reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Anna25 Taki skurcz przerobilam już 2 razy...noga cały dzień potem bolała. Ja Asmag Forte lykam czyli sam magnez bez potasu.

Nie mam sił na nic, trzeci dzień mdłości i wymiotow się zaczął u mnie.
No boli cały czas, najbardziej jak poleze i wstanę
Dziewczyny, czy/co szykujecie dzieciom na Halloween? Jeśli coś wogole robicie

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Ja juz tez po wizycie. Jasiek pozostał Jaśkiem, wazy ponad 800 gram. Wszystko ok, wielkość komory w mózgu nadal wysoka, ale się trochę zmniejszyła.
Wreszcie wzięłam zwolnienie, leżę dziś i się cieszę wolnym, ale przyznam, ze za bardzo nie dochodzi do mnie, ze wrócę do pracy dopiero za półtora roku.
Zamierzam ostro się wziąć za wicie gniazda, czeka mnie malowanie i pare drobnych zmian aranżacyjnych. Powoli bede rozglądać się za wózkiem i łóżeczkiem, ubranka zamierzam kupić w grudniu.
Raz w tej ciąży złapał mnie skurcz, ale nie był jakiś bardzo bolesny.
Zgaga i mnie dopadła, ale migdały dają radę
Dla mnie najgorsza dolegliwością ciążowa, która mnie właśnie dopadła to hemoroidy, macie? Jak sobie z tym radzić?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Anna ja takie skurcze miałam w poprzedniej ciąży i teraz też mi się zdarzają właśnie w nocy. Zawsze jak czuję, że mnie łapie pociągam stopę do góry i przechodzi. Z suplementacji to ratuje się magnezem.

Coś mi niedobrze od rana... mam nadzieje,ze to tylko stres przed przeprowadzka, a nie panująca jelitówka.
Po pisałam trochę z firmą od łóżek i... cud. Mam dziś gotowe do wysyłki a miałobyć najszybciej za tydzień :rolleyes:
Niestety Młoda mi znów AZS wysypało, a nasza dermatolog nie ma terminów do końca roku. Ma zadzwonić i ewentualnie przekazać nam jakieś kremy.

Hemoroidów nie mam, ale współczuję, dbaj o dietę.
Halloween - nie obchodzę, nie jestem zwolenniczką.
Mąż mnie wkurzył, nie dość, że jeździłam dziś wymieniać mu opony, robiłam obiad, odebrałam te meble - wszystko na mojej głowie zawsze, to jeszcze wymyślił, że skoro nie musi odbierać Klaudii (teściowa ją po drodze zgarnęła), bo nie ma samochodu, to wyjdzie godzinę później z pracy. No co za łoś! Nie włożył mi opon do mojego samochodu, wiec sama się nimi szarpałam, wymieniłam w dwóch autach opony, zrobiłam zakupy, ugotowałam obiad, zrobiłam pranie i zajmowałam się dziećmi to on jeszcze sobie w pracy po godzinach zostaje, zamiast mnie odciążyć. Ale go opieprzę jak wróci..

Agatucca ja mam hemoroidy ale wewnętrzne. Nie są bolesne ale pojawia się krew. Miałam przed ciążą ale teraz się nasiliły. Niestety lekarka stwierdziła, że nic z tym nie zrobię bo nie mogę brać żadnych leków. Niby stwierdziła, że są jedne które mogę brać, Cyclo3Fort ale szczerze powiedziwaszy wolę się pomęczyć niż truć się lekami. Ale jem dużo jabłek i jest o wiele wiele lepiej

A my dzisiaj dokończyliśmy przemeblowanie w sypialni tak zeby zmieśiło się łóżeczko. Jestem padnięta bo od rana w biegu, chociaż nie powinnam, bo już mi brzuch twardnieje :oops: Niby coś czytałam, że już mogą się pojawiać skurcze przepowiadające i dlatego między innymi może twardnieć macica.. Macie takie?

Mnie też zgaga od wczoraj męczy, ale to moja wina bo się rzuciłam na sałatkę z pora, którą kocham..
Jak w ciąży nie byłam raz miałam zgagę to nie wiedziałam co się dzieje tak mnie "paliło" w środku.
.jagódka musi być wykończona, ochrzań chłopa !:)

reklama
Cześć dziewczyny. Gratuluje udanych wizyt, przeprowadzek. Szkoły miały tydzień wolnego i musiałam wymyślać atrakcje dla dzieciaków. Latam po lekarzach bo swędzenie, szczególnie całych nóg i rąk doprowadza mnie do szału. Nic nie wykryli. Ehhhh. My mamy nadzieje przeprowadzić sie za rok. Halloween obchodzimy jak co roku. Zbieramy sie ze znajomymi i wyruszamy z dzieciakami po cukierki. Pózniej mamy krótka imprezkę dla dzieci. W tym roku Maja bedzie nietoperzem a Saskia wampirzyca.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry