reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Klauduska- duphaston jest na podtrzymanie ciąży, progesteron jeśli ciałko żółte nie domaga , albo też leczy krwiaka i inne dolegliwości także jeśli nic ci nie jest to Tobie duphaston nie potrzebny nie martw się tym, póki nie plamisz to jest ok, jeśli się zdarzy szybko do lekarza bez zasyanawiania - dużo odpoczywaj tyle ci powiem bo przy drugim dziecku Juz o takim luksusie to będziesz mogła tylko pomarzyć ;) - ja biorę folik i witaminke dla ciężarnych ale przez to biorę wit bo naprawdę mało jem bo to chociaż tyle , od wszytskiego mnie odrzuca - na tekst o buraczkach strasznie mnie zemdliło fu, fajnie ze narzeczony się wczuł - pewnie cie będzie DENERWOWAĆ ale co zrobisz ;) . Jedz po cichu hahhahah ;P jak go nie ma :D ,

Drusia - oddaj mi twoje minus 2 kg ! Plis :) - ja mam chyba plus 3 - przegięcie ! Nawet nic tak nie jem! Bo mnie odrzuca od wszystkiego ,

Alola- ja brałam na krwiaka cyclogest i się wchłonął w ciągu 2 tyg, ale nic nie wiedziałam że mam dopóki do lekarza nie poszłam! , skoro nasz nadzerke i o tym wiesz to może być to ale wiesz no nigdy nie wiadomo - jeśli byłaś ostatnio u lekarza to spoko ale - morfologia będzie lipna bo taki efekt ciąży właśnie , a to co jesz to nie skomentuje hahhah[emoji14]

Elenna- ja właśnie będę będę w kratkę brać witaminy a folik cały czas bo też słyszałam że dzieci ponad wagowe dzięki witaminkom ;), głupio zabrzmi z perspektywy matki ale ci zazdroszczę ze masz tyle wolnego od dziecka hahha ;) - a to gdzieś w szkole / przedszkolu ?

Ja dziś mam masakrę chyba coś mi się walnelo z ciśnieniem a bynajmniej tak mi się wydaje bo mega ból głowy i czarno mi się przed oczami zrobiło myślałam że padne zaraz - musiałam się położyć bo nie wiedziałam co co się dzieje ... - w 1 ciąży takich akcji nie miałam ...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska ja też zaszłąm w pierwszą ciąże kończąc inżynierkę, moje koleżanki poszły na mgr, a ja już nie (czego i tak nie planowałam). Ale nie czułam sie samotna, ciągle się spotykałyśmy, zresztą niedługo po mnie zaciążyły dwie inne ;) Sprobuj jednak jakos korzystać z lata i wakacji póki dobrze się czujesz i masz swobodę. Albo wykorzystaj ten czas dla swojej przyjemności, poczytaj, obejrzyj jakiś fajny serial :) A niedługo zrobi się wrzesień i przyjaciółki wrócą ;)

I wiem o to znaczy mieć rodzinę daleko... :/ Też nie mam nikogo na miejscu

Moja Lila ważyła 3150g (poród siłami natury), a brałam całą ciążę witaminy, w dodatku miałam cukrzycę, przy której jest duże prawdopodobieństwo makrosomii u dzieci. Skąd takie informacje, że dzieci rodzą się duże po witaminach???

Klauduska- duphaston jest na podtrzymanie ciąży, progesteron jeśli ciałko żółte nie domaga , albo też leczy krwiaka i inne dolegliwości także jeśli nic ci nie jest to Tobie duphaston nie potrzebny nie martw się tym, póki nie plamisz to jest ok, jeśli się zdarzy szybko do lekarza bez zasyanawiania - dużo odpoczywaj tyle ci powiem bo przy drugim dziecku Juz o takim luksusie to będziesz mogła tylko pomarzyć ;) - ja biorę folik i witaminke dla ciężarnych ale przez to biorę wit bo naprawdę mało jem bo to chociaż tyle , od wszytskiego mnie odrzuca - na tekst o buraczkach strasznie mnie zemdliło fu, fajnie ze narzeczony się wczuł - pewnie cie będzie DENERWOWAĆ ale co zrobisz ;) . Jedz po cichu hahhahah ;P jak go nie ma :D ,

Drusia - oddaj mi twoje minus 2 kg ! Plis :) - ja mam chyba plus 3 - przegięcie ! Nawet nic tak nie jem! Bo mnie odrzuca od wszystkiego ,

Alola- ja brałam na krwiaka cyclogest i się wchłonął w ciągu 2 tyg, ale nic nie wiedziałam że mam dopóki do lekarza nie poszłam! , skoro nasz nadzerke i o tym wiesz to może być to ale wiesz no nigdy nie wiadomo - jeśli byłaś ostatnio u lekarza to spoko ale - morfologia będzie lipna bo taki efekt ciąży właśnie , a to co jesz to nie skomentuje hahhah[emoji14]

Elenna- ja właśnie będę będę w kratkę brać witaminy a folik cały czas bo też słyszałam że dzieci ponad wagowe dzięki witaminkom ;), głupio zabrzmi z perspektywy matki ale ci zazdroszczę ze masz tyle wolnego od dziecka hahha ;) - a to gdzieś w szkole / przedszkolu ?

Ja dziś mam masakrę chyba coś mi się walnelo z ciśnieniem a bynajmniej tak mi się wydaje bo mega ból głowy i czarno mi się przed oczami zrobiło myślałam że padne zaraz - musiałam się położyć bo nie wiedziałam co co się dzieje ... - w 1 ciąży takich akcji nie miałam ...

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Na ból głowy można paracetamol. ;)

Jesteś pewna, że to nie podrażnienie od luteiny? Ja po miesiącu musiałam ją zmienić na duphaston, bo balansowałam na granicy infekcji. Lutka zmienia pH i sprzyja rozwoju grzybicy niestety, a poza tym zwyczajnie podrażnia mechanicznie ten proszek, który zostaje z tabletek.

Co do bólu podbrzusza to też mnie pobolewa, to normalne podobno ;)
O to na pewno podraznienie jakieś mam,właśnie cewki bo te resztki co trochę się wydostaja:/ ja Duphaston uzywalam do kwietnia przed zajściem w ciążę póki cena była rozsadna, teraz po podwyżce 46zl za 20tabl to trochę przegięcie. Przy czym ja muszę dwie na dzień brać. Odloze sobie Luteine podjezykowa,bo po niej przestaje ten brzuch boleć.

Ja w tą dużą wagę dzieci po witaminach nie za bardzo wierzę [emoji6] Brałam witaminy od 7 tc a córka urodziła się 6 dni po terminie z wagą tylko 2800 g, całkiem zdrowa [emoji5]

Potwierdzam, że mając już dziecko, w ciąży nie ma jak odpocząć [emoji3]

Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017

Dzisiaj jadę do endokrynologa o 18. Ceny tych wizyt przerażają mnie.... Człowiek płaci składki i co z tego, skoro później nie można dostać się do lekarza? Jak mnie to rozwala! :(

Airfix - a moge zapytac, jak przeszkas porod z taka rzadka choroba?
Monsku Przy pierwszym porodzie przeoczyli wadę,w sumie całe życie nikt nie wiedział co mi jest tylko wymyslali -ze pewnie nie pamiętam ze sie uderzylam w nogę,rękę , że może się w nos walnelam. Po porodzie krwotok nikogo nie zainteresował, badania źle im wyszły to powtorzyli za dwa dni i te wpisali do wypisu. Hemoglobina 5,0 przy normie 12,00. Wypisali do domu. Potem zaczęło być gorzej i gorzej i przez ostatnie lata bardzo się wylewy i krwiaki nasilily, zmieniłam lekarza rodzinnego i sie zaczęła roczna diagnoza :) i tak stałam się posiadaczką rzadkiej choroby wrodzonej :)

Tak jak pisały Dziewczyny duphaston zapisują gdy coś się dzieje niepokojacego lub profilaktycznie jak w moim przypadku z uwagi na poronienie poprzedniej ciąży. Na początku placilam 45 zł za opakowanie ale ostatnio udało mi się znaleźć apteke gdzie jest po 27 zł. Różnica niesamowita :-) teraz jadę na urlop i muszę jutro cztery opakowania kupić na cały miesiąc zapas. Jakie witaminy polecacie? Lekarka dala mi wolny wybór a wiem ze jest ich dużo wiec nie wiem na co się zdecydować :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ayran: Rodzice są zawiedzeni, że zamiast robić teraz staż i nabywać doświadczenie do pracy to na kilka lat muszę zawiesić to bo będzie dziecko. Obecnie będę na trzecim roku matematyki stacjonarnie i planuje to dokończyć. Drugi semestr po narodzinach dzidziusia zrobię w trybie indywidualnym i tyle. Ale zawiedzeni są bardzo. Na dodatek postanowiliśmy przyśpieszyć wesele i pobieramy się już za dwa miesiące. Więc wszystko się nawarstwiło.. Myślę, że od września już będę miała najazd wizyt i wszystko minie ale póki co jest ciężko.

Miciur-ka: Dokładnie tak robię :D Dzisiaj rano dobrałam się już do chipsów, a wczoraj były lody. Cieszę się, że się wczuł bo pomimo, że jest starszy ode mnie chciał poczekać z dzieckiem ale jak już wyszła niespodzianka to był zadowolony. Na pierwszej wizycie u ginekologa łzy miał w oczach jak zobaczył bąbelka :D

Do góry