reklama
Dziewczyny koleżanka która jest trochę w wyższej ciąży poleciła mi muzykę dla dzieci w brzuszku hmmm nie chciało mi się trochę w to wierzyć alee puscilam Haneczce tą melodyjke i masakra jak zaczął brzuszek falowac i podskakiwac aż moj M był w szoku że tak to działa jak chcecie to tu jest link możecie wypróbować czy wasze maleństwa też polubia taką melodię
U
użytkownik 902
Gość
Ellie a zamówiłam np maść lanolinową na sutki (mam zamiar smarować już co jakiś czas, bo mi skóra na nich wysycha), podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, żel do mycia dzidziusia, czopki glicerynowe, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczną, słód jęczmiennny na laktację (**********). Takie tam pierdoły, które i tak trzeba kupić.
kasia.zosia
Moderatorka
Takie rzeczy tez warto sobie wcześniej zamówić żeby potem nie biegać. Zresztą nie są drogie wiec spokojnie mozna. Ja wkłady poporodowe kupowałam w dość dużej ilosci, w Polsce z Belli, tutaj jakieś inne ale też 3 euro za paczkę wiec niezle, majtki siateczkowe uzywalam tylko w szpitalu (tu do szpitala nie trzeba brać takich rzeczy-sami daja). Czopki glicerynowe zawsze warto mieć w domu, sól fizj. do mycia oczek, jakiś spirytus do przemywania pępka (mogą być waciki nasączone spirytusem-gotowe do kupienia).Ellie a zamówiłam np maść lanolinową na sutki (mam zamiar smarować już co jakiś czas, bo mi skóra na nich wysycha), podkłady na łóżko, majtki siateczkowe, żel do mycia dzidziusia, czopki glicerynowe, wkładki laktacyjne, sól fizjologiczną, słód jęczmiennny na laktację (**********). Takie tam pierdoły, które i tak trzeba kupić.
U
użytkownik 902
Gość
W Polsce używa się octeniseptu do pępka (ale nie kupuję, bo mam). Podkłady do majtek belli są jednymi z najgorszych, polecam hartmann molimed (są w 3 rozmiarach, midi spokojnie wystarczy na pierwsze dni), mają pasek z klejem i kształt anatomiczny. Bella to tylko mi się przesuwała w gaciach i zbijała w grudy, co cholernie podrażniało ranę po nacięciu, nigdy więcej.. Ale za to już bella happy na łóżko są świetne - mocne i chłonne. Próbowałam też marki panda i odradzam, rwał mi się pod tyłkiem i potem pod dzieckiem
Niby niedrogie rzeczy, ale ponad 200zł poszło..
Ellie123
Fanka BB :)
wlasnie mam nadzieje ze nie zapomne o niczym mama mi z polski wyslala takie majtki siatkowe, wkladki laktacyjne, sudocrem, podklady... Tutaj pepka sie niczym nie przemywa wiec nie bede nic uzywac... Krem na sutki tez juz kupie tutaj na miejscu.
Ostatnia edycja:
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Kasia.zosia - calowanie dziecka w usta przez ciotki, dziadkow itp dla mnie jest straszne ....
Dla mnie to nieporozumienie, zwłaszcza teściowa, która pali...
U mnie było podobnie, zobaczymy jak teraz będzieJa w szpitalu tylko po pierwszym porodzie mialam wiecej gości (rodzina i dwie przyjaciolki). Z zosia był tylko mąż i syn i w sumie bardziej mi to pasowalo.
Dziewczyny ZDAŁAAAM!!!! teraz nauczę się jeździć i kolejny egzamin mnie czeka
Jutro wizyta, jestem ciekawa dziewczyny jak jest u was bo mi doktor od kiedy skończyłam 19 tydzień każe przychodzić co 2 tygodnie i teraz nie wiem czy po prostu od 19 tygodnia trzeba częściej sprawdzać maleństwo czy jak? jak często wy chodzicie na wizyty?
Gratki!
Ja też jutro wizyta. U mnie z początku wizyty co 4 tyg, chyba, że są jakieś problemy, to częściej. A od 3 trym co 3 tyg, sama końcówka co dwa. Kciuki za jutrzejszą wizytę, ja też mam [emoji1] na którą idziesz?
Densik, lez i wypoczywaj [emoji10]
kasia.zosia
Moderatorka
A u nas w Polsce się używało spirytusu dlatego tu też miałam bo tu nie wiem czego używają.W Polsce używa się octeniseptu do pępka (ale nie kupuję, bo mam). Podkłady do majtek belli są jednymi z najgorszych, polecam hartmann molimed (są w 3 rozmiarach, midi spokojnie wystarczy na pierwsze dni), mają pasek z klejem i kształt anatomiczny. Bella to tylko mi się przesuwała w gaciach i zbijała w grudy, co cholernie podrażniało ranę po nacięciu, nigdy więcej.. Ale za to już bella happy na łóżko są świetne - mocne i chłonne. Próbowałam też marki panda i odradzam, rwał mi się pod tyłkiem i potem pod dzieckiem
Z Belli możliwe ze nie były za dobre, nawet nie pamietam dokladnie i dużo rzeczy kupowalam wtedy na allegro jak najtanszych i faktycznie było niedrogo ale niekoniecznie wysokiej jakosci.. maści na sutki i wkładek laktacyjnych nie kupowalam i nie uzywalam wiec tez mi wychodziło taniej
reklama
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
Ja przy pierwszym synu miałam spirytus, przy drugim już octanisept i teraz chyba wezmę spirytus bo lepiej sobie radzil