reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

.jagódka - na Kiepury na Czechowie taki Pan szybko reperuje maszyny, jest niezastąpiony. Ale wiadomo odpłatnie-a Ty chyba na gwarancji masz, tak?
Doskonale Cię rozumiem. Ja czekam na przeprowadzkę, żeby siąść i uszyć parę drobiazgów. Bez maszyny to koszmar. Może poganiaj ich telefonicznie co dwa dni?:)
Ja już po dentyście, załatwiłam to parę tygodni temu, ale jedna dziurka była, życzę i Tobie żeby żadnych sensacji w gębie nie było :D

reklama
Tiaa, pan Marek przyjemniaczek:p Znam z opowieści.. Mam ją na gwarancji, dlatego wysyłam. Jakby udało mi się kupić części to i mój tata potrafi naprawić. Ale po co wydawać kasę. Mają mi dać znać po wysłaniu, potem mogę popędzać serwis, ale napisałam im w opisie usterki, że proszę o sprawną naprawę, bo jestem w ciąży. Dogadałam się z mamą, pożyczy mi swoją.
Pojutrze przyjdzie łóżko Klaudii -hurra! Będę mogła wyprowadzić Adama:)
Ja mam zęby jak koń, ale wiadomo, że co jakiś czas trzeba sprawdzić, ja bym chciała zrobić skalling i piaskowanie, ale nie wiem czy w ciąży można, bo trochę mi się zebrało kamienia - z jednej strony mam nadaktywne ślinianki i tam bardziej się kamienię;)

A ja właśnie dopiero co wróciłam od dentysty. Szczerze powiedziwaszy tak ekspresowego wiercenia i plombowania jeszcze nie miałam nigdy :) może się Pani bała, że jej tam zejdę bo co chwilę przymrużałam oczy z bólu, bo miałam dość sporą dziurkę.. ale karta ciąży podpisana i już mam spokój z chodzeniem po lekarzach.
Jeszcze dzisiaj z psem u fryzjera byłam, po sklepach pochodziłam i jestem padnięta, więc chyba zaraz pójdę się zdrzemnąć :cool2:

Cześć dziewczyny ;) chciała bym wreszcie do was dołączyć ;) czytam was od początku ale jakoś nie mogłam się odważyć napisać :/ ale wreszcie przyszedł ten czas ;)
Jestem w 23 tygodniu ciąży termin mam na 25 luty i noszę w brzuszku dziewczynkę która będzie się nazywać Hania ;)
Mam nadzieję że mnie przyjmiecie, pozdrawiam wszystkie dziewczyny ;)

cześć dziewczyny,

airfix - co za lamus z tego lekarza. mój jak nie może rozmawiać to za jakiś czas oddzwania i nie czuję się przez to jak jakiś natręt, no kurczę przecież chyba mu płacisz?
.jagódka- szkoda, ze sprzęt Cię przystopował, byłam ciekawa co tam jeszcze stworzysz :)
dziewczyny, które biorą ślub - powodzenia! i trochę zazdroszczę :) miłe chwile przed Wami.

ja też się wybieram na glukozę ale w przyszłym tyg raczej bo teraz mam synka w domu. byliśmy dziś u lekarza, gardło lekko zaróżowione ale jutro robimy badanie moczu bo to chyba infekcja dróg moczowych. kasia.zosia pytałas na co jest uczulony - na razie wiemy, ze na amoksycylinę a w połączeniu z kwasem klawulonowym to istne zabójstwo. generalnie unikamy penicyliny - chociaż to niby najbezpieczniejsze antybiotyki, jak widać zależy dla kogo. wiemy też, ze z grupy cefalosporyn może przyjmować. to taka ruletka bo jak pytałam w szpitalu co z jakimiś testami itp. to powiedziano mi, że nie ma testów alergicznych na leki. Jak moje dziecko walczyło o życie i dostawało najsilniejsze sterydy a przy okazji miało niegroźne zapalenie ucha (od tego się zaczęło) i zapytałam panią doktor jak zamierzają to wyleczyć, usłyszałam: jak go trochę wyprowadzimy na prostą to podamy kolejny antybiotyk i będziemy się modlić.... nikomu nie życzę takich przeżyć.

Widzę ze wy wszystkie już po glukozie lub przed u mnie w środę zaczyna się 26t A lekarz ani słowa o tym badaniu u mnie... ciekawa jestem czy jest szansa żeby mnie to ominęło

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już dawno po glukozie miałam w 16 tygodniu u nas strasznie wcześnie lekarz robi.
Sojnabig Nie dziękuję żeby nie zapeszac ale dam znać mamm nadzieje że bedzie ok :-)

reklama
Hej, ja glukoze robię w listopadzie.Jestem dziś po przyspieszonej wizycie, bo mam grzybki :( po lekach.

Mała 830 g waży ja na plusie od poczatku 6 kg. A jak u Was w tym temacie?
Mam nisko łożysko i Lili ułożona poprzecznie... Oby się obróciła w czas.

Do góry