reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Hej !

Klauduska- znaczy ze nie lubicie się zbytnio, no niestety widzisz skoro brat męża bedxie tym chrzestnym to będziesz widziała tamta laske częściej :/, to oni wszyscy próbowali żebyś ty nie weszła w rodzinę i uciekała ...(ze tak powiem.- czy to tylko tak brzmi)

Monsku- nie raczej jeszcze nie wie on tak na złość mi sam z siebie robi ;) później dopiero bedxie specjalnie z powodu ciąży - chyba ze wie i siedzi cicho , ja mu nie mówiłam :)

Sojnabig - ja zawsze jadę kupić coś dla siebie i wracam z pustymi rękoma a kupie coś dla małego zamiast [emoji23] , nic nie mogę wybrać tez mi strasznie ciężko, teraz ani kurtki ani butów na zimę nic - pierdziele jakoś się przemiziam bo co na siłę kupie , a gdzie kupiłaś taka kurteczke ? :)

Turluturlu- zapytam o to kłucie i ci napisze :) , ja miałam. Taki ból pleców w pierwszej ciąży , kładłam się na płasko na podłodze i mi pomagało , (na twardym) ,

Densik- daj znać jak będziesz coś wiedziała co mają zamiar zrobić itp.

Kasia.zosia- to chyba siostra musi się nasłuchać skoro nie lubią jej męża [emoji23], moja siostra miała dziwnego faceta i tyle się nasłuchała haha - juz nie są razem bo akurat tu mieliśmy wszyscy racje [emoji16], aż mi się ciepło w stopy zrobiło jak pomyślałam o ogrzewaniu podłogowym haha, ja mam wszędzie dywan (wynajęte mieszkanie) płytki tylko w kuchni i wc, no masakrę mamy, taki kurz, a pozatym w jadalni dywan z dziećmi ...poracha. .., ja nie wiem kto to wymyslił

La_nina- jak wrzucisz nawet cebulkę to pewnie byłabyś w stanie zjeść go i z nutella [emoji23][emoji23] haha, no najlepiej jak się w rodzinie wszyscy dogaduja zwłaszcza właśnie najbliższe rodzeństwo żeby chociaż ich drugie polowki były "spoko" ;) , ja siostrze tak nadawałam na tego jej faceta aż sama w końcu zobaczyła co wszyscy mówią ale to był kawał cwaniaka- moja siostra na dwa etaty praca a on udawał ze pracował , tu coś kupił tam coś sprzedał , I tyle, długu koleś tyle ze hej i cały czas do niej o kasę no masakra , nie wyobrażam. Sobie ..ale w końcu zrozumiała ze on szukał sponsora, uff, teraz ma fajnego faceta za to :) - wiec wszyscy odetchneli z ulgą :D

Ja maszyny nie mam, ale powodzenia Ci życzę :) , ja wczoraj muffinki robiłam o matko jakie pycha wyszły w szoku byłam aż taki przepis prosty, z płatkami owsianymi itp.

Airfix - jeju - oszczędzaj się kobieto , i lepiej nigdzie nie idź, daj listę o tyle trzeba sobie radzić :D

Mi teraz syn dał zadanie on chce być czarownikiem na Halloween, no i oczywiście wszędzie same szkieletory i czarownice, latam i kombinuje, korci mnie żeby uszyć ale czy ja będę umiała oto jest pytanie,

No I nie mogę się doczekać na naszą wizyte w niedziele - napewno nagram filmik - bo jak tęsknimy za dzidzia i nie widzimy jakiś czas to sobie puszczamy w domku filmik :), tylko idziemy z małym oby był grzeczny :)

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciurka - moze przerób jakoś czarownice na czarownika :D

Kurtkę kupiłam na takim duuuuuzym targu co jest tylko 2x w tygodniu 30 km ode mnie :)
A buty ostatnio kupiłam timberlandy ale założyć je teraz to jest wyzwanie.. Najgorzej jak idę do kogoś a tam ani gdzie usiąść ani łyżki długiej do butów, to mąż mi zakłada [emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Martwie sie ostatnio o siebie.
Poczawszy od bolu biodra polaczonego z bolem odcinka ledzwiowego a promieniuje mi to do pachwin malo tego, pochwe od 2 dni jakby mi rozrywalo i rozpychalo. Do tego klucie tam w srodku.
W pn nam wizyte. To wszystko przy 1 ciazy to czarna magia, nie wiem co jest normalne a vo nie :( ech cos mi sie plakac chce z tego wszystkiego, pewnie hormony :( :p

