reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A ja nie rozumiem, skoro tak im zależy na tym żeby pacjentów przyjmować, to czemu traktują ich jak kłopot i maja pretensje, ze ktoś się zgłasza z wątpliwościami...
Asia3003 z tym wywoływaniem to na prawdę różnie bywa, ale czytałam ze oksytocyna właśnie ma ze wszystkich stosowanych metod najwiecej skutków ubocznych. Nie ma u Ciebie możliwości wywoływania porodu żelem? U niektórych co prawda nie przynosi efektu ale ma tez mało wad i może warto spróbować. W szpitalu w Polsce, w którym kiedyś rodziłam wiem ze teraz wypisują receptę na ten żel jeśli chcesz z niego skorzystać. U mnie co prawda nie było trudnego porodu ale tez oksytocyna była mało skuteczna, za to żel zadziałał świetnie i szybko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mnie dziś energia rozpiera. Posprzątałam pół mieszkania jak na święta :p w każdy kąt zajrzałam ale po obiedzie zmogło mnie spanie i położyłam się na godzinę i zaraz idę dalej sprzątać, muszę skorzystać z tego przypływu energii bo później nieprędko będzie.

Kasia.zosia personel jest niemiły bo to zapewne nie ich decyzja aby trzymać tego pacjenta minimum te 3 dni aby na nim zarobić a dyrekcji, a że dla personelu to robota to się wyżywają na niewinnym pacjencie.. A dyrekcja ma to w d... :p

Oksy to dla mnie koszmar, chociaż znam kobiety, które sobie chwalą. Mam porównanie porodu czysto naturalnego fizjologicznego od A do Z i tego indukowanego oksytocyną i zdecydowanie wolę rodzić na swojej własnej oksytocynie. Wcale nie było szybciej to po pierwsze, a po drugie bolało jak diabli, skurcze krzyżowe, jakoś tak na maksa gwałtownie to szło.

A 3 dni to nie wymysł dyrekcji, tylko naszego kochanego NFZtu

Niestety nie dane mi było doświadczyć porodu, który zaczął by się sam, choć wciąż mam szanse :) póki co porównania nie mam ale wierze ze lepiej bez wspomagaczy; No ale jak innego wyjścia nie będzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

kasia.zosia - tylko poczekaj na mnie z tym porodem, nie spiesz sie :p

ja tez mialam 3dniowa energie a dzis popoludniu sie skonczyla, musze chyab zaladowac baterie, ale patrze groznym wzrokiem po domu: co by tu poukladac/posprzatac/wyrzucic/zmienic..

Ja też nie rozumiem bo po ktg czekałam na lekarza i tak sobie pomyślałam że spoko ide do domu i czekam dalej ;-)
Przyszedł lekarz, bardzo miły, zbadał i mówi do tej położnej że przyjmujemy na oddział. To się pytam czy coś zauważył podczas badania niepokojącego? Odpowiedział że jak boli to trzeba sprawdzić dlaczego i poszedł. Zostałam z moim i z tą położna która się odezwała że ja się głupio lekarza pytam po badaniu czy coś widać "bo co, palca włożył to co miał zobaczyć?" kurde....dobra nie gadam z babą , mówię do mojego że jak niby według tej o jest wszystko w porządku to mogłabym iść do domu...a ona to znowu usłyszała i swoje "ja nie rozumiem! To trzeba było do szpitala nie przychodzić tylko w ogóle w domu siedzieć"...to mnie się już tu odechcialo nawet na ktg chodzić...
A ja i tak teraz jak coś to rozmawiałam z położna ze zgłaszam się do szpitala na badania i w razie w bo moj lekarz zaczął urlop i jest nie uchwytny przez pierwszy tydzień jak to powiedział :-/ wszystkich to tez tak nie przyjmują bo kręciła się po oddziale w ciagu dnia dziewczyna w poszukiwaniu pielegniarek i na głos krzyczała że ona ze skierowaniem po terminie! Zrobili jej ktg i do domu...

Misia-a wspolczuje przezyc. Jak tak czytam Wasze opowiesci ze szpitala to coraz bardziej sie boje i raczej bede zwlekac ile sie da. Mnie dzis cały dzien mecza bole krzyza. W dodatku nie wiem czy cos mnie nie bierze bo kaszel mam, nos zatkany i lekki stan podgoraczkowy.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia-a wspolczuje przezyc. Jak tak czytam Wasze opowiesci ze szpitala to coraz bardziej sie boje i raczej bede zwlekac ile sie da. Mnie dzis cały dzien mecza bole krzyza. W dodatku nie wiem czy cos mnie nie bierze bo kaszel mam, nos zatkany i lekki stan podgoraczkowy.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Łącze się z Tobą ja mam ból gardła aż piecze w przełyku, masakra głowa już pęka..

Bierzesz coś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry