reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Rozmaryn, trzymaj się tam dzielnie i z nudów nam nie umieraj :)!
Ja mam fatalny dzień, od rana chce mi się płakać. Taki wszechogarniający smutek. Masakra. Oczywiście wtedy Mała się mniej rusza, jakby wyczuwała mój nastrój i mam wyrzuty sumienia, że matka chodzi taka posępna. No ale nie moge. Poryczałabym sobie i chyba tak zrobię :(
W dodatku tydzień temu na Allegro zamówiłam pakę z ciuchami, Pani nadała priorytetem poleconym te ciuchy w ubiegły piątek a awiza nadal nie mam. Mało tego, babka od której wynajmujemy mieszkanie nie chce nam dać klucza do skrzynki, że ona będzie nam wszystko przynosić (mieszka obok) i różne mam myśli przez to. Może gwizdnęła mi paczkę ?:p
Już nie wiem jak mam ten kluczyk wywalczyć-paranoja. A ja naprawdę dużo zamawiam. Allegro itp., katalogi różnych firm.
Ech Dziewczyny, idę na pocztę zobaczę czy coś wiedzą.

Rozmaryn możesz na życzenie się wypisać (wtedy NFZ i tak im zwróci). O ile oczywiście nie ma konieczności żebyś leżała 3 doby.

Turluturlu niech sprzedawca Ci poda nr paczki i sprawdź na stronie poczty gdzie ona jest.

Czy któraś z Was może korzysta z usług położnej w ramach pakietu LuxMed?

Ostatnia edycja:
Rozmaryn możesz na życzenie się wypisać (wtedy NFZ i tak im zwróci). O ile oczywiście nie ma konieczności żebyś leżała 3 doby.

Turluturlu niech sprzedawca Ci poda nr paczki i sprawdź na stronie poczty gdzie ona jest.

Czy któraś z Was może korzysta z usług położnej w ramach pakietu LuxMed?
wolę żeby mi wszystko sprawdzili zwłaszcza że mam cały czas te skurcze.m pozatym u nas w szpitalu krzywo patrzą przy porodzie na te co wypisywały się na własne żądanie. Dla księżniczki wszystko ;)

Czy Wasze dzieciaczki też tak często mają czkawkę? Mój kilka razy dziennie, nawet wczoraj z samego rana na usg :p Czasem aż mi go szkoda, bo wiem, jak mnie to denerwuje,jak ja mam, chociaż podobno bobasom to nie przeszkadza :)

Moja raz na jakis czas tylko. Albo nie zaobserwowalam. Tez slyszalam ze dla dzieciaczkow nie jest taka uciazliwa jak dla nas. Czytalam gdzies ze po pikantnym czesto czkawke maja ale jak jest naprawde to nie wiem :-)

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny densik, grabcia, rozmaryn trzymam za was kciuki, mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :)
A co do czarnego piatku... To od kilku lat zmienili i teraz sklepy otwieraja na wieczor w czwartek po thanksgiving ( swieto dziekczynienia) wczoraj bylismy na kolacji u meza rodziny a tesciowa na zakupach hahah
Moze to zalezy od stanu ale jeszcze nie widzialam takich tlumow i kolejek jak w telewizji :) tzn jest wiexej ludzi ale mniej wiecej tak jak u nas przed swietami... No ale moze gdzies w innym stanie tak jest...
Chyba przerzuce sie na indyki wczoraj zjadlam wielka porcje do tego warzywa smazone i takie tluste... A cukier idealny :)

Rozmaryn to trzymaj się kobito, ja przyznam wolałabym leżeć sama. Nie lubię rozmawiać z obcymi ludźmi [emoji12]
Ja jeszcze nie odnotowałem czkawki u mojego Jasia
Ja dziś od samego rana dostaje smsy o czarnym piątku, ale u nas to takie malutkie obniżki, bardziej nazwy się chwytają

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Odebrałam paczkę, awiza nie było faktycznie, listonosz jakaś dupa, nie puka nie dzwoni do ludzi, nie zostawia awiz, byłam na poczcie 20 minut i same takie skargi słyszałam. Dobrze, że są paczkomaty i kurierzy..
Ja bym poszalała na Black Friday, ale muszę za odłożone pieniądze opłacić studia podyplomowe, bo mam odłożone od czerwca i ciągle podbieram! A tu już listopad i obiecywałam sobie, że zapłacę dziś. Choć paluszki swędziały..;-)
Mi narobiłyście smaka gołąbkami, fasolką po bretońsku... Jedno albo drugie na pewno jutro zrobię ;-)
Moja Mała ma czczkawkę raz na pare dni, śmiesznie mi wtedy drga brzuch.

A Dziewczyny, macie kolki? Ja nawet jak pomalutku chodzę to mnie łapie i to tak boli..ech..

Ja na poprawę nastroju zrobię sobie paznokietki w kolorze koralowym ;-)
Dobrego dnia!

reklama
Kolki nie mam.
Czkawkę Młody ma regularnie, ale to dobrze - niech ćwiczy przeponę i mięśnie odpowiedzialne za oddychanie (bo po to jest czkawka w łonie matki)
Dla mnie obniżka 20% nie jest zachęcająca:)
Turluturlu, zawsze można złożyć skargę na listonosza:) A sąsiadki nie rozumiem, mi by się to nie podobało, żeby mi ktoś pocztę przeglądał.
Blee nie lubię indyka;) Ale fasolkę zrobię, tylko muszę kiełbaskę kupić. Mąż kupił kaczkę, więc właśnie się piecze, choć ja nie przepadam.
Skorzystałam dziś z okazji, że mąż w domu, wygoniłam chłopaków na spacer, a sama poprasowałam i zrobiłam pranie. Ubranka Wiktora już w 80% uprasowane i część posegregowałam.

Do góry