Miciur-ka nie, nie. Siostra meza jest jak chorągiewka i na poczatku to wpatrzona we mnie byla jak w obrazek, to nastolatka. Potem męża brat zaczal sie spotykać z narzeczona obecna i sie jej siostra z siostra meza zaprzyjaznily. No i od tej pory papuzki nierozlaczki. Ale wszystko sie super ukladalo na poczatku, mialysmy fajny kontakt. Potem przyjaciolka bratowej naopowiadala cuda wianki o tym co ja rzekomo powiedzialam o bratowej, bracie meza i jego rodzinie. No i cala trojka obrazila sie i przez rok mieli mnie gleboko. Nawet na czesc nie odpowiadali. Ja to olalam. Z tesciami mam dobry kontakt wiec bylo mi to lotto. A maz prosil, zebym sie z nimi nie konfrontowala bo oni sa mlodsi, bo glupi i po co robic klotnie miedzy rodzina. Wiec ja zacisnelam zeby i nic do tej malolaty, ktora o mnie nagadala nie burzylam. No i po roku spokoju, karma wrocila :D Na imprezie znajoma męża opowiedziała mi jak to pieknie o mnie mowi ta przyjaciolka bratowej i ona sama. Jak maz sie dowiedzial to zebral rodzenstwo i taka bure in zrobil, ze siostra z placzem do domu wrocila. No a brat w szoku po tym co sie dowiedzial bo przeciez jak to jego kobieta tak nie mogla o mnie mowic i tamtej tez awanture zrobil. I sie okazalo, ze sie przyznala :D No i od tej pory wchodza nam w dupe az milo. Zwlaszcza mezowi. Ja jestem tak chamska w stosunku do niej i siostry meza, ze je na weselu rozsadzilam po dwoch stronach stolu a one mi pozamienialy winietki, zeby usiasc kolo siebie. Jak to zobaczyłam i lekko mowiac wyjasnilam siostrze meza gdzie jej miejsce to siedziala cale wesele obrazona :D No i od tej pory bratowa jest w moich oczach skreslona. A ze ja raczej do zawistnych naleze to nie zamierzam ani troche sie godzic, dopóki ona sama mnie nie przeprosi. Aa w miedzy czasie zaczela meza mi szantazowac, ze jak bedziemy tak jej tak przeciwni to ona mu w pracy namiesza.. Po tym wszystkim za grosz szacunku do niej nie mam.

To sie roozpisalam :) Ale musialam sie wygadac chyba z tego.

Dziewczyny ale mnie przez was naszla ochota, zeby upiec chleb! Ale pewnie do rana mi przejdzie :D

Turluturlu nie ma sie czym stresować! Poczekaj do poniedzialku i sie wszystko wyjaśni a do tej pory po prostu każ sie partnerowi masowac ciagle :D Mi pomaga masaz na wszystko. Zwlaszcza na lepszy humor i samopoczucie! Ale trzymam kciuki!

.Jagodka podziwiam Cie!

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka ja mam zawsze dywan w jadalni pod stołem i jakoś mi go dzieci nie brudzą :D ja nie wyobrażam sobie domu bez dywanów i zasłon (chyba że dzieci mają alergie na kurz).
A siostrze darujemy :) jedynie mama sie wtraca bo ma taki charakter ze zaraz musi powiedzieć co mysli, nie umie się ugryźć w jezyk. Według mnie to jest siostry wybór i ja się nie wtracam. Gdyby coś było nie tak to bym ją wspierała itd ale dopóki się im układa to ja nie musze go lubic. To jej maz.
Turluturlu najlepiej spytać lekarza, w sumie to ja nie wiem czy to normalne bo nigdy takich boli nie mialam. A jeśli normalne to mam nadzieje ze szybko ci to minie :)
Airfix współczuję bolu!

Sojnabig- szczerze to mi się chyba nie chce mieszać z żadnymi strojami wole kupić, ie wiem co mi jest niby drugi trymestr powinnam mieć mnóstwo energii a nie mam nic, śpię w dzień i w nocy , no cały czas - nie wiem o co chodzi, oh tak jak ja kocham chodzić do kogoś z wielkim brzuchem i zakładać buty a tu ani łyżki ani gdzie usiąść nie ma :D

Klauduska - haha a weź to jakieś problemy nastolatki - sweet sixteen itp. [emoji23] , natomiast bardzo spodobała mi się postawa twojego męża ze zwołał rodzeństwo i zrobił burę- stoi za Tobą murem super !

Turluturlu- normalne że się boisz, martwisz itp :) , powiedz koniecznie wszytsko lekarzowi bo jak chyba Jagódka wspomniała to tez może być od spojenia - koniecznie nalegaj na wizycie żeby ginek wszytsko spr.
Kasia.zosia- z moim dzieckiem to dywan nie działa [emoji23], on ma dziurawe ręce wszystko dosłownie mu leci na ziemię , nie usiedzi minuty jedząc obiad - jestem bliska wiązania taśma do krzesła [emoji23] ;) hehe,

Co do siostry masz rację póki jest ok to co wam do tego najważniejsze że się kochają, ale na takie ewenementy co wykorzystują to trzeba reagować. .

Jeny ja juz półprzytomna tak spać mi się chce, dziecko z brzucha zaraz wyskoczy - [emoji16] , tak mnie odrzucało od mięsa mielonego ostatnio a dziś schabowego na zimno w 30 sekund opyliłam [emoji16] haha,

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Miciur-ka no z tym staniem za mna murem to roznie bywa. Chyba nie dalam mu wyboru z ta sytuacja. Przez rok jak tamci dawali swoj popis to on stwierdzal, ze nie ma sie co klocic i zebysmy ich olali. Wiec w ogole nie zwracal uwagi na mnie

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska no dobrze ze maz to zalatwil bo ja uwazam ze jak to jego rodzine to on powinien z nimi porozmawiac... U mnie bylo super dopoki nie zamieszkalam razem z meza rodzina, nie dogadujemy sie ale to chyba normalne bo kazdy ma swoje zasady :) tylko moj maz w ogole mnie nie wspiera...
Kasia.zosia ja tez uwielbiam zaslony i dywany bo jest bardzoej przytulnie w domu....
Tez mam ochote na chlebek tylko ja pieke bez maszyny... Wpierw robilam na zakwasie a pozniej sprobowalam chleb toskanski na drozdzach i rewelacja miekki w seodku i chrupiaca skorka ... Mniaaami
Mnie tez bola strasznie plecy... Ale latam po sklepach jak szalona :)
Kurteczke kupilam ciazowa ale w takim stylu ze po ciazy tez ja moge nosic :)
Milego weekendu dziewczyny

A ja wiecie jakoś nie ma problemu z zakładaniem butow, depilacja itd chyba po prostu giętka jestem bo brzuch przecież mam już bardzo duzy :D ale jakby co to syn obiecał mi ubierać buty :D
Miciurka mojej siostry mąż to po prostu dziwny jest i straszny bajkopisarz ale to on utrzymuje rodzinę bo ona zajmuje się dziecmi w domu (ma dwojke, 5 i 2 lata) wiec nie jest aż tak zle :D
Ellie dlatego ja właśnie nie chciałabym mieszkać ani z moimi rodzicami ani z tesciami. Mimo ze kontakt mamy dobry to właśnie chodzi o to ze każdy ma swoje przyzwyczajenia. Ja np. czasem chodze nago po fomu albo nie zamykam drzwi do lazienki (mając dzieci czasem się nie da zamknac) :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja właśnie ogolilam nogi uff;) z butami jeszcze nie jest źle, noszę sznurowane. Lustrzyce mam już dość zaawansowaną, jak tak spojrzeć w dół, to tylko paznokcie u stóp widzę. Wiktor jakoś słabo mi się dzisiaj rusza, znów się gdzieś za lozyskiem pewnie schował. Do tego mam zgage i znowu zatkało mi nos, chyba trzeba wreszcie wymaz z nosa zrobić bo zwariuje

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry