reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Mam wolne [emoji3]. Mój wczoraj wybył na imprezę. Pozwoliłam mu, ale w nocy mi się odwidziało i dostał opierdziel przez smsa. Przed wyjściem wyczyścił sobie okulary kocem Majki, koc oczywiście rzucił w kat. Od tego się zaczęło. Juz się trochę poddenerwowalam ale ok. Godzina 22.00, dziewczyny wykapane, w pidzamach i nagle młoda chce na nocnik. Jeszcze nigdy się do niego nie załatwiła. Zdjęłam jej pieluchę, chce ją posadzić a ona w płacz. Nie to nie, łapie pieluchę żeby ją ubrać a ta mi zrobiła kupę na podłogę. Jakby tego było mało to zaczęła się drzeć i w tą kupę wdepnela. Już byłam tak zmęczona, a tu jeszcze musiałam po 22.00 myć podłogę w łazience i drugi raz kapać młoda. Wtedy właśnie D dostał cudnego smsa. Dzisiaj w ramach przeprosin od 8.30 rano (spal góra 5 godzin) zajmował się dziewczynami. Półtorej godziny temu wziął je do parku. Zrobiłam obiad, wykapalam się w ciszy i leżę. Życie jest cudowne [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hahah widze ze wiekszosc tatusiow wczoraj mialo wyjscie ;) moj tez sie wczoraj upil z kolegami ale u mnie rano jest na odwrot... Maz wstaje o 7:00 i dostaje ADHD, mnie budzi, zaczepia chodzi i nie wie co ze soba zrobic :)
Dla mnie teraz jest idealnie jesli chodzi o ciaze, widac brzuszek i wszyscy sa mili ja tez sie w miare dobrze czuje i wszedzie po sklepach mnie nosi :) jedyne co to juz sie nie moge doczekac i tylko dlatego chcialabym 40 tc :)

To u nas na spokojnie weekend minal, duzo w lesie spedzilismy czsu, dzis nawet an wycieczke rowerowa troche. Wlasnie rozpalilam kominek, bo na zew +5st i jakos zachcialo mi sie ciepla i nastroju..

Japko - ale mialas wieczor!

Japko super, że mogłaś wypoczac! Ja też dziś poszłam spać po południu i zostawiłam męża z dziecmi :) właśnie teściowa dzwoni i opowiada jak tam było na imprezie. Dziadkowie męża świętowali 60 rocznicę ślubu! Dostali medal od prezydenta a gmina fundowala kolacje w restauracji :D

@.jagódka film lekki, rzeczywiście bardzo podobny do Listów do M. ale to chyba cecha kasowych hitów i produkcji TVN :) Odnośnie "Listów" to nie wiem jak Wy ale ja od czasów pierwszej ciąży zawsze płacze w jednym jedynym momencie - jak Kasia Zielińska trzyma noworodka w ramionach i mówi do niego coś w stylu: całe życie na ciebie czekałam. nie wiem dlaczego ale bardzo osobiscie to odbieram, jestem raczej z tych gruboskórnych i nie płaczących ale ta scena niezmiennie doprowadza mnie do łez :) nie to co mój "stary" - kiedyś płakał na Dirty Dancing w scenie gdzie Patrick Swayze dostaje burę od ojca tej dziewczyny. jak się zapytałam czemu to powiedział, że na pewno temu chłopakowi zrobiło sie przykro... i tak cały czas :) już staram sie go nie wyśmiewać ale czasami ciężko z tym bywa

Na "listach do M" zawsze rycze,tam jest kilka takich momentów. Z resztą na "planecie.." też się poplakalam w momencie jak dziecko mówi,że wie,że mama już nie wróci..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny załamała się. Sprawdzała profilaktycznie głowę małemu i znalazłam wszy. Myślałam że padnę, pierwszy raz nam się to zdarza. Jestem zszokowana bo w przedszkolu nikt nie zgłaszał problemu. Wstydzą się czy co? Mam pytanie w związku z tym czy są preparaty dla kobiet w ciąży na wszy? Chciałabym się tak profilaktycznie zabezpieczyć. I nie wiecie ile młody ma wiedzieć w domu w kwarantannie? Och jestem na siebie zła bo mogłam młodemunsprawdzić włoski w piątek i już by było po wszystkim. Myślałam że sprawdzanie raz w tygodniu wystarczy a tu chyba nie, będę musiała codziennie.

Dziewczyny załamała się. Sprawdzała profilaktycznie głowę małemu i znalazłam wszy. Myślałam że padnę, pierwszy raz nam się to zdarza. Jestem zszokowana bo w przedszkolu nikt nie zgłaszał problemu. Wstydzą się czy co? Mam pytanie w związku z tym czy są preparaty dla kobiet w ciąży na wszy? Chciałabym się tak profilaktycznie zabezpieczyć. I nie wiecie ile młody ma wiedzieć w domu w kwarantannie? Och jestem na siebie zła bo mogłam młodemunsprawdzić włoski w piątek i już by było po wszystkim. Myślałam że sprawdzanie raz w tygodniu wystarczy a tu chyba nie, będę musiała codziennie.
Rozmaryn nie panikuj :) Niemcy niby tacy nowocześni a już kilka razy w przedszkolu wisiała kartka ze są wszy. Na szczęście Jasiek ma króciutkie włosy to nigdy nie zalapal. Ogolnie, jeśli użyjesz szponu przeciw wszom i usuniesz z włosów gnidy to tu można iść na drugi dzień spokojnie. Jak możesz to najłatwiej obciac, ogolic jak najkrocej. Hehe aż mnie zaczęła głową swędziec :D a co do preparatu w ciąży to nie wiem, ale u nas w dziecinstwie stosowali ocet spożywczy i turban na głowę szczelnie, tylko żeby sie znowu nie nawdychac za duzo.

reklama
Rozmaryn współczuje. Moja dwa razy juz parę lat temu z zerówki przyniosła, a że ma mocno kręcone włosy to dopiero miałam zabawę. Za pierwszym razem sobie też kuracje zrobiłam. Za drugim po prostu wyprostowalam włosy prostownicą. Preparatów bezpiecznych dla ciężarnych na pewno bedzie kilka. Najlepiej idź do apteki i zapytaj. W Anglii jest tak jak u Kasi.zosi - kwarantanna dwudniowa. Powodzenia [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry