reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Hej my już po wizycie. Synuś zdrowy i wszystko w najlepszym porządku [emoji4][emoji4][emoji4] waży ok 2 kg. Myślałam, że za dużo nie zobaczymy na tym usg, ale widzieliśmy jak sobie ciamciał usteczkami [emoji4] i nawet taką małą stopkę. Ułożony główką w dole, a plecki i dupka z prawej strony mojego brzucha...
Zrobiliśmy ostatnie przedświąteczne zakupy i szczerze mówiąc strasznie mnie wymeczyło :( trochę odpoczelam, ale zaraz trzeba brać się do roboty.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
I u mnie warzywa na sałatkę ugotowane, ciasto w połowie zrobione, mąż właśnie wraca z ostatnimi prezentami, jeszcze je spakować trzeba. Chałupę ogarnę jutro i odpoczywamy [emoji1]
My na szczęście świetami się dzielimy ze względu na odległości. Jedne całe święta u moich rodziców, drugie święta u tesciow

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny ja jak zawsze wpadam wypadam [emoji23] , ale chciałam wam życzyć wesołych świąt spędzonych w gronie rodzinnym, szczęścia i spełnienia marzeń, a w nadchodzącym Nowym Roku samych sukcesów i wszystkiego co sobie zamarzycie :) , ps. Jak tam przygotowania do świąt ;)?

U mnie się chyba spojenie rozchodzi i bardzo boli wiec leżę na boku i takie to przygotowania ze bigos zrobiłam i musiałam się położyć, nie raz to wyje z bólu, chodzić nie moge masakra jest, jeszcze mieliśmy akcje ze myślałam że mi się wody sączą, i byliśmy w szpitalu badali mnie bo spuchłam dziwnie, no ale 3 położne I lekarka mnie zbadala 2 razy i w sumie stwierdziła że nie wie o co chodzi i ze jak jeszcze raz tak się zdarzy to szybko przyjechać, ale mówiła ze wszystko zamknięte wiec oby, i tak mamy zaraz koniec . Jeszcze tylko 5 tyg, (masakra)

Jagódka- super włosy! I Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin ! :)

Grabcia- a co mówi ordynator szpitala ?

Ellie- widziałam twoje usg, słodki brzdac faktycznie na foto jakby grymasił hehe, a jakie imię wybraliście - oprócz Gniewko ;) hehe

Kurde my jeszcze bez imienia !

Klauduska- a jaki poród byś chciała lub wolała? Cc czy sn?

Rozmaryn- a na kiedy termin masz :) ? Bo rozumiem ze blisko balu hehe

Densik - jak się czujesz ile jescze będziesz w szpitalu? Szok ze jako kierownik nic na święta nie dostałaś,

Super mysz - to może z takiego wina sobie grzanca zrób wlasnoróbnego i jakoś tam będzie smakować to wino ;)

Kasia.zosia- to faktycznie młody mąż ci się trafił :) , co do siostry to przykro takich rzeczy słuchać ale lepsze to aniżeli ślub z niewłaściwą osoba ,

Zazdroszczę wam dziewczyny ze was spr. Na gbs bo u mnie nic takiego nie robią a martwię się ze może dodatni a oni nie będą wiedzieć eh :/

Pozdrowionka dla was

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu mąż pójdzie z dziećmi na zakupy do lidla, a ja w tym czasie powinnam akurat zdążyć z pakowaniem prezentów:) Dosłownie w ostatniej chwili przyszły mi zdjęcia z sesji - chciałam je dołożyć od prezentów dla dziadków:)

Ja również wpadam i wypadam bo nie moge się odrobić z tymi całymi świętami. Już dość mam ,jeszcze gości mam którzy ciągle mną dyryguja, żadnego wrażenia nie robi na nikim ze brzuch mnie boli. Położyłam się na chwilę ale już latają za mną ze to czy tamto trzeba zrobić. Nic,trzeba wstać.
Kochane życzę Wam Wesołych Świąt, spokojnych i zdrowych przede wszystkim. Żebyśmy dotrwaly do naszych terminów,a dzidzie urodziły się zdrowiutkie:) [emoji319][emoji301][emoji300][emoji318][emoji320]

Ja również wpadam i wypadam bo nie moge się odrobić z tymi całymi świętami. Już dość mam ,jeszcze gości mam którzy ciągle mną dyryguja, żadnego wrażenia nie robi na nikim ze brzuch mnie boli. Położyłam się na chwilę ale już latają za mną ze to czy tamto trzeba zrobić. Nic,trzeba wstać.
Kochane życzę Wam Wesołych Świąt, spokojnych i zdrowych przede wszystkim. Żebyśmy dotrwaly do naszych terminów,a dzidzie urodziły się zdrowiutkie:) [emoji319][emoji301][emoji300][emoji318][emoji320]
Airfix - pogoń kogoś z gości - z tych bliższych osób niech dadzą ci odpocząć :) ,

Jagódka - ja tak samo , poszli na rower a ja wielkie pakowanie robiłam :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

A ja już nic nie robię, zaczynam świętowanie dziś poszalałam w kuchni. Miałam zapakować prezenty ale nie kupiłam papieru, mam nadzieję że jutro gdzieś kupię

Mialam miec zeba leczonego kanalowo, niestety okazało sie wczoraj, ze mam takie zapalenie, ze zab sie nie zatrul i wczoraj od nowa cala procedura. Dostalam delikatne znieczulenie dla kobiet w ciazy, które nic nie dalo. A jak zaczelo puszczac to dostałam takich boli od nerwow, ze do samego ucha mnie bolalo ;c w nocy wzielam 8 apapow. Przespalam moze z 3 godzinki. Rano nie moglam spac i pomagając w kuchni zaczelam miec jakies "skurcze" miesni na plecach, miedzy lopatkami. Co jakas chwile nie moge sie ruszyc, bol jest nie do zniesienia.. Straszny wstęp do tych Swiat [emoji26]

My z mama mamy juz za soba trzy ciasta, miesa pieczone trzy rodzaje, pasztet, papryczki faszerowane, krokiety, salatke, sery domowej roboty z mleka ze wsi, zimne nozki. Staram sie pomagac ile moge ale coraz mi ciezej, dobrze ze mam jeszcze siostre i tata jest na zwolnieniu wiec wszyscy pomagaja.

Co do wieku to ja miesiac temu skonczylam 21lat [emoji1] Moja mama miala 20, 28, 37. Moj maz ma znowu 26lat.

Kasia.zosia i u mnie to samo! Moj maz dopoki nie "wpadlismy" chcial odlozyc dzieci do czasu jak sie ustbilizujemy. Oboje chcielismy i chcemy miec duza rodzine ale on chci najpierw sobie wszysyko poukladac. Odkad jestem w ciazy to dzidzius jest dla niego spelnieniem marzen i nie widzi poza nami swiata. Strasznie go okazuje

Czy Wasi partnerzy/mężowie tez przy pierwszej ciazy tak "schizowali"? Moj srednio ma ochote na "milosc" bo martwi sie o dzidziusia. Non stop sie przytula, dotyka mnie i caluje. Na dodatek ostatnio stwierdzil ni stad ni zowad, ze on przestaje pic do konca mojej ciazy. Bo jakby mi sie cos dzialo to on musi byc w stanie prowadzic.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduśka ciesz się, zazwyczaj faceci sami nie wpadają na takie rzeczy;) Mojemu tak nie odwalało;) Z seksem to wiadomo, że się faceci boją, ale przy kolejnych ciążach już jest lepiej:) Mój ostatnio się pytał, czy tylko pełny stosunek mamy zakazany;) Mój mąż raczej z tych mało przytulastych więc zazwyczaj sama się upominam o czułości.
Ból zęba współczuję:( Pamiętaj, że takich serów (jeśli mleko nie było zagotowane) nam jeść nie wolno.. A choinka śliczna:)
Prezenty zapakowane, górne piętro błyszczy, połowę z listy "do zrobienia" odhaczone. Jutro rano reszta, ale ja to już dobnostki, mąż ma jutro pole do popisu:) Poza pierdołami w domu to muszę zrobić paznokcie i się ogarnąć oraz wybrać ubrania dla siebie i dzieci.

reklama
.jagodka staram sie doceniac ale bez przesady, zeby nie popadl w samozachwyt [emoji1] U nas wlasnie ja jestem ta mniej przytulasna.. Co do serow, to hm. Wiem, ze nie powinnysmy, ze pasteryzacja i cala reszta. Ale jestem jakos inaczej nastawiona do tych produktow z bliskiego zrodla. Kupnego sera niepasteryzowanego bym nie sprobowala. Ale majac swieze mleko od sasiada sobie nie odmawiam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry