reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
turluturlu a może zaproponować potencjalnym wynajmującym wynajęcie z aktem notarialnym? Wiem więcej kosztuje, ale zabezpiecza wynajmującego przed problemami - może to pomoże ;)

Dziewczyny, kiedy robicie/robiłyście obciążenie glukozą? Ja dostałam skierowanie na ostatniej wizycie, na następną (18.10) mam już być z wynikami. Czytam jednak w różnych miejscach, że babki robią po 24 tyg. I tak zaczęłam się zastanawiać: to nie za szybko? Czy to nie ma większego znaczenia?

Natka-niezła przypadłość, pewnie wkurzająca, ale aż mi się humor poprawił-no ale .jagódka ma rację-może prysznic w klapkach?
Chciałabym się Wam wyżalić. Koleżanki raczej mnie nie zrozumieją.
Od 2 mscy szukamy z mężem mieszkania 2 pokojowego w Warszawie na wynajem. Los chciał, że musieliśmy wyjechać z Lublina, zostawić swoje mieszkanie, bo tu dostaliśmy pracę.
I jest problem, przez który już zaczynam nie spać.. Czasem płakać.
Nikt nie chce nam wynająć bo ja jestem w ciąży. Myślałam nad tym, żeby się nie przyznawać-mąż jest przeciwny. Nie dziwię się, dziecko to nie maskotka, wpadnie nagle ktoś, ktoś doniesie, że się nie przyznałam i nas wywalą. To jakiś koszmar. Rozumiem wynajmujących, że się boją-że potem się zasiedzimy jak to się mówi, że się nie wyprowadzimy bo problem z eksmisją. Ale my naprawdę jesteśmy porządnymi ludźmi a nie chcemy brać gigantycznego kredytu na razie tylko wstrzymać się jeszcze do lipca czy wracamy do Lublina czy zostajemy tu.
Obecnie mamy 20 m2 na IV piętrze. Lodówka mini, pralka 3,5 kilogramowa.. Ja wiem, że kiedyś ludzie tak żyli, ale to jakiś koszmar... Ja coraz większa się robię... Czas płynie. Zamiast kupować rzeczy, kompletować wyprawkę, to chodzę podłamana.
Wiem, w końcu musi się udać. Jednak mimo wszystko jest to upokarzające i przykre. Zamiast się cieszyć, że Mała w drodze to my w stresie. Choć mąż mnie uspokaja..
Ok, koniec już marudzenia..
Dobrego dnia, dziewczyny:)
Turluturlu doskonale cie rozumiem. My jak przyjechaliśmy do Niemiec i chcieliśmy wynająć mieszkanie to była masakra. Po pierwsze obcokrajowcy, po drugie pracujący na własnej działalności gospodarczej, po 3 z dzieckiem. (Na początku mieszkaliśmy u mojej mamy). W Monachium nie było praktycznie szans na cokolwiek w dobrej cenie. Wiec szukalismy dalej, przenieśliśmy sie 30 km od miasta na wies :) tu juz nie było problemu. Przy wynajmie mieszkanie zawsze chodzi o kase. Tutaj musisz przedstawiać swoje dochody itp.
Natka ja kopie i mnie kopie prad. Syn juz kilka razy jak mnie dotknął to go prąd kopnal :) nie jest to przyjemne ale na szczęście nie jest to mocne i nie jest stale. Tzn mi się zdarza od czasu do czasu.

Dziewczyny, kiedy robicie/robiłyście obciążenie glukozą? Ja dostałam skierowanie na ostatniej wizycie, na następną (18.10) mam już być z wynikami. Czytam jednak w różnych miejscach, że babki robią po 24 tyg. I tak zaczęłam się zastanawiać: to nie za szybko? Czy to nie ma większego znaczenia?

Ja dostałam skierowanie w 23 tygodniu, następna wizytę mam w 27 więc zrobię tydzień przed wizytą ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super! :) daj znać jak jej poszło :) tez bym już chciała!

Ona od 5 rano w szpitalu męczy się z bólami krzyżowymi... Już prawie godzinę się nie odzywa, więc liczę na to, że niedługo pojawi się Lilka :D wszyscy jak na szpilkach siedzą bo to pierwszy maluszek u nas i pierwsza wnuczka z dwóch stron :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry