reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Wiecie ten mój lobuz cała noc przespał z nami w łóżku. Do tej pory nad ranem nie chciał spać w łóżeczku, a dzisiejszą noc co go odkładałam to płacz jak by go parzyło łóżeczko, a przy mnie usypiał w 5 sekund. A teraz śpi w łóżeczku i nie ma żadnego problemu... Tylko wiecie ja bardziej czuwam niż śpię bo mam gdzieś tam w głowie żeby go nie zanieść, albo czy nie jest nakryty kołdrą naszą na buzi. No ale co zrobię? Widocznie mnie w nocy potrzebował... A pomyśleć, że pierwsze dwa tygodnie trzeba było go budzić na jedzonko i prawie wogole nie płakał. Wczoraj chyba mieliśmy gorszy dzień bo w sumie do 15 też ciągle był na rączkach i nie można go było nigdzie położyć. Zastanawiam się nad zakupem chusty. Może jakieś mamusie noszą, nosily swoje dzieci, albo mają zamiar?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam Was i czytam i zazdroszczę, że już tulicie swoje maleństwa.
Moja Mała nie spieszy się na świat, kasia.zosia a nuż razem będziemy rodzić ;)
Ja mam termin na jutro, cieszę się że mam swoją położną (lekarz zmienia szpital akurat teraz!) i mam nadzieję, że nie pozwoli mi przenosić zbyt długo, no a jeszcze większą nadzieję mam że w przeciągu tygodnia urodzę... Choć ja naprawdę bezobjawowa, ani skurczy ani nic...twardy brzuch i ból jak na okres :)
Iza-gratuluję z całego serca synka Julianka!:)
.jagódka-cudownie, że już razem w domu, na pewno jesteście szczęśliwi :) napisz jak rodzeństwo zareagowało na małego braciszka Wiktorka :)

Wooow!!! To dużo!!! Kilogram do przodu. Musisz mieć dobre mleczko[emoji5] a trzymasz dietę czy jesz na co masz ochotę. Bo każdy mówi co innego. Tak samo z kąpielą dawniej się kąpało dzieci codziennie a teraz mówią żeby co drugi dzień.
My się codzienne kapiemy [emoji3] i nie trzymam żadnej diety [emoji3]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Zastanawiam się nad zakupem chusty. Może jakieś mamusie noszą, nosily swoje dzieci, albo mają zamiar?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam zamiar. Chce zaprosić do siebie dziewczynę zajmująca się chustonoszeniem jak już będzie mały. Chustę na początku będę miała pożyczoną i jak się spr to wtedy zakupię.

U nas mala tez stracila na wadze, i to norma. Nikt o dokarmianiu nawet nie pisnal. Karmic na zadanie i pilnowac aktywnego ssania.

Mala sie budzi co ok 2-3 godziny i zre jakas godzine... pozniej piers sama wypluwa.... czasem jej proponuje druga ale nie chce wiec jest najedzona. Mleko jeszcze takie szybko plynacr sie nie pojawilo...caly czas mala sie musi napracowac aby wyssac.

Tutaj dzieci kaza kapac Max 1 na tydzien.... bo kapiel skore wysusza i niszczy barierę ochrona, Wiec moja jeszcze nie kąpana. I szynę ma Wiec i tak w domu kapać nie wolno tylko raz w tygodniu na kąpiel do szpitala.

Sama mam taki apetyt ze bym konia z kopytami zjadła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
.jagódka super, że u Was wszystko w porządku :)
Iza181
gratuluję i życzę dużo zdrówka Juliankowi! :) jak się czujesz?
kasia.zosia ciekawe, czy u Ciebie coś ruszy samo :)
sojnabig świetnie, że wychodzicie już do domku :)

Uff a ja mam dzisiaj jakiś dziwny dzień. Kręci mi się cały czas w głowie, słaba jestem...

Do góry