reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Adam uwielbia lego duplo - nie znam dziecka, które nie lubi:) Ogląda też książeczki, ma swój warsztat boscha, bawi się też w gotowanie kuchenką Klaudii, lubi też drewniane układanki.

reklama
Tak Zosia ma 15 mies wiec np. piasek na razie odpada. Lalkami dopiero zaczyna sie interesowac. Na razie myślałam o wozku dla lalek bo lubi sobie cos wozic, ale nie wiem czy nie za duzy, o interaktywnym bębenku albo o takim trojkolowcu do odpychania bądź baseniku z kulkami. Lego duplo lubi ale ma całą kolekcję po bracie a ja bym chciała żeby miala coś tylko swojego bo póki co to tylko jej pieska Fisher Price kupilam.

Jagódka będziesz mogła dodać zdjęcia pokojów dzieci jak będą gotowe? Ja będę musiała remontować pokój syna (na jakiś czas tez zrobić tam kącik dla zosi) i mam tyle pomysłów ze nie mogę się zdecydowac. U nas główny problem to przegowywanie i ekspozycja. Musimy mieć dużo miejsca na puzzle, książki i gry ale najlepiej na takiej wysokości żeby zosia nie mogla dosięgnąc bo lubi sobie do buzi wziąć albo pomieszac i pogubic. Plus musimy mieć miejsce na złożone lego syna żeby mógł sobie trzymac na widoku.

Kasia u mnie to nie będą standardowe pokoje. To raczej same sypialnie, a taki pokój z zabawkami mają na dole. Ja drobne zabawki Klaudii przechowuję w kolorowych pudłach, żeby chronić je przed Adamem. Adaś ma wielkie odkryte pudło w salonie ze swoimi zabawkami i warsztat też stoi w salonie. Dużo miejsca zajmują u nas książki i są poukładane nisko, tak by dzieci zawsze miały do nich dostęp. Klocki przechowujemy w wielkiej skrzyni na kółkach Mogę zrobić Ci trochę zdjęć, ale ten pokój z zabawkami ma standardowe jasne meble, bez ozdób dziecięcych. Gdyby to był typowy dziecięcy i gdybym miała większe możliwości finansowe, to pewnie inaczej by wyglądał. Teraz Klaudii sypialnia będzie już dla starszej dziewczynki, więc też pewnie inaczej niż Ty będziesz robić.

Dziewczyny jestem PO :))))
Z Dzidziusiem wszystko Ok:) I UWAGA to dziewczynka :)))) Córka jest szczęśliwa, za to mój Kochany lekko przerażony jakby trochę zawiedziony...Ale staram się mu tłumaczyć, że dziewczyny są super :p

Trochę się Wam zwierzę moja starasza córka nie jest córką mojego P.poznał nas gdy Młoda miała 2 lata. Wszystkie rzeczy po niej odkładam.. Jednak P. mówi, że dla naszej córki chcę wszystko kupić nowe nie chce rzeczy za jakie płacił i wybierał mój ex.. To w sumie rozumiem. Tylko tak dużo tych rzeczy... Dziewczyny może ma chęć któraś z Was na ubranka?

Kasia u mnie to nie będą standardowe pokoje. To raczej same sypialnie, a taki pokój z zabawkami mają na dole. Ja drobne zabawki Klaudii przechowuję w kolorowych pudłach, żeby chronić je przed Adamem. Adaś ma wielkie odkryte pudło w salonie ze swoimi zabawkami i warsztat też stoi w salonie. Dużo miejsca zajmują u nas książki i są poukładane nisko, tak by dzieci zawsze miały do nich dostęp. Klocki przechowujemy w wielkiej skrzyni na kółkach Mogę zrobić Ci trochę zdjęć, ale ten pokój z zabawkami ma standardowe jasne meble, bez ozdób dziecięcych. Gdyby to był typowy dziecięcy i gdybym miała większe możliwości finansowe, to pewnie inaczej by wyglądał. Teraz Klaudii sypialnia będzie już dla starszej dziewczynki, więc też pewnie inaczej niż Ty będziesz robić.
No ja też finansowo nie będę szaleć i z drugiej strony tez nie za bardzo mi pasuje robić pokój z ninja jak potem syn przestanie lubic. Póki co też mamy lego w salonie bo tu też dzieci spędzają większość dnia. Pokój będzie bardziej pod Jaska, bo starszy no i jeśli faktycznie będę mieć druga córkę to potem zrobię pokoj wspólny dla dziewczynek. Pokój do zabaw chętnie obejrzę bo właśnie najbardziej chodzi mi o pomysly na przechowywanie zabawek.

Asia super wiesci! :) ja cie niestety nie wspomogę ubraniowo bo mam już cała masę ale może cos powystawiaj na allegro/ebay? Jeśli Twojemu mężowi/partnerowi zalezy to czemu nie :)

Ostatnia edycja:
Asiu cieszę się, że jest ok:) Może jakieś grupy sprzedażowe, olx, komisy z akcesoriami dziecięcymi? Znam sporo takich patchworkowych rodzin:) Na ogół mają się dobrze:)
Kasiu, ok coś tam pstryknę

reklama
Asia gratulacje !!!!
U nas na odwrot liczylismy na dziewczynke ale jak juz zobaczylam ta slodka buzie na usg to jest ok :) w sumie teraz jak sie oswoilam z mysla to sie ciesze :)

Do góry