reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ją mam zazwyczaj ciśnienie w okolicach 80/50 a też często robi mi się ciemno przed oczami i słabo zwłaszcza jaksą jakieś skupiska ludzi. Tylko ja tak miałam też przed ciążą i zazwyczaj w kościele na święta, już mnie nie raz wynosili na świecie powietrze.
Ja też tak miałam w kościele zawsze, za dużo ludzi, za mało tlenu itp
U nas ok, lezymy, może jutro na wypisza, zobaczymy po usg.

reklama
ja po wizycie ;) szyjka trzyma dobrze, mała waży ok. 1200 - co mnie cieszy :D ułożenie głowa w żołądek, nogi na pęcherzu - co tłumaczy dyskomfort pęcherzowy o_O wyniki ponoć doskonałe i gin stwierdził, że dawno nie widział tak dobrych ;) wizyta 12.12, czyli w urodziny mojego starszego, a wezmę go ze sobą na USG - niech zobaczy siostrę :D no i mam zacząć myśleć o porodzie :o
a mi wczoraj pod prysznicem się ciemno przed oczami zrobiło 8-)

Ja już w domu uff... co prawda jest ok ale nic nie mogę przełknąć... A co do pokoju dzieciątka to dopiero co skończyliśmy domek A tu już pokój małego urządzać.. mamy go pomalwoanego wczoraj byliśmy meble pooglądać dziś łóżeczka Ale jednak łóżeczko i wózek zamowie na Internecie... też zaczynam się trochę martwić... zostało nie wiele powyżej 10tyg A mam kilka ubranek

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Rodosek super ze wszystko w porządku [emoji5] i jaka dużą już [emoji5] zazdroszczę wizyt ja to bym co tydzień chciała chodzić podgladac malego[emoji5] ostatnio znów Się mniej rusza..nawet dziś po tej glukozie jakoś nie szalał [emoji22]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

większość rzeczy już mam - jeszcze kilka ciuchów na rozmiar 62, kosmetyki i to będę miała ogarnięte
u mnie problemem jest zabranie się za wysprzątanie i pomalowanie pokoju dla Niuńki - wchodzę do niego, popatrzę i wychodzę :o ponad moje siły jest ogarnięcie tego bałaganu o_O

Czyli widzę, że nie tylko mnie łapie przeziębienie. Mam nadzieję, że się wybronię bo mimo braku temperatury zazwyczaj przechodzę je fatalnie jakbym co najmniej grypę miała :( mój chłop zażyczył sobie Flegaminę i Polopirynę. Oby mu pomogło i mnie dalej nie zarażał..
Ja na szczęście też dzisiaj mam wizytę, bo mały coś mało ruchliwy od dwóch dni i przynajmniej się trochę uspokoję.
A ja znowu ostatnio fatalnie śpię. Jak w porę nie przerzucę się z jednego boku na drugi to łapie mnie tak potworny ból biodra, że aż promieniuje na całą nogę i plecy :( jak tak dalej pójdzie to będę chodziła jak zombie z niewyspania

Grabcia123 moja Niunia przespała całą tą glukozę, więc się nie martw ;) Niunia najwięcej szaleje w nocy, a gin mi dziś mówił, że większość dzieci aktywna jest, jak my śpimy, bo wtedy mają ciszę i spokój :D

Moja tez spala a myslalam ze bedzie szalala po takiej dawce cukru. I tez najbardziej aktywna jest wieczorem. Wczoraj po 23 urzadzila sobie dyskoteke i tak do 3. Ja zasnęłam dopiero po trzeciej i o szostej juz pobudka.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do wyprawki to wiekszosc rzeczy juz mam. Wozek ma przyjsc na dniach. Lozeczko czeka w kartonie. Tylko ze pokoiku brak. Kupilismy niedawno mieszkanie i robimy generalny remont. Jak dobrze pojdzie to na poczatku roku sie skonczy. Watpie zebysmy wyrobili sie z umeblowaniem do poczatku lutego. Pewnie bedziemy musieli na poczatku pomiescic sie w trojke w jednym pokoiku :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to wrzuciłam pierwszą pralkę Wiktora, niech się pierze. Trochę tego jest, trzeba zacząć ogarniać, żeby na święta nie zostawiać. Potem sobie podliczę ile czego mam i co jeszcze muszę kupić. Tylko nie wiem gdzie mam czapeczki, niedrapki itp, muszę przekopać schowek pod dachem, ale nie mam na to weny..
Widzę, że ta pełnia generalnie nam nie sprzyja i nie tylko ja źle spałam.
Muszę kotlety schabowe zrobić na obiad i marcheweczkę chyba zasmażę, dobrze żeby mi na jutro coś zostało, to sobie zrobię szpinak z fetą, bo mam ochotę, a nikt go nie chce jeść oprócz mnie.
Drusiu i tak na początku pewnie będziesz wolała mieć bobasa obok siebie, niż na drugim końcu mieszkania.

Do góry