reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

"Mamo tato co ty na to", są 3 części, to jest 3. Dla początkujących lepsza jest 1 część.
Ja wiem,ze moje nie lubiły, bo na położnictwie położne zawijaly tak każdego noworodka

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
u nas też Zawitałynnoworodki na porodówce ale mój się nie dawał to mu becik handlarzem musiały zawijać a on i tak szukał jak się wydostać

reklama
Cześć Dziewczyny,
fajnie że napisałyście o tych czapeczkach ponieważ ja mam ich dużo..i kompletnie nie wiem które szykować do szpitala. Ale teraz już mniej więcej wiem. Mam 4 sztuki o obwodzie 32-34, czy te się nadadzą? Bo reszta to drobinki-30 cm, 25 cm. No i jeszcze jedno pytanie do Was: czy warto brać ładne czapeczki i ciuchy do ubrania noworodka (wiecie, takie lepsze, nowiuteńkie, nie z drugiej ręki), bo czy one przypadkiem nie zaplamią się krwią?
Ja planuję po kąpieli zakładać czapeczkę, ale mamy ręczniczki z kapturkiem, a może Mała własnie będzie kudłata... wyjdzie wszystko w praniu..:) Bo planować to sobię mogę, ale co dziecko moje będzie lubić nie wiem nikt :D

Kobietki, zaczelyscie mnie stresowac troche tym, ze w ogole sie nie przygotowuje teoretycznie do narodzin i opieki nad dzieciatkiem i postanowilam zakupic jakis poradnik/ksiazke, ktora bedzie zbiorem porad i informacji odnosnie opieki :) Co byscie najbardziej polecily? Czytalam o "Pierwszym roku życia dziecka", co o tym myślicie?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska, ponoć to fajna książka, ale nie miałam nigdy w ręku jej, tylko "W oczekiwaniu na dziecko" tej samej autorki bodajże..
Swego czasu w wakacje ściągnęłam sobie pdf-a "Język niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau i w sumie sporo się dowiedziałam :)

Cześć Dziewczyny,
fajnie że napisałyście o tych czapeczkach ponieważ ja mam ich dużo..i kompletnie nie wiem które szykować do szpitala. Ale teraz już mniej więcej wiem. Mam 4 sztuki o obwodzie 32-34, czy te się nadadzą? Bo reszta to drobinki-30 cm, 25 cm. No i jeszcze jedno pytanie do Was: czy warto brać ładne czapeczki i ciuchy do ubrania noworodka (wiecie, takie lepsze, nowiuteńkie, nie z drugiej ręki), bo czy one przypadkiem nie zaplamią się krwią?
Ja planuję po kąpieli zakładać czapeczkę, ale mamy ręczniczki z kapturkiem, a może Mała własnie będzie kudłata... wyjdzie wszystko w praniu..:) Bo planować to sobię mogę, ale co dziecko moje będzie lubić nie wiem nikt :D
A czemu miałyby się zaplamic krwia? :)
ja do szpitala nie biorę żadnych ubranek bo nie musze i w moim szpitalu nie zakłada się dzieciom czapeczek chyba ze wcześniakom albo bardzo malutkim ze względu na problem z utrzymaniem wlasciwej temperatury

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

z tymi czapeczkami to pytam bo ktoś pisał (chyba supermysz), że ma 20 czapeczek :D ja mam jedną zimową z uszkami a drugą i trzecią po porodzie żeby założyć. Nie planowałam zakładać po kąpieli ( u nas jest ok.19st) ale jak ktoś już poruszył ten temat to się wystraszyłam, że może w lutym trzeba... z drugiej strony ja w czapce po domu nie chodzę a kudłacza się nie spodziewam.
Moja mama "zryła" mi wczoraj beret. Mówię jej, że 13go (ja też się urodziłam 13go) z dużym prawdopodobieństwem będę mieć cc. Ona na to: jaki to dzień? Ja że poniedziałek. Wiecie co mi odpowiedziała? Że w poniedziałek się dzieci nie rodzi i żebym porozmawiała z lekarzem żeby to zmienić :D hahahah rozumiecie? Także dziewczyny, jak wybije godzina "0" i będzie to poniedziałek to nogi zaciskamy bo w poniedziałek się nie rodzi :D

z tymi czapeczkami to pytam bo ktoś pisał (chyba supermysz), że ma 20 czapeczek :D ja mam jedną zimową z uszkami a drugą i trzecią po porodzie żeby założyć. Nie planowałam zakładać po kąpieli ( u nas jest ok.19st) ale jak ktoś już poruszył ten temat to się wystraszyłam, że może w lutym trzeba... z drugiej strony ja w czapce po domu nie chodzę a kudłacza się nie spodziewam.
Moja mama "zryła" mi wczoraj beret. Mówię jej, że 13go (ja też się urodziłam 13go) z dużym prawdopodobieństwem będę mieć cc. Ona na to: jaki to dzień? Ja że poniedziałek. Wiecie co mi odpowiedziała? Że w poniedziałek się dzieci nie rodzi i żebym porozmawiała z lekarzem żeby to zmienić :D hahahah rozumiecie? Także dziewczyny, jak wybije godzina "0" i będzie to poniedziałek to nogi zaciskamy bo w poniedziałek się nie rodzi :D
No nie ja do tej pory nie urodziłam w poniedziałek :D Chyba sobota i wtorek :D pierwsze słyszę :D
Myślę że luty tu nie ma nic do rzeczy bo ja wewnątrz mam ciepło o każdej porze roku a po kapieli na zewnątrz nie wychodze :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kasia.zosia, mam nadzieję, że nikt nie potraktuje tych słów na serio ale strach się bać ile w Polsce jest jeszcze osób, które wierzą w zabobony i tym podobne przesądy. Moja mama pod tym względem jest wręcz tragiczna. To tak niesamowicie do niej nie pasuje... W lutym kończy 50 lat, jest tzw "kobietą sukcesu", dobrze jej się wiedzie, ma pozycję, łądnie wygląda, dba o siebie, dobrze się ubiera... a wierzy w takie pierdoły, że czasem się za głowę łapię.

Do góry