reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Dzien dobry:) U nas dziś noc w miarę, chociaż te kupy w trakcie karmienia, przewijanie- rozbudzanie i znowu usypianie mnie dobijają;) zawsze w nieodpowiednim momencie heheh

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie u nas to samo.... co mala przewiniemy to znow kupa.... i znow rozbudzona... i tak wkolo.... juz jesc nie chciala a ssac owszem, a tu mleko leci, wiec na Sam koniec chyba ja z przejedzenia brzuszek rozbolal. I na mnie spala... ehhhh

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam. I u nas nocka kiepska, na dodatek chyba źle zapiełam pieluszkę i mi się cały zasiusiał. Krzyczał przy przebieraniu, że chyba obudził pół osiedla.
Pytanie, czy jak w pieluszce w kupce widać grudki mleka, to źle? Kupka jest koloru żółtego, więc kolor prawidłowy, wydaje mi się ze go troszkę brzuszek może boleć i tak się zastanawiam

Ja tez jem wszystko. Dzisiaj w nocy Mala ladnie spala, budzila sie jak w zegarku co trzy godziny, pojadla i poszła dalej grzecznie spac. Co najwazniejsze w swoim lozeczku :-) wstalysmy przed osma dopiero. Ostatnio zauważyłam ze zrobila sie bardzo wygodna i nie chce jej sie piersi ssac :-\ woli ze strzykawki pokarm dostawac. Ale nie poddaje sie i bede walczyc tylko musze zamowic poduszke do karmienia bo mi plecy wysiadaja. Macie jakies sprawdzone wygodne pozycje? I chyba laktator elektryczny bo reczny mnie bardzo meczy. Mozecie jakis polecic? Z gory dziekuje :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny :) u nas bez zmian, niedziela jak niedziela, zero objawow porodu, potem jedziemy na ktg.
Mama do mnie pisze jakieś pierdoly, bo ja ostatnio pytałam czy będzie już codziennie dzwonić i się pytać czy urodziłam, to teraz jakieś podchody robi. Teściowa dzwoniła wczoraj "a bo się nic nie odzywacie to myślałam ze Kasia urodziła", żelazna logika, jakbym urodziła to byśmy się odezwali. Także wesoło nam mijają dni :D
Drusia mi najwygodniej w dzień na siedząco w fotelu, a w nocy zawsze karmie w łóżku leżąc na jednym z boków. Ostatnio trochę mnie kręgosłup od tego bolał, musiałam podeprzeć plecy poduszka.
A z laktatorów chyba medela ma najlepsze opinie, największa wada jest wysoka cena..

Dzień dobry .......oj dobra to była nocka tylko 2 razy siku a tak spałam jak zabita. Mam ochotę dziś spędzić dzień w łóżku ale czekają mnie odwiedziny teściów.

Cześć Wam wszystkim ;)
Monsku - gratulacje!!!
Ale Wam cudownie, że macie już maleństwa obok siebie.. mąż się śmieje że muszę sie wypisać z forum bo psuję srednią i wciaz w dwupaku.. ;)
Ja po ktg i kontroli, moja szyjka wciąż zamknięta, Malutka ma już 3400.. chciałabym żeby sama wypelzla.. boje się wywoływania.. ale dość mam już spacerów itp, jestem zmeczona. Zapisałam się na pedicure i postaram się ten czas przed porodem jeszxze jakoś sobie umilić. Choć mi też teściowa i mama nie ułatwiają.
Dobrej niedzieli :)

Dziewczyny które KP co jecie? Macie jakaś szczególną dietę?
ja jem wszystko na co mam ochotę. Właściwie to jem wszystko co mam w zasięgu wzroku bo cały czas mam ssanie.

Dzien dobry:) U nas dziś noc w miarę, chociaż te kupy w trakcie karmienia, przewijanie- rozbudzanie i znowu usypianie mnie dobijają;) zawsze w nieodpowiednim momencie heheh

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
u nas też kupa zawsze jest w nieodpowiednim momencie.
Drusia ja młodego karmiłam tylko na leżąco bo nie byłam w stanie go dłużej trzymać na rękach a młodą karmię w każdej możliwej pozycji i wszędzie gdzie tylko się da. Tylko Wiki wisiał mi na cycu non stop i potrafił sysać godzinę ponad a Młoda 20 minut i koniec. U nas nocka spokojnie. Dwa razy budziła się na karmienie i całą nockę przespała w łóżeczku i dopiero nad ranem nie chciało mi się jej już odkładać. Jest coraz lepiej ale mam problem z dużym nadmiarem pokarmu bo Gusia nie wypija mi wszystkiego a jak karmię jedną piersią to pod drugą podstawiamy butelkę i samo z siebie mi wylatuje około 20-30 ml.

Rozmaryn wow - może się ustabilizuje... U nas każde karmienie z dwóch piersi. Nic nie przecieka - przy Adamie tak było, kupiłam wkładki laktacyjne, zupełnie bez sensu, bo wcale ich nie używam. Trochę dziwnie. Wiktor i tak nie wypija wszystkiego, ale leniuszek denerwuje się, bo mu wolniej leci i chce ewidentnie, żeby go przystawić do drugiej piersi. Zastanawiam się czy nie ściągać trochę, żeby mieć na jakieś zakupy np. A czasem ma tak, że wisi na mnie bardzo długo i faktycznie ciężko potem coś wycisnąć. No nic, jakoś się nauczymy i wszystko się ustabilizuje.
Dziewczyny, czy wszystkie stałe użytkowniczki wiedzą, gdzie jest grupa zamknięta? Bo sporo nas tam w członkiniach, a cichutko..

reklama
Do góry