reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Kurtkę na zimę to ja chyba będę mieć, bo też myślałam przyszłościowo;) A tak serio to kupiłam ją po porodzie z Adamem, potem baaardzo mocno schudłam i kupiłam drugą mniejszą i krótszą i w tej nie chodziłam w ogóle, a że to parka to myślę, że się pomieszczę, w razie czego koleżanka ma mi coś pożyczyć na zimę, ale mam problem z kurtką jesienną. Mam ramoneskę ze skóry i flauszu, nie dopinam się (jakieś 10cm mi brakuje:biggrin2:), inny płaszczyk zapina się tylko do podbiuścia i finito i wygląda źle, bo się rozłazi na brzuchu. Mieszczę się w wiatrówkę, która jest już za lekka:dry: Dziś pojadę po tort to może zerknę gdzieś na kurtki/płaszcze, teraz modne takie jak szlafrok, oversize'owe, taki by mi pasował.

reklama
Japko gratulacje synka [emoji4] to chyba wszystkie mamusie tak długo z maluszkami spicie. Ja myślałam, że to jakoś szybciej jest z tą wyprowadzka nocną...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ala spała sama od noworodka. Przez miesiac karmiona kp a potem mieszanie, ale w nocy dostawała pierś do 7 miesiąca. Do ok roku spałam z nią w jednym pokoju, bo to zęby potem szły i tez trzeba było wstawać po kilka razy w nocy.
W czerwcu miała problemy z zasypianiem. Zasypiała na kanapie albo w wózku i potem ja przekladalismy do łóżeczka. W lipcu okazało się, że nie mogę jej tak dźwigać i zameldowała się u nas w łóżku. 1.5 roku wstawiania i biegania do niej na próżno. Teraz muszę jej łóżko dla starszaków kupić, bo w łóżeczku spać nie chce. I pewnie zaczniemy ja na nowym mieszkaniu przyzwyczajać, bo tu nie mam gdzie takiego łóżka wstawić.
Szczrze to i tak czarno to widzę bo i tak w nocy wybudza się z płaczem bo coś jej się śni i często trzeba ja położyć.

Kurcze zrobiło się zimno, tydzień siedziałam w domu dziś wyszłam i się zdziwiłam - nie mam kurtki!:O Myślałam, że w jedną z jesiennych starych wejdę, a tu lipa, nic z tego, o ile do biustu się dopinam, to niżej już nie, fatalnie to wygląda.. Muszę na gwałt znaleźć kurtkę. Przejrzałam allegro i olx, i albo 250-300zł, albo namioty w rozmiarze 46-50. Niedobrze, może na targu albo w ciuchu znajdę coś odpowiedniego..
Ja jesienno wiosenna kupiłam latem na wyprzedaży za 100 zł. Kupna zimowej chyba nie unikne. Z Alą chodziłam w M kurtce pod sam koniec, bo ma taka starą ciut większą, gdyż jego mama żyje w przeświadczeniu, że jak się szczupłemu kuponów grubszego to bd wyglądał postawniej a prawda taka, że czasem wyglądał jakby rzeczy miał po starszym bracie ;)

Jutro zaczynam 20 tc.
Pogoda jakoś mnie przygnębia. Nawet nie mam weny na pisanie.

U nas ściana deszczu:O Właśnie piję kawkę, pranie się kończy, mąż doprowadził salon do stanu reprezentacyjnego:D, ja łazienkę, kuchnię ogarnęłam wczoraj, zmywara rozładowana, inne gary umyte, wysuszone pranie poskładane. Nie jest źle jak na 11:D
Planujemy zaraz ruszyć na shopping, ja za kurtką, Adam za adidasami, mąż towarzysko i coś tam chciał sobie pooglądać. No i tort trzeba dzisiaj kupić, żeby już jutro nie latać. Wyjątkowo ogarnięci jesteśmy. Obiad mam z wczoraj - ideolo!
Ellena mój mąż 186 i szeroki w barach, nosi xl-xxl, utopiłabym się w każdym jego ciuchu:)

szczerze z pierwszym w ciąży do końca chodziłam w polarze, bo mi było tak gorąco ;) a zima była wtedy okrutna :) śniegu było ok. pół metra :D

Zjadło mi post... Umieram dosłownie... Jakaś wredna wirusówka mnie złappała od rana bolą wszystkie kości i mięśnie, jelita już czuję że zaczynają śpiewać, głowa boli tak że niw mogę nią ruszyć i gorączka. Nie mam pojęcia czym się leczyć.

Cos okropnego z tymi chorobami... Mnie poki co jeszcze nie dopadlo... Wczoraj w szpitalu badali serduszko malenstwa i jak to lekarka powiedziala nudy, wszystko perfekcyjnie :) no i poprosilam zeby mi pokazala jeszcze raz czy to chlopak :) a tak to pechowy dzien bo zatrzasnelam kluczyki w samochodzie i trzeba bylo sie wlamywac :) dzisiaj typowo jesienna pogoda, super kurtke kupilam w H&M ale ma za dlugie rekawy mysle zeby wymienic na S tylko wtedy nie wiem co bedzie z brzuchem :)

W sumie to wam powiem ze ja nie wiem czemu moja corka spi u nas w pokoju, w swoim lozeczku. Jak skonczylam kp to przesypia cale noce, syn spal w swoim pokoju w tym wieku. Moze dlatego ze musze jej kacik urzadzic u brata :)

Ja jesiennych kurtek w ogole nie posidam bo mi jest zawsze cieplo, na zime mam fajny plaszcz/parke z zary. Kupilam na wyprzedazy chyba za 40 euro, jest taka lekko oversize (nawet wymianialam z mki na ske) i sznurkiem sciagana pod biustem/nad brzuchem wiec w ciazy idealna, sprawdzona na moim duzym brzuchu z zosia.
My zaraz zaczynamy party, te dwa dni to szalenstwo bylo, tylko jas mi pomagal w przygotowaniach a walnelam az 3 salatki i mega gore nuggetsow :D

Zjadło mi post... Umieram dosłownie... Jakaś wredna wirusówka mnie złappała od rana bolą wszystkie kości i mięśnie, jelita już czuję że zaczynają śpiewać, głowa boli tak że niw mogę nią ruszyć i gorączka. Nie mam pojęcia czym się leczyć.
Jesli o jelita chodzi, biegunki itp to w ciazy 9i zreszta zawsze) polecam wegiel leczniczy, nie wchlania sie do organizmu, dziala tylko w zołądku i jelitach, i powstrzytmuje biegunki oraz wchłania wiekszosc trucizn.

reklama
Japko gratuluję synka :) oj w lutym drużyna piłkarska się nam szykuje :)

Ellie123 dźwięk serduszka dla uszu mamy bezcenne :) super wieści

Kasia.Zosia bawcie się dobrze :)

No ja w kurtkę się nie dopinam mam 2 grube długie swetry to jeszcze na teraz mogą być ale trzeba będzie też się za kurtka rozejrzeć :) Jagódka pochwal sie zakupem :)

Do góry