reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Witam się z powrotem heh :) matko neta mi podlączyli wreszcie :)

Moja mała 26+3dni 966g wazyla,to chyba tak normalnie:)Wyprawke chyba mam tzn ubranka,większość wzielam na 62, kilka tylko 56. Ale chciałabym lozeczko już kupić,wózek i wiecznie coś finansowo wypada. Skóra jeszcze swedzi trochę, w ogóle to odkryłam ze po serze białym mnie wysypuje bardzo :/ A z newsów żeby mi się nie nudziło to na usg się okazało ze pepowina mi wygląda szyjka... ja to ciągle pod górę mam:)

Madaaalena- tak jak pisze wszystkozajete - mam usg na kazdej wizycie ale oprocz tego jest to ok 12 tyg, polowkowe, ok 30tyg i poprzednio robil mi jeszcze tuz przed. Sprawdza wszystkie organy, mozg, serce, przepływy itp.
Airfix tez jestem ciekawa o co chodzi z ta pepowina.

Kasia.zosia a znasz bo ja praktycznie body zaczęłam używać dopiero jak młody miał 3 miesiące. Wiki miał złamany obojczyk i położna zaleciła nam używanie kaftaników i śpiochów. Nie wiem czemu ale mi nic się nie podwijało na plecach i było ok.
Hahah znaczy nie chodziło mi ze akurat od początku tylko na jakimś etapie rodzicielstwa każdy ich używa :D ale faktycznie jesteś pierwsza znana mi osoba, która nie używała od początku (oprócz mojej mamy bo nie miała takich 30 lat temu :D)
A jak Ci dziś dzień minal? Lepiej?

Witam się z powrotem heh :) matko neta mi podlączyli wreszcie :)

Moja mała 26+3dni 966g wazyla,to chyba tak normalnie:)Wyprawke chyba mam tzn ubranka,większość wzielam na 62, kilka tylko 56. Ale chciałabym lozeczko już kupić,wózek i wiecznie coś finansowo wypada. Skóra jeszcze swedzi trochę, w ogóle to odkryłam ze po serze białym mnie wysypuje bardzo :/ A z newsów żeby mi się nie nudziło to na usg się okazało ze pepowina mi wygląda szyjka... ja to ciągle pod górę mam:)
Gratuluję zdrowej dzidzi :) i wspolczuje pepowiny, daleko wypadla?

Kasia.zosia a dziękuję znacznie lepiej. Nie taki diabeł straszny;) wczoraj i dziś gościłam siostrę mojego męża, kiedyś była z niej straszna jędza a małżeństwo i ciąża chyba ją odmieniły. Termin ma na wigilię a brzuch dużo mniejszy, może nie mniejszy ale inaczej ułożony, bardziej na boki a nie do przodu jak ja. Dostałam fajniusie ciuszki- wszystko w różu. Super wyglądają ale mam przeczucie że nie wytrzymają 60 st w pralce.

Kasia.zosia a dziękuję znacznie lepiej. Nie taki diabeł straszny;) wczoraj i dziś gościłam siostrę mojego męża, kiedyś była z niej straszna jędza a małżeństwo i ciąża chyba ją odmieniły. Termin ma na wigilię a brzuch dużo mniejszy, może nie mniejszy ale inaczej ułożony, bardziej na boki a nie do przodu jak ja. Dostałam fajniusie ciuszki- wszystko w różu. Super wyglądają ale mam przeczucie że nie wytrzymają 60 st w pralce.
Koło mnie leży Pani z terminem na 3 lutego wiec tydzień przede mną, tyle samo przytyla a brzucha jakby nie widac. Tez ma tak na boki :)

reklama
kasia.zosia - fajne masz towarzystwo? kiedy wychodzisz do domu?
Towarzystwo fajne :) a kiedy wychodzę to nie wiem bo ciagle tych wynikow nie ma, wymazow, krwi, moczu. I jeszcze nie mieli kiedy mi zrobic znowu usg albo się im nie chciało bo mają wolne łóżka i im pewnie szkoda kogoś wypuścić do domu :D w każdym razie raczej do końca tygodnia bede. Póki co podejrzewali cukrzycę hehe bo dzwonili do mojej lekarki i u niej wyniki były lekko ponad normę (nic dziwnego skoro mi z zaskoczenia test zrobili, po sniadaniu na które ciasto jadlam). Dzis powtarzalam rano test. I ewentualnie ze miałam źle tydzień ciąży policzony (tzn ze może zaszlam w ciaze wczesniej) bo dziecko jest podobno o wiele za duze na ten tydzien. Ale to też raczej niemożliwe bo sobie nawet testy owulacyjne robiłam przed zajsciem w ciaze i wiem mniej więcej kiedy mogłam zajsc. No i mówią ze to dziecko pewnie mi mocno na szyjkę napiera i dlatego ten problem z rozwarciem. Może się do końca tygodnia zdecydują w końcu :D

Do góry