reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Czytałam, czytałam. Ale tyle jest opinii, ze juz sama nie wiem. Zauważyłam, ze starsze położne są zdania, ze jednak dieta być powinna, młodsze ze nie. Sama Jagódka pisała, ze po szpitalnym jedzeniu dzieci płakały, wiec jakieś ograniczenia są. Nakręcam się powoli i zauważyłam, ze coraz mniej jem w obawie przed kolkami [emoji22]
Trochę się martwię, bo puścili nas z żółtaczka z wynikiem ponad 13. Niby lekarze mówili, ze inaczej patrzy się na ten wynik jak maluch na jeden dzień, a inaczej jak tydzień. Cały czas oglądam Jaśka i raz mi się wydaje bardziej żółty raz mniej. Kontrola we wtorek, mam nadzieje ze wszystko będzie ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To zrozumiałe, bo starsze położne często maja starsza wiedzę :) ja w każdym razie osobiście jadłam wszystko i to truskawki, grzyby, kapustę kiszona, fasole, orzechy, cytrusy i nie miałam żadnego problemu z żadnym dzieckiem. Na pewno trzeba się odżywiać zdrowo, żeby dostarczać wszystkie potrzebne składniki i dziecku i mamie.

Jest jeszcze tak możliwość ze dzidzius jedząc połyka powietrze i ma go dużo w brzuszku, dlatego go boli. Można wtedy masować. Ja tak miałam z Zosia na chwile i podczas masażu brzuszka było słychać to powietrze w jelitach lub było czuć pod palcami, dzięki masażowi ona się go pozbywała.

reklama
Ja jestem na diecie. Dopiero po miesiącu będę powoli ją rozszerzać. Na razie zero nabiału i surowizny. Będę sprawdzać czy nie ma alergii jak Adam. Nie chcę, żeby dziecko się męczyło. Ale ja mam wskazania, bo nasze dzieci są obciążone- mąż ma silną alergię, w dzieciństwie podobno było tragicznie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagodka brzucha to Ty nie masz! Wez ludzi nie dołuj, bo jeszcze pewnie z tydzień i po sprawie u Ciebie bedzie. Ja tez widzę, ze moj brzuch nie jest w najgorszym stanie, aczkolwiek waga nie schodzi tak szybko juz. Jeszcze tez jakaś opuchnieta jestem... palce nogi... zobaczymy. Jeszcze na spacerze nie byliśmy, czekam az śpiwór jakiś zamowie, bo niby ciepło na dworze, ale przez ta szynę to mamy możliwości ubioru trochę ograniczone.

Ja diety nie mam, moze powinnam mieć ale bardziej ze względu na mnie niż na dziecko,
Co by szybciej do formy wrócić. U nas jeść kaza Wszytsko i czekać na reakcje dziecka, straszaki maja lekka wrażliwość na mleko Wiec moze i mała tez bedzie miała. Ale póki co pije.

Airfix po 20 mil nie chce juz wcale? Nie udaje ci sie jakos obić chwile, ponosić i dalej dokarmić?

Gratuluje wszystkim nowym mamuśką [emoji258][emoji258][emoji258]
Dziś mały trochę niespokojny, cały czas przy cycu by siedział. Wyglada tak, jakby go trochę brzuszek bolał[emoji22] Czy naleśniki z dżemem truskawkowym mogły mu zaszkodzić?
Ja na wypisie w zaleceniach mam wpisane, żeby kąpać codziennie.
Grabcia, co się dzieje? Dlaczego musisz wykonać tyle badań? Zdrówka Ci życzę

Tydzień po porodzie zaczęłam znów wymiotować trafiłam nie przytomna na oddział lezalam tydzień nie znaleźli przyczyny i miałam wybór albo jechać na inny szpital albo robić wszystko ambulatoryjnie A że maluszek w domu to wolałam wyjść do domku niż leżeć w kolejnym szpitalu i czekać niewiadomo ile

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Barnek Po 20ml potrafi zasnąć na pół godziny albo więcej, mija pół godziny lub 40min dojada kolejne 5-20ml. Karmienie trwa godzinę czasem.
Albo zje 25ml i śpi 4-4,5h i nic..wstać nie chce,próbuje po spiacemu to znów z 10-20ml pociągnie. Paranoja

Barnek jakbym Ci pokazała z jakim startowałam to byś jednak inaczej mówiła. Taki brzuch to ja miałam w październiku;) i to tylko dlatego, że szybko było wydać ciążę. Zostało mi jakieś 10kg:( to bardzo dużo.. tyle tylam w poprzednich ciążach.
Turluturlu wcale mnie to nie cieszy, on ma jeść i tyć i wyplukiwac bilirubine;)
Airfix, może po prostu ma malutki żołądek, może karm mniej a częściej?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tym razem tez nie liczę na ekspresowe zniknięcie brzucha, takie miałam po pierwszym tylko. Po drugim to przez tydzień/dwa dalej wyglądałam jak w ciąży a biorąc pod uwagę mój rozmiar brzucha to i tak wyglądałam jakbym miała zaraz rodzic. Z waga mam jednak lepiej. Po ostatnim porodzie zostało mi jakoś 7 kg z tych 25. Zrzuciłam po pół roku.

reklama
Do góry