reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Co do pulchniejszych osob to ja jestem jedna z nich. Przed ciąża schudlam 14 kg ale szczerze powiem ze oprocz tego ze mniej sie pocilam nie zauwazylam jakiejs kolosalnej roznicy w życiu codziennym. Jak osoba pulchna jest aktywna to wielkiej roznicy nie ma. Tak mi sie wydaje [emoji6]
I tak jak juz ktoś wspomnial- w ciąży wszystko koncentruje sie na brzuchu a u osoby z nadwaga wszystko jest rozlozone po calym ciele.

Ja m.in. dlatego ze chcialabym mieć meza przy sobie chce zmienic szpital. Moj maz jesli chodzi o jego syna to zauważyłam ze sie zrobil pyskaty bo z lekarzem tez nie raz malo sie nie ściął czy nawet z babka w aptece [emoji2] i wiem ze w razie czego sie odezwie. A tam gdzie chce rodzic jest zakaz odwiedzin tylko na dzieciecym

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mama do mnie dzis zadzwonila i pytala sie czy juz rodze, a przeciez do terminu jeszcze tyyyle czasu [emoji21] Ciekawe za jaki czas zacznie mnie irytowac to jej pytanie a nie śmieszyć [emoji1]

Monia to byloby calkiem wygodne [emoji16]

Super_mysz no wlasnie ja caly czas zerkam na informacje odnośnie odwiedzin w szpitalu bo boję się, że nam tez je wstrzymaja a tak sie nastawiłam na porod rodzinny, ze nie dopuszczam myśli, że będę sama rodziła [emoji29]

Dziewczyny jakoś dziwnie się czuje może panikuje, boli mnie tak jakby kręci w brzuchu tak w dole jak na okres pachwiny rwą.. Chyba się boję.

Asia a coś jeszcze się dzieje?
Rozmaryn zamelduj się proszę, bo po wczorajszym od rana o Tobie myślę..

Mnie dla odmiany skurcze dziś tylko sporadycznie męczą, ale za to śluz się ze mnie dosłownie leje:/
Macie rację z tym rozłożeniem ciężaru.

Asia a coś jeszcze się dzieje?
Rozmaryn zamelduj się proszę, bo po wczorajszym od rana o Tobie myślę..

Mnie dla odmiany skurcze dziś tylko sporadycznie męczą, ale za to śluz się ze mnie dosłownie leje:/
Macie rację z tym rozłożeniem ciężaru.
Póki co nic więcej.. Plecy trochę zaczynam czuć.

Witam. My powoli się uczymy siebie. Jasio bardzo grzeczny, ładnie je i śpi. Niestety podejrzewają żółtaczkę w pierwszej dobie, podobno nie powinno byc. Pobrali krew i czekamy na wyniki.
Termin miałam na luty, ale Jasio urodził się z ewidentnymi cechami przenoszenia, tak powiedziała pediatra. Zreszta wody, odeszły mi zielone. Od odejścia wód i wtedy zaczęły byc niezłe skurczybyki do porodu minęło 12 godzin. Najgorzej z z było do 4 cm, bo prawie 8 godzin, potem dostałam znieczulenie ( dla mnie wybawienie), a pózniej to juz ruszyło z kopyta i o 13:26 Jasio był po drugiej stronie brzucha.
Nie wiem czy kąpać małego w szpitalu, czy wystarczy posmarować czymś tłustym.Ma tak sucha skórę, zalecono nam emulienty. Macie jakieś doświadczenia z tak zwaną skorą praczki?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agatucca ja niestety nie pomoge co do problemów ze skórą, doswiadczenie marne mam. Dużo zdrówka dla Was [emoji8] Dobrze że nie ma problemów z jedzeniem i spaniem, przynajmniej aż tak się nie meczysz [emoji4]

Rozmaryn o kurcze, trzymam kciuki oby się wszystko ladnie rozwinęło!

reklama
Do góry