reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

No tak, na pewno jak się zdecyduje na 4 to będzie gadanie :D a ja do szpitala się przygotowywałam może z tydzień przed terminem i moją dwójkę urodziłam po 10 dni po terminie (oba porody wywolywane, a dzieciaki ponad 4 kg). Przypuszczam, że z trzecim będzie tak samo. I przy tym nie kupuje żadnych ubranek bo mam i na chłopca i na dziewczynke. Może coś pod koniec :) tak że moge sobie spokojnie w tej ciąży zrezygnować z wyjść do sklepu

reklama
Mój się przerazil bo powiedziałam że jak będę w szpitalu i na 100% będzie wiadomo kto, to będzie wtedy chodził i sam robił wszystkie zakupy :-D Panikę na twarzy możecie sobie wyobrazić ;-)

Mój się przerazil bo powiedziałam że jak będę w szpitalu i na 100% będzie wiadomo kto, to będzie wtedy chodził i sam robił wszystkie zakupy :-D Panikę na twarzy możecie sobie wyobrazić ;-)
Hehe mój by się ucieszył bo większość ubrań naszym dzieciom kupuje jego mama; wysłałby ja wiec do sklepu i jeszcze zaoszczędzil :D

O nie. Jego mame po pieluchy wysłać to wróciła by bez pieluch za to z 5 kurczakami na obiad i tysiącem innych rzeczy nie związanych z dzieckiem :-D

moj tez strasznie panikuje przed zakupami ☺ jest to narazie b zabawne..ogolnie jest b nieogarniety nigdy nie pamieta o zajęciach dzieci itd nie wiem jak to bedzie jak ja bede w szpitalu na pewno codziennie obiad w MC
dzieci będą zachwycone

Rozmawiałaś z lekarzem? Jak to nie masz ciałka żółtego?? To w ogóle jest możliwe?

Serio? Dziecko ma kilka cm dopiero, myślisz,że naprawdę można je poczuć? Ja pamiętam, że w pierwszej ciąży ruchy czułam od 18tc, z synem w 16tc. Płeć u córki poznaliśmy 18tc, z synem 14tc. Także może już niedługo rozwieją się wątpliwości.

Byłam u prezes, miała dobry humor. Rozmowa ogólnie bardzo miło przebiegała, ale ona myśli, że ja jeszcze wrócę - znając moje poprzednie ciąże, to nie będzie opcji, bo ja mam bardzo słabą szyjkę macicy. Wszyscy mi gratulowali i życzyli powodzenia i spokojnej ciąży. Ogólnie ok. Sto razy usłyszałam pytanie "chcieliście 3 czy to wpadka?":p I "heh, pewnie 500+ was skusiło" no jasne, tylko ze względu na to 500+:p

ja bede miala 4 i 5 my sie tylko śmiejemy zeby nie wycofali sie z 500+

Dziewczyny,jeszcze raz prosze o link do fb,tam jestem codziennie i moglabym czesciej z Wami pisac. Ltoras z Was pytala czy sa dxiewczyny z Warszawy- jest tu jeszcze? Jak cos,ja jestem :)

moj tez strasznie panikuje przed zakupami ☺ jest to narazie b zabawne..ogolnie jest b nieogarniety nigdy nie pamieta o zajęciach dzieci itd [content://media/external/file/2962/QUOTE]

To każdy tak ;-) ile razy mój z pracy dzwoni "załatw coś tam sros tam!" a ja że nie mogę..."czemu?" bo siedzę z dzieckiem na zajęciach...jak co tydzień tego dnia o tej godzinie!
A najlepsze było jak miał zawieść syna na angielski! Tam jest zawsze gorąco i duszno na sali. To mówię tak "zaczyna za 15 minut, sala po prawej, nie zapomnij zeszytu i zdejmij mu bluzę jak wejdziecie" niby logiczne o oczywiste rzeczy a na mnie nawrzeszczal że za dużo tego i ciekawe co jeszcze x)

reklama
Hejka, ja tez po badaniu dzisiaj. 13 tc 1 d i malenstwo ma 6,47 cm. Troche sie rozczarowalam tymi badaniami bo dziecko w ogole sie nie ruszalo nawet lekarka naciskala zeby go poruszyc i nic.. Wg usg powiedziala ze wyglada wszystko dobrze ale pobrali krew , w poniedzialek jeszcze jakis lekarz i do 10 dni dostane wyniki czy jest wysokie ryzyko chorob genetycznych czy niskie...

Do góry