reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Powiedzieli mi, że mam małego dokarmiac butla, bo od porodu stracił 330 gram... (To jego 3 doba życia, urodził się z waga 3405g)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
sojnabig - dzieci zawsze traca na wadze po urodzeniu, moj stracil duzo a w 5 dniu jka nas wypisywali prawie dogonil swoja wage "wyjsciowa", pozniej tez nie rosl jakos w wielkim tempie i nikt nie sugerowal butli!

sojnabig - dzieci zawsze traca na wadze po urodzeniu, moj stracil duzo a w 5 dniu jka nas wypisywali prawie dogonil swoja wage "wyjsciowa", pozniej tez nie rosl jakos w wielkim tempie i nikt nie sugerowal butli!

Dlatego strasznie mnie to zdziwiło... Wychodzimy dziś do domu ale powiedziałam im, że butli dawać nie będę...

No wlasnie, ja na 3 dzien mialam nawal pokarmu dopiero. I tak probuje sobie przypomniec, ze dopiero jak maly skobczyl 5mcy to kazali mi wprowadzic stale jedzenie, bo malo przybieral i rosl. ALE on ma ponad 5 lat i dalej jest malutki i drobniutki, taka jego uroda.
Dobrze ze wychodzisz do domu, tam spokojnie sobie cyckujcie

Powiedzieli mi, że mam małego dokarmiac butla, bo od porodu stracił 330 gram... (To jego 3 doba życia, urodził się z waga 3405g)

Sojna ale to nie tak dużo stracił, mi Zosia spadła na drugi dzień 310g a nikt mi nie zalecił butli, potem się pięknie odbiła.

A my wstajemy tylko koło 1-2 i później 5-6 także można powiedzieć ze nie jest zle

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ale ładnie śpi☺ A karmisz piersią? U was już miesiąc minął. Ile ci przybrał na wadze?

Mi też nawet ładnie co 3 godziny się budzi. Ale ja jestem wykończona:baffled: bo jeszcze muszę odciągać mleko i to na bieżąco bo więcej niż on wypija to nie naciągne. na raz udaje mi się ok 70-80 ml z dwóch cyców. Przez 3 tygodnie przybył mi 250 gram.

Ale ładnie śpi[emoji5] A karmisz piersią? U was już miesiąc minął. Ile ci przybrał na wadze?

Mi też nawet ładnie co 3 godziny się budzi. Ale ja jestem wykończona:baffled: bo jeszcze muszę odciągać mleko i to na bieżąco bo więcej niż on wypija to nie naciągne. na raz udaje mi się ok 70-80 ml z dwóch cyców. Przez 3 tygodnie przybył mi 250 gram.
Piersia karmię [emoji5]no miesiąc skończyliśmy i nie mam co narzekać na niego A waży 3640g [emoji3]

reklama
Piersia karmię [emoji5]no miesiąc skończyliśmy i nie mam co narzekać na niego A waży 3640g [emoji3]

Wooow!!! To dużo!!! Kilogram do przodu. Musisz mieć dobre mleczko☺ a trzymasz dietę czy jesz na co masz ochotę. Bo każdy mówi co innego. Tak samo z kąpielą dawniej się kąpało dzieci codziennie a teraz mówią żeby co drugi dzień.

Do góry