reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja też bym mogla spać i spać. Zwłaszcza rano (do 10 idealnie) i drzemka w dzień ;) Kładę się ok północy, ale nie zawsze od razu uda mi się zasnąć.

Ruchów nie czuje jeszcze wcale - 20 tc..

reklama
Też nie lubię takich dni. Ruchy zaczęłam czuć bardzo intensywnie od 18 tc a pierwsze od 14 mimo że to pierwsza ciąża. Może to efekt tego że jestem bardzo szczupła bo obecnie 45 kg :D ale czasem zdarza się właśnie tak że np przez 2 godziny nie czuję nic i zaczynam panikowac. Ale skoro mówisz że to normalne to też będę spokojniejsza ;) kocham swój Kłębuszek najmocniej na świecie

A mi jest duszno. Ciężko mi się łapie oddech... Czytałam, że to normalne. Ale czuję się jakbym ze 100 kg ważyła.
Co to będzie później..:)
Ja mam to samo w każdej ciazy. Mam też taka dziwna przypadłość ze jak się zamyśle to zapominam o oddechu i potem musze usiąść bo bym zemdlala. Kocham tez na moje poddasze wchodzić z zosia na rekach. Coraz częściej puszczam ja sama, idzie sobie na czworakach :D

A ja czuję tak pare razy dziennie mniej więcej w tych samych przedziałach czasowych tj. od 8 do 10 potem od 12 do 13 następnie od 15 do 17 i na wieczór od 21 do 23. Oczywiście nie tyle czasu tylko w tych godzinach i jest to okres godziny czasem mniej czasem więcej. W nocy jak latam do toalety to też czasem maluszek się zbudzi [emoji3] wczoraj puszczalam mu kołysanki to też kopał tylko nie wiem czy mu się podobało czy nie [emoji3]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hejka, zawsze jak wracam z pracy to juz tyle stron do czytania ze zapominam o wszystkim napisac :)
Klauduska slicznie wygladalas i w ogole piekny film i piekna para :)
Jagodka super zabudowa , ja po wielu trudach namowilam meza i dzisiaj bedzie pomalowany pokoj wysle zdjecia jak bedzie skonczone :)
Alexandra czuje 3-5 razy dziennie po kilka minut ale to sa cudowne minuty :) i juz nawet widac na brzuszku jak kopie :)
Pare dni temu mialam sen ze chcial wyjsx przez brzuch i pol nocy wciskalam jego raczki i nozki do brzucha bo juz tak roZciagal ze az skora przeswitywala.. Wstalam taka zmeczona jakbym nie spala.. A tak poza tym to czuje ze mam wiecej energi nawet niz przed ciaza , czasami mnie boli jakby kosc ogonowa takie uklucia jak zmieniam pozycje ale tak poza tym to jestem steasznie wszystkim podekscytowana :)

A ja szczerze mówiąc czasem nie zauważam jak kopie bo jestem zajęta dziecmi i obowiazkami domowymi. Na początku zawsze kopał jak leżałam z zosia kolo południa a teraz to jak się mu spodoba np teraz kopie, rano przed wizytą tez.
Ellie ja ostatnio snilam ze urodziłam miesiac przed terminem, napisałam wam, wysłałam zdjęcia a i tak nie chciałyscie mi uwierzyć :D

reklama
Co do glukozy ja nie dostałam skierowania A wizytę miałam w22t kolejna mam już w 26t więc możliwe ze mnie to ominie...
Co do ruchów małego to ostatnio jak pokazał tatusiowi jak rusza mi brzusiem i pokopal go tak się o wiele uspokoił[emoji5] tzn mniej się rusza Ale minimum 5-6 razy na dzień [emoji16] i rano niespodzianka ja go glaskam A tu taka goreczka na brzuszku [emoji2] aż miło dotykać
Jeśli chodzi o wagę to mały w 22t miał już 560g [emoji5] A mi do wagi sprzed ciąży brakuje jeszcze 1,5 kg [emoji5]
I ostatnia rzecz... spadek energii mnie przeraża... wieczorami padam nie mam siły oddychać A rano wstaje już zmęczona [emoji5] Ale i tak uwielbiam być w ciąży [emoji23]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry