Hej. Dziewczyny strasznie się zestresowałam. Ponieważ z oststniej miesiączki 19 maja wynika że mam ciąże 5 tydzień. Tak jak pisałam wam wczesniej 18 czerwca zrobiłam test i wyszedł poztywny. Pokazując 1- 2 tydzień od zapłodnienia. 21 czerwca beta 107 (34 dc) we wtorek 21 cserwa bylam też u ginekologa w luxmed. Oczywscie nic nie zobaczył, brak pęcherzyka. I gemeralnie zalecił pueria uno do suplememtacji i że oczywiście ciąza nie potwoerdzona bo nie widać zarodka itp. Ale ten nie pokoj sprawił, że zapisałam sie do ginekologa do którego chodziłam prywatnie poza pakietem luxmed. On, wspierał mnie i męża w staraniach (7 miesięcy) i dziś po wizycie powiedział że mam sztywną macice i koniecznoe od już mam zażywać duphaston. Na badaniu ładmie opisał mi endometrium że ładnie przygotowane, ale że faktycznie nie widzi pęcherzyka. Powiedziałam mu o bólu jajanika (bardziej prawego, wtedy padło że nie widzi ciąży pozamacicznej) (czyli mam rozumiec że ciąze pozamaciczną w jajniku można zobaczyć, no bo w jajowodzie wiadomo że usg nie wykaże - jedynie po przyroście bety i braku pęcherzyka.) Koniecznie kazał mi przyjść za tydzień. Powiedział że gdybym czuła mocny dyskomfor to moge nospe zażyć. I oczywiście zlecił badania:
Beta, glukoza na czczo, morfologia, ogolne moczu i tsh i ft4.
Nie wiem co mam myślec.... martwi mnie brak pęcherzyka bo to 36 dc. Choć tak jak posałam cykle mam nieregularne od 31-37 dni ale raczej w tym miesiącu mniejwiecej wiedziałam kiedy byla owu (wydake mi sie że 3 albo 4 czerwca - 16,17 dc)
Dopiero jutro rano zrobie bete bo dzis rano nie miałam jak. Martwi mnie ta sztywna macica i brak pęcherzyka. Stresuje się że może być to ciąża ektopowa.
Beta, glukoza na czczo, morfologia, ogolne moczu i tsh i ft4.
Nie wiem co mam myślec.... martwi mnie brak pęcherzyka bo to 36 dc. Choć tak jak posałam cykle mam nieregularne od 31-37 dni ale raczej w tym miesiącu mniejwiecej wiedziałam kiedy byla owu (wydake mi sie że 3 albo 4 czerwca - 16,17 dc)
Dopiero jutro rano zrobie bete bo dzis rano nie miałam jak. Martwi mnie ta sztywna macica i brak pęcherzyka. Stresuje się że może być to ciąża ektopowa.