reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Sojnabig skoro pierwszy termin byl na luty to pozostale bez znaczenia, i tak jestes nasza :-)
mi wszyscy mowia, ze bedzie corcia, a ja czuje trzeciego chlopaczka- komus sie sprawdzi :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

reklama
I mnie nogi bolą niesamowicie, często budzę się w nocy z bólem nóg i rąk. Zaczęłam brać magnez i jakby jest lepiej, ale ból całkowicie nie ustąpił. Ja tez mam dziś wizytę o 16, ze strachu zaraz zejdę [emoji33] trzymajcie kciuki

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja z poczatku bralam luteine dopochwowa, ktora zapisali lekarze w szpitalu, a moj gin stwierdzil,ze lepiej nic tam nie podrazniac aplikatorem i zmienil na duphaston doustny.Bralam 2x1 tabl, ale po nawrocie plamien mam 3x1. Co lekarz to inaczej ;-)
Wszystkozajete kciuki za ustanie plamien :-)

co do apetytow, to dzien zaczelam plackiem czekoladowym, ktory mi na wczorajsze imieniny upiekl starszy synus-oczywiscie przy niewielkiej pomocy ;-)
a ogolnie to ciagnie mnie do ostrego-ciemna bula z maslem do tego malosolny i musztarda-mniam :-D
konczymy 12 tydzien ;-)

8599e6ydh9ss8jgy.png
W ciąży nie wolno stosować aplikatora, jest podane w ulotce.
Dobrze, że ciążowe dolegliwość ustępują. :)

Kciuki za wizytujące trzymam &&&
U mnie wizyta z usg prenatalnym za 2 tyg i znów kasy pójdzie, bo mam liczone oddzielnie :p

Ja wczoraj się wypuściłam z córką do parku i chodziłam tylko od jednej ławki w cieniu do drugiej. Dziś już kiblujemy w domu, bo sił nie mam.
Co do zachcianek to ja mam na kawę i kawowe rzeczy. Nabyłam sobie Mama Coffee i się raczę kawusia z mleczkiem+ pączuś.
Poza tym to chyba przegięłam z lodami, bo mnie gardło boli :/

W ciąży nie wolno stosować aplikatora, jest podane w ulotce.
wlasnie w takiej sytuacji nie rozumiem lekarzy ze szpitala-kazali zakladac przy uzyciy aplikatora, zreszta nie tylko mi...
dopiero ginp prywatnie zmienil na doustne,ale nie ze wzgledu ze nie mozna aplikatora, tylko zeby nie podrazniac

8599e6ydh9ss8jgy.png

wlasnie w takiej sytuacji nie rozumiem lekarzy ze szpitala-kazali zakladac przy uzyciy aplikatora, zreszta nie tylko mi...
dopiero ginp prywatnie zmienil na doustne,ale nie ze wzgledu ze nie mozna aplikatora, tylko zeby nie podrazniac

8599e6ydh9ss8jgy.png
Hmmm... to ja też tego nie rozumiem. :/ wiem że w ulotce jest, żeby w ciąży aplikować placem ze względu na ropulchnienienie śluzówki czy jakoś tak.
Mój gin sądzi ze właśnie,że dopochwowa lepsza, a na doustną z moimi nudnościami to ja się nie nadaje .

A nie wiecie do którego tc jest luteina refundowana?

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mialam najpierw ze szpitala luteine dopochwowa
bralam od 8 t5d, platna 100%, a po tygodniu moj gin zmienil na duphaston doustny. Przez co zostalo mi cale opakowanie luteiny i cos tam z jednego pudelka, bo slubny wykupil od razu dwa opakowania...
Co lekarz to inaczej

8599e6ydh9ss8jgy.png

Ja się nie doczekam :-( lekarz ma urlopie i wizytę wcisnal pierwszego dnia jak wróci czyli...dopiero 16 sierpnia :-( przecież to jeszcze kupa czasu

Ja się nie doczekam :-( lekarz ma urlopie i wizytę wcisnal pierwszego dnia jak wróci czyli...dopiero 16 sierpnia :-( przecież to jeszcze kupa czasu
I U mnie lekarz prywatny też na urlopie od 18 lipca do 18 sierpnia, ale dał skierowanie na prenatalne i test pappa na NFZ. I jadę 3.08 i potem na wizytę już po urlopie 18.08.

reklama
U mnie dzisiaj 10 t 6 d ostatnio juz dobrze sie czułam, dużo spałam nadal ale mdłości odpuściły. I chyba za bardzo sie cieszyłam bo wczoraj znów wymiotowałam kilka razy, energii nie mam w ogóle praktycznie wciąz śpię bo nic mi sie nie chce :( oprócz zachcianek oczywiście [emoji3] wczoraj nie mogłam zasnąć bo jak tylko zamknęłam oczy widziałam bagietki ziołowe, rano mi przeszło - obudziłam sie z myślą o paczkach albo cieście z truskawkami i chyba zaraz lecę do cukierni pod blokiem zobaczyć czy cos dobrego maja [emoji4] wizytę mam 17 sierpnia, babka powiedziała ze kak będzie współpraca z dzidziusiem to moze sie uda sprawdzić kto tam sobie rośnie, mój maz ma 20.08 urodziny wiec liczę, ze zrobi ojcu prezent i sie ujawni [emoji3] Miłego dnia dziewczyny, uważajcie na upały [emoji274]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry