reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

.jagódka - na Kiepury na Czechowie taki Pan szybko reperuje maszyny, jest niezastąpiony. Ale wiadomo odpłatnie-a Ty chyba na gwarancji masz, tak?
Doskonale Cię rozumiem. Ja czekam na przeprowadzkę, żeby siąść i uszyć parę drobiazgów. Bez maszyny to koszmar. Może poganiaj ich telefonicznie co dwa dni?:)
Ja już po dentyście, załatwiłam to parę tygodni temu, ale jedna dziurka była, życzę i Tobie żeby żadnych sensacji w gębie nie było :D

reklama
Tiaa, pan Marek przyjemniaczek:p Znam z opowieści.. Mam ją na gwarancji, dlatego wysyłam. Jakby udało mi się kupić części to i mój tata potrafi naprawić. Ale po co wydawać kasę. Mają mi dać znać po wysłaniu, potem mogę popędzać serwis, ale napisałam im w opisie usterki, że proszę o sprawną naprawę, bo jestem w ciąży. Dogadałam się z mamą, pożyczy mi swoją.
Pojutrze przyjdzie łóżko Klaudii -hurra! Będę mogła wyprowadzić Adama:)
Ja mam zęby jak koń, ale wiadomo, że co jakiś czas trzeba sprawdzić, ja bym chciała zrobić skalling i piaskowanie, ale nie wiem czy w ciąży można, bo trochę mi się zebrało kamienia - z jednej strony mam nadaktywne ślinianki i tam bardziej się kamienię;)

A ja właśnie dopiero co wróciłam od dentysty. Szczerze powiedziwaszy tak ekspresowego wiercenia i plombowania jeszcze nie miałam nigdy :) może się Pani bała, że jej tam zejdę bo co chwilę przymrużałam oczy z bólu, bo miałam dość sporą dziurkę.. ale karta ciąży podpisana i już mam spokój z chodzeniem po lekarzach.
Jeszcze dzisiaj z psem u fryzjera byłam, po sklepach pochodziłam i jestem padnięta, więc chyba zaraz pójdę się zdrzemnąć :cool2:

Cześć dziewczyny ;) chciała bym wreszcie do was dołączyć ;) czytam was od początku ale jakoś nie mogłam się odważyć napisać :/ ale wreszcie przyszedł ten czas ;)
Jestem w 23 tygodniu ciąży termin mam na 25 luty i noszę w brzuszku dziewczynkę która będzie się nazywać Hania ;)
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie, pozdrawiam wszystkie dziewczyny ;)

cześć dziewczyny,

airfix - co za lamus z tego lekarza. mój jak nie może rozmawiać to za jakiś czas oddzwania i nie czuję się przez to jak jakiś natręt, no kurczę przecież chyba mu płacisz?
.jagódka- szkoda, ze sprzęt Cię przystopował, byłam ciekawa co tam jeszcze stworzysz :)
dziewczyny, które biorą ślub - powodzenia! i trochę zazdroszczę :) miłe chwile przed Wami.

ja też się wybieram na glukozę ale w przyszłym tyg raczej bo teraz mam synka w domu. byliśmy dziś u lekarza, gardło lekko zaróżowione ale jutro robimy badanie moczu bo to chyba infekcja dróg moczowych. kasia.zosia pytałas na co jest uczulony - na razie wiemy, ze na amoksycylinę a w połączeniu z kwasem klawulonowym to istne zabójstwo. generalnie unikamy penicyliny - chociaż to niby najbezpieczniejsze antybiotyki, jak widać zależy dla kogo. wiemy też, ze z grupy cefalosporyn może przyjmować. to taka ruletka bo jak pytałam w szpitalu co z jakimiś testami itp. to powiedziano mi, że nie ma testów alergicznych na leki. Jak moje dziecko walczyło o życie i dostawało najsilniejsze sterydy a przy okazji miało niegroźne zapalenie ucha (od tego się zaczęło) i zapytałam panią doktor jak zamierzają to wyleczyć, usłyszałam: jak go trochę wyprowadzimy na prostą to podamy kolejny antybiotyk i będziemy się modlić.... nikomu nie życzę takich przeżyć.

Widzę ze wy wszystkie już po glukozie lub przed u mnie w środę zaczyna się 26t A lekarz ani słowa o tym badaniu u mnie... ciekawa jestem czy jest szansa żeby mnie to ominęło

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już dawno po glukozie miałam w 16 tygodniu u nas strasznie wcześnie lekarz robi.
Sojnabig Nie dziękuję żeby nie zapeszac ale dam znać mamm nadzieje że bedzie ok :-)

reklama
Hej, ja glukoze robię w listopadzie.Jestem dziś po przyspieszonej wizycie, bo mam grzybki :( po lekach.

Mała 830 g waży ja na plusie od poczatku 6 kg. A jak u Was w tym temacie?
Mam nisko łożysko i Lili ułożona poprzecznie... Oby się obróciła w czas.

Do góry