reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Airfix a jak Twoje ciśnienie?
Edit: AAAAAaa pomyliłam gestozę z cholestazą, sorry...
Nom sa właśnie te dwie cholery hehe... ciśnienia nie mam..więc gestoza odpada. Myślę ze ta cholestaza też po wynikach odpadnie bo mnie stopy pod spodem i dłonie nie swedzą. A jedynie całe nogi są w grudkach ,ręce. .szyja nawet gdzieś. Wieczorem jest koszmar. Drape sie do krwi.

reklama
Hej dziewczyny widzę ze się u was dziś dzieje!
Ellie co do glukozy to może być roznie jak widze. Dla mnie to jest bezproblemowe badanie. W PL smak mi trochę nie odpowiadał ale tu dostałam jakaś taka buteleczke z czymś o smaku czarnej porzeczki, normalnie jakbym soczek piła, bez żadnego problemu.

Cześć Dziewczyny, zaraz zaktualizuję wszystkie forumowe dane:D
Słuchajcie, byłam na IP, młoda ginekolog niechętnie mnie przyjęła twierdząc, że mogę iść do lekarza na kontrolę z takim czymś jak ból pochwy i kłucie...ale koniec konców mnie przeprosiła, zbadała.
Wg niej wszystko ok. Co najważniejsze, z Małą wszystko ok.
Ale dopiero jak wróciłam do domu, zerknęłam do swojej karty ciąży - długość szyjki 4,7 cm.
A w wypisie z IP - długość szyjki 3,4 cm !!!!
W poniedziałek miałam wizytę. Czy to możliwe/normalne, że się tak skróciła przez dwa dni???

Bardzo możliwe, ale też bardzo niepokojące. Zadzwoń do ginekologa na spokojnie, bierz magnez tonami i no-spe forte 3x1, no i dużo lez, bo już masz szyjke jak ja..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie lutóweczki :)

Jagódka sukienka śliczna masz talent naprawdę :)
Turluturlu mi przez dwa dni poleciała 5 mm a szyjka błyskawicznie potrafi się skracać także obserwuj i uważaj.
Nie pamiętam która z Was miała problem z sąsiadka a raczej sąsiadka jakiś miała do błota co za babsztyl ludzie są nienormalni czasami.
Sojnabig dobrze ze juz masz za sobą glukozę :)

A my leżymy grzecznie plackiem w łóżku w szpitalu oczywuscie przyjmujemy masę leków i mamy nadzieję trzymać się dzielnie jeszcze dlugo. Jakieś infekcje wyszły wiec musimy wszystko wyleczyć bóle jeszcze są ale bez porównania do tego co było a potem mam nadzieje ze jeszcze porządek z szyjka zrobimy i będzie dobrze.
Pozdrowionka dla wszystkich lutóweczek :)

Kurde, może ja coś popierdzieliłam. Może 4,7 to nie zapis szyjki w karcie ciąży bo np. na wypisie z IP z września mam długość 4 cm.
A dziś 3,4.
No nie..pojechałam się uspokoić, a weszłam do domu i już siwieję. Szkoda, że nie doczytałam tam na miejscu.
Densik-trzymaj się!!!

reklama
Do góry