reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Ja po pierwszej cc mam nadzieje na sn, ale nie wiem jak bedzie: z poprzednim rodzilam 1,5 doby a i tak sie szyjka nie rozwarla a dziacku zaniklo tetno wiec cieli na szybko. Pewnie, ze mi sie miekko robi jak pomysle o rodzeniu,ale wszystko do przezycia. W sumie po 3 dniach wytrzymywalam bez lekow przeciwbolowych, tyle ze cieli mnie od pepka na dol i mam brzydka blizne i pomimo duzej aktywnosci fizycznej mam wrazenie ze "nie mam miesni brzucha" :/

Pomimo, ze uwazam jak wiekszosc ze to dziwne cc na zyczenie, rozumiem tak wielki strach przezd sn ze chce sie cc, kazdy am wolny wybor w dzisiejszych czasach!

Ja mam dzis usg :)

i będę trzymać kciuki, żeby Ci się potwierdziła ta córcia :D

Dziękuję [emoji4]

Wszystkie jestescie mlode jezeli macie ponizej 37 lat :p

Dzięki, ja kilka dni temu miałam 36 urodziny [emoji3]
cieszę się, że zaliczam się do grupy młodych :tak: w końcu tylko 36 mam :-D
Rodosek nasze kolejne podobieństwo [emoji4]
Ja przeszłam i cc i sn, i zdecydowanie wolę SN.
My po wizycie połowkowej, nasza córcia została córcia! Wszystkie narzady ok, rozwinięta prawidłowo, waży 389 g [emoji3]
Ja do wagi wyjściowej mam jeszcze minus 2kg,ale to akurat nie najważniejsze.
Miłego dnia chłopaka, dziewczyny [emoji4] [emoji3] [emoji4] [emoji3]

Czekamy na nasz trzeci cud [emoji307][emoji179][emoji738][emoji307][emoji178]
21tydz [emoji177]NADIA[emoji177]

My po wizycie połowkowej, nasza córcia została córcia! Wszystkie narzady ok, rozwinięta prawidłowo, waży 389 g ]
Cieszy mnie to bardzo, że córcia została córcią i że wszystko u niej oki :)
Dzięki, ja kilka dni temu miałam 36 urodziny
No ja mam urodziny za jakieś półtora miesiąca ;)

A mnie dzisiaj śmieciarze obudzili - drą się, jakby na imprezie jakiejś byli o_O

Ja też jeszcze nie rodziłam.
Nie myślę o tym. Mam nadzieję, że trafię na przychylną zmianę, że mąż nie fiknie i że nie będę bała się drzeć i krzyczeć, bo ja taki typ jestem "przepraszam, ale muszę kichnąć, oj przepraszam przepraszam za wszystko":p
Zgadzam się z .jagódką i z dziewczynami, że cc to chyba nie jest "hop siup" i nie jest to lepsze rozwiązanie niż sn jeżeli istnieje możliwość wyboru.
Koleżanka chce mi oddać wózek. Fajny, praktyczny, niezniszczony, nie wiem czy go brać-jest taaaki paskudny z wyglądu!!! Wiem, że nowy kosztuje sporo, ale chciałabym choć mieć jedną nową rzecz dla dziecka prócz łóżeczka. I nie wiem czy się decydować :)
"Ja też się boję, to chyba naturalne, najpierw bałam się, że poronie, teraz boję się, że nie donoszę"-.jagódka, jak dobrze, że to napisałaś, myślałam, że tylko ja mam takie schizy..

Turluturlu,ja jestem po 3 poronieniach i po dwóch ciazach zagrożonych przedwczesnym porodem, mam powody do strachu po prostu..
Miałam jechać z córką do labu, ale chyba jednak lepiej w poniedziałek po lekcjach.. Dziś może odwiedzi mnie koleżanka że swoim przyszłym mężem i w końcu go poznam:) zaraz wstaję, zjem śniadanie, ogarne się i chatę muszę doprowadzić do ładu, mąż mi wczoraj odkurzyl, ja tylko bałagan dzieciowy posprzatam, kupię jakieś ciacho po drodze ze szkoły i niech wpadają na kawkę

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

turluturlu - ja mam wozek juz po 3 dzieciach (kolezanka oddala po swoich dwoch) i tez ogladalam wozek w zeszlym tyg w garazu: nie jest za piekny (emmaljunga), ale ma gondole ( w ktorej na poczatku spalo moje dziecko, zeby bylo mu fajniej i ciasniej) no i jest sprawny. Wole zaoszczedzic kase na cos innego. Ten wozek tez jest jak "czolg", przecisnie sie przez kazda zaspe, w lesie z nim jezdzilam i sie sprawdzil - wlasnie takiego potrzebuje :) Ja szczerze nigdy nie bylam och i ach: jaki wozek, z jakiej firmy, jakie bajery.. tak jak z autem, nie przywiazuje do tego wagi. Choc wlasciwie nie do konca bo auto jest na lata a gleboki wozek na kilka miesiacy :)

a masz jakis inny upatrzony?

Witam się z rana. My dziś odpuscilismy przedszkole. Zosia przespala noc ale rano i tak obudziła się z gorączka.
U was też jest tyle komarów od kiedy jesień się zaczęła ? W lecie było w miarę ok. Nawet bym ich pewnie nie zauważala ale przedostatniej nocy strasznie zosie pogryzly, ma ponad 10 śladów mimo że spala w pizamce. Strasznie to wygląda, na samej buzi ma 6 ugryzien. Zamówiliśmy juz te odstraszacze do kontaktow bo w sklepie jak zwykle nic nie mieli. W ogóle jakieś dziwne te komary w tym roku.
Monsku emmaljunga to świetna firma, robi bardzo dobre wozki, szkoda ze takie drogie bo mi się bardzo podobały jak szukalam. Ja lubię proste wozki, takie tradycyjne. Jakos mi te nowoczesne nie podchodza. Ja tez wole taka kasę zaoszczedzic, zwłaszcza ze planujemy kupić nowe, większe auto.
Turluturlu to nie bierz tego wozka, albo weź i będziesz mieć dwa, jeśli już jakiś wybrałaś (chyba że nie masz miejsca) :) a propos krzykow przy rodzeniu, ja jestem z tych niekrzyczacych, nie umiem jakos. Najsmieszniejsze jak mnie zabolało nacinanie to powiedziałam ała :D

Ostatnia edycja:
Emmaljunga jest przecież bardzo ładna:) Też wole klasykę niż te wydziwiane quinny czy inne. Mam wózek po dójce moich i kupować nie zamierzam, za duży wydatek, a wózek jest sprawny i nie odwracam się od niego z odrazą:D Ma pompowane koła i jeździ po śniegu jak czołg:)
Kasiu tych do kontaktów podobno nie powinno się używać przy takich małych dzieciach.U mnie komarów brak, za to w cholerę owocówek wszędzie.

reklama
Emmaljunga jest przecież bardzo ładna:) Też wole klasykę niż te wydziwiane quinny czy inne. Mam wózek po dójce moich i kupować nie zamierzam, za duży wydatek, a wózek jest sprawny i nie odwracam się od niego z odrazą:D Ma pompowane koła i jeździ po śniegu jak czołg:)
Kasiu tych do kontaktów podobno nie powinno się używać przy takich małych dzieciach.U mnie komarów brak, za to w cholerę owocówek wszędzie.
A znasz może jakieś inne sposoby na komary, domowe czy sklepowe? Chyba tylko siatka do okna mi pozostaje, lipa bo mam same dachowe i porządne siatki drogie.

Do góry