reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

kasia.zosia, mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tych słów na serio ale strach się bać ile w Polsce jest jeszcze osób, które wierzą w zabobony i tym podobne przesądy. Moja mama pod tym względem jest wręcz tragiczna. To tak niesamowicie do niej nie pasuje... W lutym kończy 50 lat, jest tzw "kobietą sukcesu", dobrze jej się wiedzie, ma pozycję, łądnie wygląda, dba o siebie, dobrze się ubiera... a wierzy w takie pierdoły, że czasem się za głowę łapię.
A jednak skłamalam: Zosia urodziła się 22.06.2015 i to był poniedziałek! :D I to był najzwyklejszy, bez komplikacji poród (ledwo 2h), a dziecko zdrowiutkie :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
La nina dobre z tym poniedzialkiem :)
U mnie czapeczka napewno bedzie po kapieli bo mamy zimno w domu, a maluszek dostal najzimniejszy pokoj... Zostalo 48 dni i maz musi zrobic cos z ogrzewaniem...
Co do ksiazek mam ta sama co Klauduska a na pozniej kupilam ksiazki z nauka migowego dla niemowlat (jak dla mnie rewelacja)
A z tym Zawitkowski to jakis lekarz? Zaciekawilyscie mnie z ta jego ksiazka...

wyjdzie wszystko w praniu..:) Bo planować to sobię mogę, ale co dziecko moje będzie lubić nie wiem nikt :D

Dokładnie [emoji4]
Kasia.zosia Szczęściara , 2 h [emoji16]
Może mój trzeci taki będzie [emoji5]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Ja mam dwie cieplejsze czapeczki, jedna 30-36cm, druga 32-34cm, plus kilka bawełnianych.
Po kąpieli na chwilę planuję zakładać.

Załączniki

• DSCN2370.JPG
    DSCN2370.JPG
    153,1 KB · Wyświetleń: 61
Chciałam was zapytać czy u was też tak jest ze dzidziuś ma np główkę jak na 35tc A np brzuszek na 33tc...bo mi tak wyszło z usg i trochę mnie to martwi

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

La_nina mam 20 ale sama kupiłam dwie a resztę dostałam więc spokojnie :D

Ja będę ubierać czapeczki po kąpieli, bo tak jak Ellie mam zimno w mieszkaniu i pokój maluszka jest zimniejszym pokojem. Choćby palił w piecu cały dzień to w tym pokoju i tak jest chłodniej.

A co do wiaderka ja słyszałam, że ono też bardzo pomaga na kolki. Ale ja i tak mam wanienkę, bałabym się kąpać w takim wiaderku. Do tego trzeba mieć wprawę w trzymaniu i myciu malucha.

Co do książek to ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" i jeszcze jakąś, chyba coś z ciąża, już nie pamiętam. A trzecia to '"Język niemowląt" i ta ostatnia chyba najbardziej mi podpasowała. A teraz czekam aż przyjdzie mi "Po prostu piersią", zamawiałam wczoraj na Allegro

Grabcia - moja mała ma większą główkę niż np. brzuszek. Brzuszek odpowiada tygodniowi ciąży co do dnia a główka jest "parę dni starsza". Ja się tym w ogóle nie przejmuje, przecież dzieci rodzą się i z małymi i z dużymi główkami :) ważne, że wszystko jest w granicach normy a skoro lekarze nic CI nie wspominają na ten temat to chyba nie masz podstaw do obaw?

reklama
Do góry