reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

A ja nie rozumiem, skoro tak im zależy na tym żeby pacjentów przyjmować, to czemu traktują ich jak kłopot i maja pretensje, ze ktoś się zgłasza z wątpliwościami...
Asia3003 z tym wywoływaniem to na prawdę różnie bywa, ale czytałam ze oksytocyna właśnie ma ze wszystkich stosowanych metod najwiecej skutków ubocznych. Nie ma u Ciebie możliwości wywoływania porodu żelem? U niektórych co prawda nie przynosi efektu ale ma tez mało wad i może warto spróbować. W szpitalu w Polsce, w którym kiedyś rodziłam wiem ze teraz wypisują receptę na ten żel jeśli chcesz z niego skorzystać. U mnie co prawda nie było trudnego porodu ale tez oksytocyna była mało skuteczna, za to żel zadziałał świetnie i szybko.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A mnie dziś energia rozpiera. Posprzątałam pół mieszkania jak na święta :p w każdy kąt zajrzałam ale po obiedzie zmogło mnie spanie i położyłam się na godzinę i zaraz idę dalej sprzątać, muszę skorzystać z tego przypływu energii bo później nieprędko będzie.

Kasia.zosia personel jest niemiły bo to zapewne nie ich decyzja aby trzymać tego pacjenta minimum te 3 dni aby na nim zarobić a dyrekcji, a że dla personelu to robota to się wyżywają na niewinnym pacjencie.. A dyrekcja ma to w d... :p

Oksy to dla mnie koszmar, chociaż znam kobiety, które sobie chwalą. Mam porównanie porodu czysto naturalnego fizjologicznego od A do Z i tego indukowanego oksytocyną i zdecydowanie wolę rodzić na swojej własnej oksytocynie. Wcale nie było szybciej to po pierwsze, a po drugie bolało jak diabli, skurcze krzyżowe, jakoś tak na maksa gwałtownie to szło.

A 3 dni to nie wymysł dyrekcji, tylko naszego kochanego NFZtu

Niestety nie dane mi było doświadczyć porodu, który zaczął by się sam, choć wciąż mam szanse :) póki co porównania nie mam ale wierze ze lepiej bez wspomagaczy; No ale jak innego wyjścia nie będzie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

kasia.zosia - tylko poczekaj na mnie z tym porodem, nie spiesz sie :p

ja tez mialam 3dniowa energie a dzis popoludniu sie skonczyla, musze chyab zaladowac baterie, ale patrze groznym wzrokiem po domu: co by tu poukladac/posprzatac/wyrzucic/zmienic..

Ja też nie rozumiem bo po ktg czekałam na lekarza i tak sobie pomyślałam że spoko ide do domu i czekam dalej ;-)
Przyszedł lekarz, bardzo miły, zbadał i mówi do tej położnej że przyjmujemy na oddział. To się pytam czy coś zauważył podczas badania niepokojącego? Odpowiedział że jak boli to trzeba sprawdzić dlaczego i poszedł. Zostałam z moim i z tą położna która się odezwała że ja się głupio lekarza pytam po badaniu czy coś widać "bo co, palca włożył to co miał zobaczyć?" kurde....dobra nie gadam z babą , mówię do mojego że jak niby według tej o jest wszystko w porządku to mogłabym iść do domu...a ona to znowu usłyszała i swoje "ja nie rozumiem! To trzeba było do szpitala nie przychodzić tylko w ogóle w domu siedzieć"...to mnie się już tu odechcialo nawet na ktg chodzić...
A ja i tak teraz jak coś to rozmawiałam z położna ze zgłaszam się do szpitala na badania i w razie w bo moj lekarz zaczął urlop i jest nie uchwytny przez pierwszy tydzień jak to powiedział :-/ wszystkich to tez tak nie przyjmują bo kręciła się po oddziale w ciagu dnia dziewczyna w poszukiwaniu pielegniarek i na głos krzyczała że ona ze skierowaniem po terminie! Zrobili jej ktg i do domu...

Misia-a wspolczuje przezyc. Jak tak czytam Wasze opowiesci ze szpitala to coraz bardziej sie boje i raczej bede zwlekac ile sie da. Mnie dzis cały dzien mecza bole krzyza. W dodatku nie wiem czy cos mnie nie bierze bo kaszel mam, nos zatkany i lekki stan podgoraczkowy.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Misia-a wspolczuje przezyc. Jak tak czytam Wasze opowiesci ze szpitala to coraz bardziej sie boje i raczej bede zwlekac ile sie da. Mnie dzis cały dzien mecza bole krzyza. W dodatku nie wiem czy cos mnie nie bierze bo kaszel mam, nos zatkany i lekki stan podgoraczkowy.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Łącze się z Tobą ja mam ból gardła aż piecze w przełyku, masakra głowa już pęka..

Bierzesz coś?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry