reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Powiedzieli mi, że mam małego dokarmiac butla, bo od porodu stracił 330 gram... (To jego 3 doba życia, urodził się z waga 3405g)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
sojnabig - dzieci zawsze traca na wadze po urodzeniu, moj stracil duzo a w 5 dniu jka nas wypisywali prawie dogonil swoja wage "wyjsciowa", pozniej tez nie rosl jakos w wielkim tempie i nikt nie sugerowal butli!

sojnabig - dzieci zawsze traca na wadze po urodzeniu, moj stracil duzo a w 5 dniu jka nas wypisywali prawie dogonil swoja wage "wyjsciowa", pozniej tez nie rosl jakos w wielkim tempie i nikt nie sugerowal butli!

Dlatego strasznie mnie to zdziwiło... Wychodzimy dziś do domu ale powiedziałam im, że butli dawać nie będę...

No wlasnie, ja na 3 dzien mialam nawal pokarmu dopiero. I tak probuje sobie przypomniec, ze dopiero jak maly skobczyl 5mcy to kazali mi wprowadzic stale jedzenie, bo malo przybieral i rosl. ALE on ma ponad 5 lat i dalej jest malutki i drobniutki, taka jego uroda.
Dobrze ze wychodzisz do domu, tam spokojnie sobie cyckujcie

Powiedzieli mi, że mam małego dokarmiac butla, bo od porodu stracił 330 gram... (To jego 3 doba życia, urodził się z waga 3405g)

Sojna ale to nie tak dużo stracił, mi Zosia spadła na drugi dzień 310g a nikt mi nie zalecił butli, potem się pięknie odbiła.

A my wstajemy tylko koło 1-2 i później 5-6 także można powiedzieć ze nie jest zle

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ale ładnie śpi☺ A karmisz piersią? U was już miesiąc minął. Ile ci przybrał na wadze?

Mi też nawet ładnie co 3 godziny się budzi. Ale ja jestem wykończona:baffled: bo jeszcze muszę odciągać mleko i to na bieżąco bo więcej niż on wypija to nie naciągne. na raz udaje mi się ok 70-80 ml z dwóch cyców. Przez 3 tygodnie przybył mi 250 gram.

Ale ładnie śpi[emoji5] A karmisz piersią? U was już miesiąc minął. Ile ci przybrał na wadze?

Mi też nawet ładnie co 3 godziny się budzi. Ale ja jestem wykończona:baffled: bo jeszcze muszę odciągać mleko i to na bieżąco bo więcej niż on wypija to nie naciągne. na raz udaje mi się ok 70-80 ml z dwóch cyców. Przez 3 tygodnie przybył mi 250 gram.
Piersia karmię [emoji5]no miesiąc skończyliśmy i nie mam co narzekać na niego A waży 3640g [emoji3]

reklama
Piersia karmię [emoji5]no miesiąc skończyliśmy i nie mam co narzekać na niego A waży 3640g [emoji3]

Wooow!!! To dużo!!! Kilogram do przodu. Musisz mieć dobre mleczko☺ a trzymasz dietę czy jesz na co masz ochotę. Bo każdy mówi co innego. Tak samo z kąpielą dawniej się kąpało dzieci codziennie a teraz mówią żeby co drugi dzień.

Do góry