reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Też uwielbiam sałatkę z pora, ale ja już sobie nie odmawiam bardziej palących potraw bo to już bez różnicy co zjem- i tak zaczyna palić, więc chociaz nie odmawiam sobie przyjemności :D
Jagódka- rozpłacz się, zwal na hormony, na mojego to zawsze działa ;)

reklama
Super_mysz ja od kiedy zaczęłam brać magnez mam skurczy o wiele mniej, właściwie tylko jak się zmęcze porzadnie, wiec póki co tych przepowiadajacych nie czuje.
Moj maz o dziwo wrócił dziś w miarę punktualnie (tylko pół godziny się spoznil), choć nie było go od środy i jakimś cudem objechalismy w końcu do ikei. Ale za to jutro idzie znowu do pracy i w poniedzialek. Ciekawe czy niedziele i wtorek chociaż w domu bedzie...

Supermysz, ja płaczę raz na ruski rok, to nie jest powód do płaczu, ale do kłótni jak najbardziej..
Ja też jem wszystko, bo po wszystkim mam zgagę:/
Ruszyłam z ochraniaczem na łóżeczko, nauczyłam się robić ładne falbanki, obrębiłam sobie elementy, jutro doszyję troczki i jeszcze dwie falbanki zrobię i będę mogła to zszywać w całość - mam nadzieję, że dobrze to powycinałam;) A mąż w tym czasie zajmował się dziećmi.
Ja będę miała Klaudię w poniedziałek, bo mają wolne od szkoły. Będzie trzeba jakieś zajęcie jej wymyślić.
Jutro jadę zrobić badania. Skręcimy też łóżko, zawiesimy oświetlenie u Klaudusi, jak znajdę jeszcze chwilę czasu to chętnie bym jej zrobiła łapacz snów, bo widziałam śliczne i jakieś DIY też się znajdzie

Kasia.zosia ja biorę magnez 3 razy dziennie, do tego raz dziennie Nospe Forte i dalej mam skurcze. No i luteina.

A ja znowu w ciąży ciągle ryczę bez powodu, ostatnio popłakałam się, bo chłop mój siedział za długo w piwnicy i rozpalał w piecu i uznałam, że mnie zaniedbuje.. eh te hormony
A kłótni jest już coraz mniej, bo teraz stara się mi we wszystkim przytakiwać i się ze mną zgadzać, a poza tym wie że w tym stanie kłótnie są nie wskazane, więc nie ryzykuje :)

Dzięki dziewczyny :)
Współczuję Wam tej zgagi. Pamiętam jakie to uporczywe, wieczorem nie mogłam nawet wody wypić bo jak się kladlam to mój przelyk Płonal żywym ogniem. Zaczęło się dokładnie 3mce "przed" a ostatni raz miałam zgage na stole operacyjnym. Pomagało mi jedynie Rennie. Zjadłam przez te 3mce 120 tabletek... czekam z niepokojem na zgage w tej ciazy.
Mój mezus jest w stolicy Tatr na kawalerskim...takze tak... Ja w związku z tym wyjechalam z dzieckiem na wieś do babci i cioci. Co raz mi trudniej kiedy wszyscy mówią do mojego brzucha Stasiek a ja wiem ze to Maria... ale to sa konsekwencje mojego uporu ;)

A jagodka co do Twojego meza to powiem Ci ze moja mama go chyba dzisiaj przebila. Siedziala dzis w domu, robila jakies tabelki do pracy. Pojechalam do niej , wrocil tata z pracy a ona sie go pyta: co na obiad bedzie....o_O
Nie dziwie sie tacie ze sie na nia wscieka.

A ja się z moim juz raczej nie kloce. Chyba mi się faktycznie zmienił charakter po 7 latach :D (podobno kobietom się zmienia co 7 lat :D) bo teraz po prostu się śmieje z tych rzeczy o które kiedys bym mu robiła awanturę albo przynajmniej marudzila do znudzenia :)

Dzięki dziewczyny :)
Współczuję Wam tej zgagi. Pamiętam jakie to uporczywe, wieczorem nie mogłam nawet wody wypić bo jak się kladlam to mój przelyk Płonal żywym ogniem. Zaczęło się dokładnie 3mce "przed" a ostatni raz miałam zgage na stole operacyjnym. Pomagało mi jedynie Rennie. Zjadłam przez te 3mce 120 tabletek... czekam z niepokojem na zgage w tej ciazy.
Mój mezus jest w stolicy Tatr na kawalerskim...takze tak... Ja w związku z tym wyjechalam z dzieckiem na wieś do babci i cioci. Co raz mi trudniej kiedy wszyscy mówią do mojego brzucha Stasiek a ja wiem ze to Maria... ale to sa konsekwencje mojego uporu ;)
Powiedz ze dla syna wybrałaś imię Maria :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry