reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Mi to gin na początku powiedział, że ciąża ma prawo boleć, mnie boli praktycznie cały czas, ale to przez niski próg bólu, taki urok mojej ciąży .
A dzieci planowaliśmy mieć 3, ale to się jeszcze zobaczy jak poród przeżyję, trochę się boję

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hejka ;)
Kiedyś zaczynałam do Was pisać, ale jakoś zawsze mi brak systematyczności ;p
Wywołałam małą dyskusję na temat prenatalnych jeśli któraś pamięta ;)
Generalnie chciałabym się "wkręcić" w wątek lutówek, bo zawsze to lepiej mieć kogoś kto przechodzi to samo ;)
Postaram się częściej pojawiać ;)

Pierwsze

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
My też pierwsze dzieciątko [emoji5] i też się boje porodu....Ale nie bólu czy tych kilku godzin tylko tego żeby było wszystko w porządku,żeby nie zabrakło mi sił.....
A powiedzcie mi chcecie żeby wasi mężowie byli przy porodzie???

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Za każdym razem dawałam mężowi wolny wybór w tej kwestii - ale po pierwszym porodzie już było jasne, że przy kolejnych też będzie. Myślę, że to daje dużo do myślenia, jak facet widzi ile cierpienia i wysiłku musi znieść kobieta, aby urodzić. Poza tym są też kwestie wsparcia dla kobiety, pomocy przy formalnościach, czy zwyczajne trzymanie za rękę no i dzielenie tego magicznego momentu, gdy dziecko pojawia się na świecie. Ja jestem za, ale tak jak mówię, decyzję pozostawiłam mężowi - wiedziałam, że sama dam radę - miliony kobiet sobie dawały radę same - a nie wiedziałam, czy on jest pewien, że chce przy tym być. Po co miałby mi być facet, który nie daje mi wsparcia i siedzi cały posrany?:D

Ja też zostawiłam wolny wybór chociaż mój upiera się ze chce być... chociaż ja się zastanawiam bo kolezance powiedzieli ze jej partner nie może wejść bo są jeszcze młodzi i on może później mieć "uraz"

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rownież rodziłam z mężem, 12 lat temu[emoji15] Tez dawałam wolny wybór, ale wiem jedno, sama może bym i dała radę, ale byłoby mi znacznie ciężej.
Dobra, pomóżcie. Co widzicie ?
1472750780-bgy1xa.jpeg

Lekarz stwierdził na 90% chłopca, a jak się tak nakręciłam, ze boje się ze za miesiąc powie mi ze pomyłka. [emoji23] Ja widzę pitolka [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry