reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja choinkę może w weekend ubiore. U nas będzie żywa na zloto/turkusowo żeby pasowała do naszego szalonego dywanu :D
Rozmaryn gratulacje, to już na następnej wizycie będziesz 37 tc, będziesz się mogła powoli zbierać :D
Wczoraj zrobiłam 80 pierogów ruskich, jutro walczę z pierogi z mięsem. W weekend może uszka zrobię z kapusta i grzybami :) a pierniki też muszę niedługo zacząć piec

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A my mamy inny system ubierania choinki. Odkąd mały jest na świecie co roku kupujemy jakąś specjalną ozdobę, jakąś dużą bombkę albo zestaw kilku mniejszych czy łańcuch- jednym słowem to co nam się aktualnie podoba do tego ciastka albo cukierki i ostatnimi laty tony papieru bo młody uwielbia robić "ozdoby na choinkę" . Nasza choinka może nie jest stylowa i pod kolor ale bardzo sentymentalna :-)

Choinka - u mnie jodła już stoi na balkonie:) Musi być żywa i to jest priorytet:) Mam dużo ozdób, ale różnokolorowych, nie lubię monochromatycznych drzewek;) Sporo też zabawek, czy pojedynczych ozdób, które dostałam np z naszej spółki siostry z Rumunii, czy z innych źródel i okazji. Zazwyczaj ubieramy choinkę w moje urodziny, tym razem może zrobimy to w najbliższy weekend - ale najpierw trzeba posprzątać:p Uwielbiam ten klimat choinkowy:)
Wykończona dziś jestem, dzieciaki dały czadu wieczorem, dobrze, że mąż ogarnął zlew kuchnię, bo aż mi się coś robiło jak patrzyłam na tę stertę:p Prawdopodobnie jutro będę miała już fotki z sesji w wersji elektronicznej:) I jutro zamierzam pojechać po prezent dla mamy z moim bratem, mam nadzieję, że moja macica to zniesie i nie będzie się buntować.

My choinkę będziemy ubierać dopiero w wigilię, bo mamy obawy, że synek nie pozwoli jej długo stać. I oczywiście musi być sztuczna bo mój D ma alergię:(

My normalnie zawsze ubieralismy w wigilie (u rodzicow)! teraz to będzie nasza pierwsza choinka nie w Polsce i gotowych ozdób mam malutko, robiliśmy juz różne gwiazdki i kółeczka a jeszcze chcemy dorzucić ciasteczka. Zobaczymy jak to wyjdzie :)

a u mnie choinka od połowy listopada stoi:D taaak się nudziłam;d lubię na nią wieczorami patrzeć;d twardo próbuję skończyć sprawę z prezentami, ale mi nie idzie;/ głownie mam problem z mamą... nie wiem czy ja taka wybredna się stałam czy naprawdę w tych sklepach akurat nic nie ma co by mi w oko wpadło...;/

apropo ksiażek to podobno warto zakupić Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat:) jeszcze jej nie mam i nie czytałam, ale mam w najbliżych planach zakup

Moja Zosia nauczyła się nowych rzeczy, mianowicie umie wychodzić ze swojego łóżeczka (nie wiem jak ona to robi na tych krótkich nóżkach bo nie dane mi było widziec, robi to tylko jak nikogo nie ma w poblizu) i wchodzić na krzesła wiec teraz trzeba ciągle uwazac czy czegoś nie kombonuje :D
Z książek o dzieciach polecam "Jak wychować szczęśliwe dziecko" (J.Medina, o rozwoju mozgu, emocji, umiejętności dziecka) i tą o której już kiedyś pisałyśmy "Jak mówić żeby dzieci nas sluchaly, jak słuchać żeby dzieci do nas mowily" i "Wyzwoleni rodzice, wyzwolone dzieci" (Mazlish, Faber, i inne książki tych autorek np. o konfliktach wśród rodzenstwa).

Mnie ogarnal dzis zakupowy szal i udalo sie zdobyc wreszcie wszystkie prezenty :-) a pozniej jeszcze trudniejsze zadanie - wybranie farb do wszystkich pomieszczen. Plan wykonany w 90% brakuje farb do sypialni. Na choinke przyjdzie czas najprawdopodpbniej w weekend i bedzie rowniez zloto czerwona.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Oraz "Between Parent and Child" (dr. Haim Ginott, nauczyciel autorek "Jak mowic..jak słuchać") tylko nie wiem czy jest tłumaczona na Polski. Poza tym jak kogoś ciekawi literatura o dzieciach dwujezycznych to chętnie coś polecę :D

Do góry