reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ale żeście się napisały. Musialam poświęcić śniadanie na nadrobienie :D
Ja chciałabym sn, póki co nic nie wskazuje na cc. Zobaczymy co z ta wielkością dzidziuś bo lekarz na prenatalnym mówił, że bardzo duży jak na swoj wiek ale może to była jakaś chwilowa nadwyżka. Za tydzień się dowiem czegoś wiecej.

Dziewczyny jak ma sie sprawa rozpoczętego porodu, kiedy mąż jest w pracy? Zwalniają go di szpitala bez problemu czy to zależy od firmy?

Napisane na Che2-L11 w aplikacji Forum BabyBoom
Widzę ze nie tylko u mnie duża dzidzia [emoji4]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduska myślę podobnie jak dziewczyny, że możesz się już zapisywać. U nas trzeba się zapisywać z wyprzedzeniem.

Ja miałam wymagającego noworodka. Nie dość że wisiała przyssana po godzinę to jeszcze non stop się domagała noszenia itp itd. Kąpałam się jak M wracał i ubieral mój szlafrok bo na początku był płacz jak z nim została. Teraz jak chce się wykąpać jak Młoda nie śpi to owszem mogę,ale... drzwi do łazienki musze mieć otwarte, bo a nusz mnie odpływ pochłonie. Dziecko musi mieć wszystko pod kontrolą ;) jak byla młodsza to dawałam jej zabawki wstawiłam spacerówke i mogłam sobie full wypas kąpiel zrobić, a ona patrzyła na mnie z zaciekawieniem. To były czasy:)

Uff dwa dni wyjęte z życiorysu, ale po kolei. Niestety z badania połówkowego wyszłam załamana, mojemu lekarzowi nie spodobał się wymiar zbiornika dużego w mózgu. Dostałam skierowanie do szpitala specjalistycznego, na dalsza diagnostykę. Przyznam, ze lekarz kazał się na zaś nie martwić, ale jak się nie martwić. W internecie za wiele informacji nie było, lekarz na moje pytanie co złego może oznaczać dla dziecka taki wynik wymienił, rozczep kręgosłupa ( który to pech chciał, przez złe ułożenie dziecka nie dał się dokładnie obejrzeć) zespół downa, oraz ogólne problemy z robakiem w mózgu. Dalej nie wnikałam. Na szczęście udało nam się na dziś umówić w Warszawie wizytę u jednego z lekarzy, poleconych przez mojego dr. Na szczęście lekarz, pomimo ze pomiar komory był prawidłowy, po wykonaniu bardziej szczegółowych badań, nie dopatrzył się żadnych nieprawidłowości. I powiedział, ze na jego oko, to wszystko jest ok oraz ze nie widzi potrzeby dalszej diagnostyki. Odetchnęliśmy z mężem z ulga, aż po wyjściu z gabinetu obydwoje się popłakaliśmy. Na koniec potwierdził synka.
Przyznam, ze pewnie do końca ciąży jakaś niepewność pozostanie, ale ufam lekarzowi i mam nadzieje, ze wszystko juz będzie dobrze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Agatucca- az mnie zmrozilo.. ale ten pierwszy lekarz mial racje, zeby nie martwic sie na zapas, bo tylko podejrzewal, ale jak tu sie nie martwic?? brrr

My tez po polowkowym, wszystko ok, no i bedzie... synek :) przez jedna sekunde przeszlo mi przez mysl:aj, znow siurak, ale to byla tylko sekunda. coc juz wiem jak bedzie tesciowa narzekac i podnosic mi cisnienie..

Agatucca naprawdę rozumiem twój stres i współczuję ale też się ciesze, ze drugi lekarz rozwiał watpliwosci. Dzidziuś bedzie na pewno zdrowy, trzymam kciuki!

Monsku super! Ach ci chłopcy, tacy okropni :D

Agatucca współczuje stresu, całe szczęście że wszystko jest dobrze. Gratuluje synka. Monsku rownież gratuluje synka. Ale dużo mamy chłopaków. Moje obydwie dziewczynki były wymagające. Cały czas na ręce, do cyca. Łatwiej zrobiło się po pierwszych urodzinach. Moja starsza od dwóch dni chora. Młodsza przez to szału dostaje bo jest uwięziona w domu. Dzisiaj w końcu wyjdzie na spacer. Co do wózka to ja mam Tutka tambero. Dosyć duży i ciężkawy ale sprawdził się przy Majce. Kolory czarno-fioletowe wiec bedzie dobry dla chłopa. Muszę tylko deskę dokupić dla Majki żeby mogła na czymś stanąć jak trzeba bedzie szybko iść.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
kasia.zosia - bo ona ma trojke wnukow od siostry meza i bedzie 2 wnokow od nas, a marzy jej sie wnuczka, zeby mogla ja stroic, hahahha przy pierwszym jak powiedzialm,ze bedzie synus to mnie poklepala po ramieniu "nie martw sie, chlopcy tez sa fajni..". Ja sie oburzylam "ale ja sie wcale nie martwie!!" co za kobita.. :)
Z mezem sie smiejemy, ze sprobujemy miec trojke ( ja zawsze chcialam miec duza rodzine) i jak bedzie trojka muszkieterow to bedzie fajnie :)

co do zakupow to ja musze kupic przebierak z wanienka (juz wyczailam uzywany za 10 euro :) ) , pieluchy, smoczek i butelke na wszelki wypadek. Poza tym wszystko w domu mam :) Juz z poczatku mialam zalozenie, ze bedziemy uzywac tych samych rzeczy bez wzgledu na plec, male dzidzi ma w nosie czy jets na niebiesko czy na rozowo ubrane i w jakim wozku jezdzi :)

Do góry