reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny, moja mama codziennie pisze mi smsy oraz propozycje imion, np. "dziś 01.02 - imieniny tej i tej", "dziś 02.02 - imieniny tej i tej.."..
Staram się nie denerwować, bo moja mama nigdy nie była mistrzynią subtelności i delikatności, rozumiem że czeka na wnuczkę bardzo ale dziś przebiła wszystko:
Mój mąż dostaje smsa "Zięciu, może jednak Danusia?" (nie mam nic do tego imienia, ale skąd ona je kur*a wytrzasnęła:)). Na co mój mąż odpisał "Imię już ustalone".
A moja matka "Szkoda"...

Nie dam rady Dziewczyny psychicznie już:D

NatkaPolka to trzymamy kciuki za rozwój sytuacji! Ja mojej wróżce chyba zarekwiruję czarnego kota i szklaną kulę:p

moja intuicja też poleciała w kulki ostro :p u mnie TOTALNIE dzisiaj nic sie nie dzieje ;)

Dziewczyny, moja mama codziennie pisze mi smsy oraz propozycje imion, np. "dziś 01.02 - imieniny tej i tej", "dziś 02.02 - imieniny tej i tej.."..
Staram się nie denerwować, bo moja mama nigdy nie była mistrzynią subtelności i delikatności, rozumiem że czeka na wnuczkę bardzo ale dziś przebiła wszystko:
Mój mąż dostaje smsa "Zięciu, może jednak Danusia?" (nie mam nic do tego imienia, ale skąd ona je kur*a wytrzasnęła:)). Na co mój mąż odpisał "Imię już ustalone".
A moja matka "Szkoda"...

hahaha Twoja mama wymiata :D a to nie podoba jej sie imię jakie wybraliście że tak jeszcze próbuje? ale z tą Danusią to dała czadu hehehe

Turlu przecież to wasza decyzja jak dajecie dziecku na imie... Ja swojej mamie powiedziałam ze wybraliśmy takie a nie inne imie i nawet nie dyskutowala choc po reakcji wiem ze jej sie nie podoba [emoji6]

Rozmaryn ja ci niestety nie pomoge ale czyzbys podejrzewala to u siebie? ;)

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z Was byłaby w stanie opisać mi jak tto jest jak odchodzą wody?

U mnie był pęcherz przebijany 2 razy. Za pierwszym chlusnęło jak z wodospadu, było tyle wód i główka wysoko. Za drugim razem było malutko i szczerze byłam zdziwiona ze to to, ale główka była już nisko wiec pewnie po prostu wylewało się stopniowo bo zaraz rodziłam po tym. Jakbym była w domu to nie byłabym chyba pewna ze to wody. Mogą się tak sączyć powoli.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O rany wzięło mnie na wicie gniazdka w tym tyg. Jak w zeszłym nie zrobiłam nic to w tym jak nie siedzę przy maszynie to w kuchni i gotuje i mroze żeby mieć na później.
Codziennie mam wrażenie, że brzuszek coraz niżej a dziś to już ciągle coś kłuje w kroczu. W nocy pocę się masakrycznie ale tylko jak śpię jak się przebudzeniu pocić się przestaje. Czy któraś ma może też taki objaw ?
Przyklejane rzęsy 1:1 też kiedyś nosilam ale miało to sens kiedy co 2 tyg były uzupełnione. A trzeba pamiętać żeby spać tylko na plecach.

Rozmaryn tak jakbyś sikała i nie potrafiła tego powstrzymać. Więcej leci jak leżysz niż jak stoisz.. Tyle wiem:( W domu mam dwa paski lakmusowe i gdyby mi się zdarzyło to będę patrzeć czy zmieniają kolor. A no i wody mają słodki zapach

Madalena też się tak pocę okropnie..

A moja matka "Szkoda"...

U mnie jest identyczna sytuacja...tylko ze trzy osoby z rodziny plus znajome dosłownie zasypuja mnie propozycjami które działają na mnie jak płachta na byka. Rozmowy w stylu " najlepiej będzie, jak będzie mieć na imię...."... co kurczę najlepiej?dla kogo najlepiej? I propozycje którymi rzygam dosłownie bo co druga dziewczynka tak ma.
My chcieliśmy Maję ale nic z tego nie wyszło i myślimy dopiero nad imieniem.

reklama
Mnie się pocą stopy z kolei..obrzydlistwo, ciągle są mokre...

No Matula moja niezadowolona z imienia, wymarzyla sobie, że wnusia dostanie po niej imię - Stefania :d (jakoś nam nie pasuje hihi:))

Do góry