reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja też bym mogla spać i spać. Zwłaszcza rano (do 10 idealnie) i drzemka w dzień ;) Kładę się ok północy, ale nie zawsze od razu uda mi się zasnąć.

Ruchów nie czuje jeszcze wcale - 20 tc..

reklama
Też nie lubię takich dni. Ruchy zaczęłam czuć bardzo intensywnie od 18 tc a pierwsze od 14 mimo że to pierwsza ciąża. Może to efekt tego że jestem bardzo szczupła bo obecnie 45 kg :D ale czasem zdarza się właśnie tak że np przez 2 godziny nie czuję nic i zaczynam panikowac. Ale skoro mówisz że to normalne to też będę spokojniejsza ;) kocham swój Kłębuszek najmocniej na świecie

A mi jest duszno. Ciężko mi się łapie oddech... Czytałam, że to normalne. Ale czuję się jakbym ze 100 kg ważyła.
Co to będzie później..:)
Ja mam to samo w każdej ciazy. Mam też taka dziwna przypadłość ze jak się zamyśle to zapominam o oddechu i potem musze usiąść bo bym zemdlala. Kocham tez na moje poddasze wchodzić z zosia na rekach. Coraz częściej puszczam ja sama, idzie sobie na czworakach :D

A ja czuję tak pare razy dziennie mniej więcej w tych samych przedziałach czasowych tj. od 8 do 10 potem od 12 do 13 następnie od 15 do 17 i na wieczór od 21 do 23. Oczywiście nie tyle czasu tylko w tych godzinach i jest to okres godziny czasem mniej czasem więcej. W nocy jak latam do toalety to też czasem maluszek się zbudzi [emoji3] wczoraj puszczalam mu kołysanki to też kopał tylko nie wiem czy mu się podobało czy nie [emoji3]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka, zawsze jak wracam z pracy to juz tyle stron do czytania ze zapominam o wszystkim napisac :)
Klauduska slicznie wygladalas i w ogole piekny film i piekna para :)
Jagodka super zabudowa , ja po wielu trudach namowilam meza i dzisiaj bedzie pomalowany pokoj wysle zdjecia jak bedzie skonczone :)
Alexandra czuje 3-5 razy dziennie po kilka minut ale to sa cudowne minuty :) i juz nawet widac na brzuszku jak kopie :)
Pare dni temu mialam sen ze chcial wyjsx przez brzuch i pol nocy wciskalam jego raczki i nozki do brzucha bo juz tak roZciagal ze az skora przeswitywala.. Wstalam taka zmeczona jakbym nie spala.. A tak poza tym to czuje ze mam wiecej energi nawet niz przed ciaza , czasami mnie boli jakby kosc ogonowa takie uklucia jak zmieniam pozycje ale tak poza tym to jestem steasznie wszystkim podekscytowana :)

A ja szczerze mówiąc czasem nie zauważam jak kopie bo jestem zajęta dziecmi i obowiazkami domowymi. Na początku zawsze kopał jak leżałam z zosia kolo południa a teraz to jak się mu spodoba np teraz kopie, rano przed wizytą tez.
Ellie ja ostatnio snilam ze urodziłam miesiac przed terminem, napisałam wam, wysłałam zdjęcia a i tak nie chciałyscie mi uwierzyć :D

reklama
Co do glukozy ja nie dostałam skierowania A wizytę miałam w22t kolejna mam już w 26t więc możliwe ze mnie to ominie...
Co do ruchów małego to ostatnio jak pokazał tatusiowi jak rusza mi brzusiem i pokopal go tak się o wiele uspokoił[emoji5] tzn mniej się rusza Ale minimum 5-6 razy na dzień [emoji16] i rano niespodzianka ja go glaskam A tu taka goreczka na brzuszku [emoji2] aż miło dotykać
Jeśli chodzi o wagę to mały w 22t miał już 560g [emoji5] A mi do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 1,5 kg [emoji5]
I ostatnia rzecz... spadek energii mnie przeraża... wieczorami padam nie mam siły oddychać A rano wstaje już zmęczona [emoji5] Ale i tak uwielbiam być w ciąży [emoji23]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry