reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Witam, ja dzisiaj wracam w końcu do żywych ostatni tydz walczyliśmy z 40 stopniową gorączką u synka, ciężko było ją czymkolwiek zbić, mały cały czas na rękach, nie chciał jeść ani spać, ale wczoraj temp się unormowała i pojawiła się wysypka więc to chyba trzydniówka była i już powinno być lepiej:) teraz spróbuję nadrobić co pisałyście przez ten tydzień

reklama
Ja niedługo zbieram się do ginekologa. Kurcze, Młody wczoraj strasznie słabo się ruszał, dobrze, że akurat dzisiaj mam wizytę, to niech zerknie czy wszystko ok, chociaż niby dziś już więcej tych ruchów. Albo się schował gdzieś za łożyskiem i go nie czułam

Czesc Dziewczyny , ja caly weekend bylam poza domem ale na biezaco wszystko czytalam :) moj maly szaleje a ja zaczelam chodzic jak kaczka :) nie mowiac ze do lazienki latam co 5 min...
Skad wiecie jak malenstwa sa ulozone? Czujecie czy na usg widzialyscie ? Mnie maly non stop kopie ale nie wiem czy to noga, reka albo pupa :)

Moja na usg podejrzalam ostatnio. Nastepne za dwa tygodnie, moze sie obroci. Glownie pecherz mi bombarduje, w zebra jeszcze nie dostalam :-) a dzis chyba dzien lenia ma, zreszta ja podobnie. Z lozka nie chce sie wyjsc.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja już się przyzwyczaiłam, że czasem mój mały ma leniwe dni, że kopnie raz na jakiś czas ale zazwyczaj jest to wina innego ułożenia, bo wystarczy, że się położę i już mnie dźga :) wczoraj miał taki dzień ale dzisiaj już nadrobił zaległości z wczoraj.
U mnie też widziałam na usg, ale znowu zauważyłam że jak siedzę czy stoję to jest główką w dół (rozpoznaję po tym gdzie dostaję kopniaki) a jak się położę do łóżka to znowu przesuwa się w poprzek. Też tak macie?

Ellie123 ja wiedziałam bo zaczęło się częste sikanie I kopanie po zebrach też tez rozpoznaje i widze jak wystawia nóżki A gdzie główkę czy rączki...
U mnie dziewczyny chyba w końcu odczuwam ciąże... wstaje rano polamana..dziś zlapaly mnie takie skurcze łydek ze nie umiałam chodzić. I co mnie bardzo zaskoczyło pojawiła się siara...I mam do was pytanie.. Z jednej piersi jest jakby przezroczysta A z drugiej taka niby żółta... to normalne?

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Grabciu - normalne. Siara w ogóle jest żółta - dopiero po porodzie będzie ta właściwa. Teraz wydzielina z piersi może mieć różne kolory. A może jej w ogóle nie być - i wszystko jest normalne;)
Ja ułożenie czuję po kopniakach. Szyjka w ciągu 3 tygodni skróciła mi się o 4mm, ale ma 32mm, a norma jest powyżej 25mm, więc nie ma tragedii. Dostałam dobre rady dot. rwy kulszowej - można magnez, amol, apap i plastry rozgrzewające na bazie pieprzowca (wklejam w apteczkę).

To ja nie wiem, albo jestem jakas nieogarnieta albo moze mam tak duzo tluszczu ze po prostu czuje ruchy w okolicy pepka ale nie wiem co to jest :) dzisiaj po pracy sprobuje sie przyjrzec... Ale moze mam za duzo tluszczu i dlatego nie widac... :)

Mi leci teraz taka lepka "woda" a siarę miałam już w 15 tc, bo lekarka mi kiedyś sprawdzała a ja sama nie ruszam żeby mi nie zaczęła sama lecieć jak ta woda

reklama
Do góry