reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny po polowkowych gratulacje [emoji4] i oczywiście witam wszystkie nowe mamusie [emoji4]
Jagódka super ta zabudowa.
Dziewczyny egzaminowe powodzenia.
A nam przybyło trochę wyprawkowych rzeczy. Kupiliśmy wózek, bo akurat był lepszy fotelik w gratisie i nas pani ze sklepu namówiła choć mieliśmy się jeszcze wstrzymać troszkę. W dodatku mieliśmy na niego czekać 4 tygodnie, a tu wczoraj telefon, że można już odebrać [emoji3] tak więc wózek już jest [emoji4] doszedł nam jeszcze bujaczek, box (kojec) do salonu,parę ciuszków i kocyki.
Maluch nasz też ma takie dni, że wierci się jak szalony, a potem cisza przez pół dnia.
A ostatnio macajac brzuszek wyczułam jak maluch się wypinal super odczucie [emoji4]

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie tętno mają wasze maluchy ? Ja trochę się martwię wczoraj byłam na badaniu ale bez usg sprawdziła tylko tętno syncia i skomentowala że wali jak i u mnie bo byłam bardzo zestresowana ciśnienie skoczyło mi do 150 a normalnie mam koło 100... Problem pojawił się kiedy spojrzałam w kartę ciąży. Do tej pory miałam 3 usg w 9 tyg tętno wynosiło 134 więc ok w 13 tyg już 110 przy czym maluszek był bardzo ruchliwy i stwierdziła że z serduszkiem jak najbardziej w porządku. Przy ostatnim usg w 17 tyg tętno również 110 przy czym w karcie ciąży wpisane jest przy tetnie zw co mogłoby oznaczać że zwolnione? Czytałam że normy to od 110 do 160 więc tętno mojego syncia mieściło by się w normie ale nie wiem co o tym myśleć :( jeśli chodzi o ruchy to dczuwam dość silnie. Więc to mnie uspokaja. Ale martwi mnie to tętno w dolnej granicy normy. Co o tym myślicie ?

Jakie tętno mają wasze maluchy ? Ja trochę się martwię wczoraj byłam na badaniu ale bez usg sprawdziła tylko tętno syncia i skomentowala że wali jak i u mnie bo byłam bardzo zestresowana ciśnienie skoczyło mi do 150 a normalnie mam koło 100... Problem pojawił się kiedy spojrzałam w kartę ciąży. Do tej pory miałam 3 usg w 9 tyg tętno wynosiło 134 więc ok w 13 tyg już 110 przy czym maluszek był bardzo ruchliwy i stwierdziła że z serduszkiem jak najbardziej w porządku. Przy ostatnim usg w 17 tyg tętno również 110 przy czym w karcie ciąży wpisane jest przy tetnie zw co mogłoby oznaczać że zwolnione? Czytałam że normy to od 110 do 160 więc tętno mojego syncia mieściło by się w normie ale nie wiem co o tym myśleć :( jeśli chodzi o ruchy to dczuwam dość silnie. Więc to mnie uspokaja. Ale martwi mnie to tętno w dolnej granicy normy. Co o tym myślicie ?

Ciężko powiedzieć, jeśli gin nie powiedziala żeby się martwić to raczej nie powinnaś :) u mnie prawie cały czas jest w granicach 150

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Norma jest faktycznie od 110 do 160 ale niektóre dzieci mają 100 lub 170 i tez jest ok. Raczej jeśli lekarz nic nie mówił to nie jest to nic zlego. Poza tym dzidzius mieści się w normie :)

U mnie tętno Młodego 140.
Grypa i szczepienie? Raz w życiu pochorowałam się na grypę, dwa tygodnie wyjęte. A kiedy? Po szczepieniu właśnie. Nigdy więcej, tym bardziej w ciąży.
Kasiulinka pochwal się na wyprawkowym! :)
Jutro będę mogła pospać, bo pan stolarz będzie dopiero na 12:) Świetnie:) No i jutro już kończy, drugi pokój też fajnie wygląda.
Kleinekatia każde twardnienie, kłucie powinno być konsultowane z ginekologiem prowadzącym.

u nas też tętno ok 150-160. przy synku było zawsze 140.
też od kilku dni czuję jak maleństwo się przewraca z boku na bok i wypycha, rano myslałam , że mi skórę przebije :O jutro się okaże czy idzie tempem swojego brata i też rośnie na klocka.
.jagódka, podoba mi się Twoja zabudowa, fajne wykorzystanie miejsca. chciałabym już być na etapie urządzania domu ale niestety nikt nie chce kupić mojego mieszkania... :( może Wy chcecie? :D
co do szczepień to ja również unikam.
U nas chyba w końcu doszliśmy do porozumienia z imieniem chociaż jest to takie raczej ciche przyzwolenie mojego męża... wczoraj przyszedł do domu i mówi, Antkowi, że ma dla niego prezent (ja byłam w innym pokoju). A mój synek się pyta: a ten? A mąż na to: ten jest dla ...(cisza była baaaardzo długa, uśmiechnęłam się pod nosem bo byłam ciekawa co powie) a on:.......dla Marcysi <3 dzisiaj też rozmawiał z Antkiem i też coś podsłuchałam o Marcysi. Ale jak go pytam bezpośrednio czy w końcu może być ta Marcelina to mówi, że nie i krzywdy dziecku nie zrobi...ehh. Podoba Wam się Marcelina? szczerze proszę, nie jestem jeszcze przywiązana do tego imienia, chce poznać opinie.

u nas też tętno ok 150-160. przy synku było zawsze 140.
też od kilku dni czuję jak maleństwo się przewraca z boku na bok i wypycha, rano myslałam , że mi skórę przebije :O jutro się okaże czy idzie tempem swojego brata i też rośnie na klocka.
.jagódka, podoba mi się Twoja zabudowa, fajne wykorzystanie miejsca. chciałabym już być na etapie urządzania domu ale niestety nikt nie chce kupić mojego mieszkania... :( może Wy chcecie? :D
co do szczepień to ja również unikam.
U nas chyba w końcu doszliśmy do porozumienia z imieniem chociaż jest to takie raczej ciche przyzwolenie mojego męża... wczoraj przyszedł do domu i mówi, Antkowi, że ma dla niego prezent (ja byłam w innym pokoju). A mój synek się pyta: a ten? A mąż na to: ten jest dla ...(cisza była baaaardzo długa, uśmiechnęłam się pod nosem bo byłam ciekawa co powie) a on:.......dla Marcysi <3 dzisiaj też rozmawiał z Antkiem i też coś podsłuchałam o Marcysi. Ale jak go pytam bezpośrednio czy w końcu może być ta Marcelina to mówi, że nie i krzywdy dziecku nie zrobi...ehh. Podoba Wam się Marcelina? szczerze proszę, nie jestem jeszcze przywiązana do tego imienia, chce poznać opinie.

Mi tak średnio :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
La_nina dzięki, oj niby mieszkamy tu od 8 lat, a i tak ciągle coś jest do zrobienia..Skarbonka bez dna;)
Marcelina...hmm.. nie, chyba jednak nie moje klimaty. Kojarzy mi się z góralką przy kości;) No, ale ja mam bardzo ograniczone typy, ważne, żeby Wam się podobało:)

Do góry