reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kurtkę na zimę to ja chyba będę mieć, bo też myślałam przyszłościowo;) A tak serio to kupiłam ją po porodzie z Adamem, potem baaardzo mocno schudłam i kupiłam drugą mniejszą i krótszą i w tej nie chodziłam w ogóle, a że to parka to myślę, że się pomieszczę, w razie czego koleżanka ma mi coś pożyczyć na zimę, ale mam problem z kurtką jesienną. Mam ramoneskę ze skóry i flauszu, nie dopinam się (jakieś 10cm mi brakuje:biggrin2:), inny płaszczyk zapina się tylko do podbiuścia i finito i wygląda źle, bo się rozłazi na brzuchu. Mieszczę się w wiatrówkę, która jest już za lekka:dry: Dziś pojadę po tort to może zerknę gdzieś na kurtki/płaszcze, teraz modne takie jak szlafrok, oversize'owe, taki by mi pasował.

reklama
Japko gratulacje synka [emoji4] to chyba wszystkie mamusie tak długo z maluszkami spicie. Ja myślałam, że to jakoś szybciej jest z tą wyprowadzka nocną...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ala spała sama od noworodka. Przez miesiac karmiona kp a potem mieszanie, ale w nocy dostawała pierś do 7 miesiąca. Do ok roku spałam z nią w jednym pokoju, bo to zęby potem szły i tez trzeba było wstawać po kilka razy w nocy.
W czerwcu miała problemy z zasypianiem. Zasypiała na kanapie albo w wózku i potem ja przekladalismy do łóżeczka. W lipcu okazało się, że nie mogę jej tak dźwigać i zameldowała się u nas w łóżku. 1.5 roku wstawiania i biegania do niej na próżno. Teraz muszę jej łóżko dla starszaków kupić, bo w łóżeczku spać nie chce. I pewnie zaczniemy ja na nowym mieszkaniu przyzwyczajać, bo tu nie mam gdzie takiego łóżka wstawić.
Szczrze to i tak czarno to widzę bo i tak w nocy wybudza się z płaczem bo coś jej się śni i często trzeba ja położyć.

Kurcze zrobiło się zimno, tydzień siedziałam w domu dziś wyszłam i się zdziwiłam - nie mam kurtki!:O Myślałam, że w jedną z jesiennych starych wejdę, a tu lipa, nic z tego, o ile do biustu się dopinam, to niżej już nie, fatalnie to wygląda.. Muszę na gwałt znaleźć kurtkę. Przejrzałam allegro i olx, i albo 250-300zł, albo namioty w rozmiarze 46-50. Niedobrze, może na targu albo w ciuchu znajdę coś odpowiedniego..
Ja jesienno wiosenna kupiłam latem na wyprzedaży za 100 zł. Kupna zimowej chyba nie unikne. Z Alą chodziłam w M kurtce pod sam koniec, bo ma taka starą ciut większą, gdyż jego mama żyje w przeświadczeniu, że jak się szczupłemu kuponów grubszego to bd wyglądał postawniej a prawda taka, że czasem wyglądał jakby rzeczy miał po starszym bracie ;)

Jutro zaczynam 20 tc.
Pogoda jakoś mnie przygnębia. Nawet nie mam weny na pisanie.

U nas ściana deszczu:O Właśnie piję kawkę, pranie się kończy, mąż doprowadził salon do stanu reprezentacyjnego:D, ja łazienkę, kuchnię ogarnęłam wczoraj, zmywara rozładowana, inne gary umyte, wysuszone pranie poskładane. Nie jest źle jak na 11:D
Planujemy zaraz ruszyć na shopping, ja za kurtką, Adam za adidasami, mąż towarzysko i coś tam chciał sobie pooglądać. No i tort trzeba dzisiaj kupić, żeby już jutro nie latać. Wyjątkowo ogarnięci jesteśmy. Obiad mam z wczoraj - ideolo!
Ellena mój mąż 186 i szeroki w barach, nosi xl-xxl, utopiłabym się w każdym jego ciuchu:)

szczerze z pierwszym w ciąży do końca chodziłam w polarze, bo mi było tak gorąco ;) a zima była wtedy okrutna :) śniegu było ok. pół metra :D

Zjadło mi post... Umieram dosłownie... Jakaś wredna wirusówka mnie złappała od rana bolą wszystkie kości i mięśnie, jelita już czuję że zaczynają śpiewać, głowa boli tak że niw mogę nią ruszyć i gorączka. Nie mam pojęcia czym się leczyć.

Cos okropnego z tymi chorobami... Mnie poki co jeszcze nie dopadlo... Wczoraj w szpitalu badali serduszko malenstwa i jak to lekarka powiedziala nudy, wszystko perfekcyjnie :) no i poprosilam zeby mi pokazala jeszcze raz czy to chlopak :) a tak to pechowy dzien bo zatrzasnelam kluczyki w samochodzie i trzeba bylo sie wlamywac :) dzisiaj typowo jesienna pogoda, super kurtke kupilam w H&M ale ma za dlugie rekawy mysle zeby wymienic na S tylko wtedy nie wiem co bedzie z brzuchem :)

W sumie to wam powiem ze ja nie wiem czemu moja corka spi u nas w pokoju, w swoim lozeczku. Jak skonczylam kp to przesypia cale noce, syn spal w swoim pokoju w tym wieku. Moze dlatego ze musze jej kacik urzadzic u brata :)

Ja jesiennych kurtek w ogole nie posidam bo mi jest zawsze cieplo, na zime mam fajny plaszcz/parke z zary. Kupilam na wyprzedazy chyba za 40 euro, jest taka lekko oversize (nawet wymianialam z mki na ske) i sznurkiem sciagana pod biustem/nad brzuchem wiec w ciazy idealna, sprawdzona na moim duzym brzuchu z zosia.
My zaraz zaczynamy party, te dwa dni to szalenstwo bylo, tylko jas mi pomagal w przygotowaniach a walnelam az 3 salatki i mega gore nuggetsow :D

Zjadło mi post... Umieram dosłownie... Jakaś wredna wirusówka mnie złappała od rana bolą wszystkie kości i mięśnie, jelita już czuję że zaczynają śpiewać, głowa boli tak że niw mogę nią ruszyć i gorączka. Nie mam pojęcia czym się leczyć.
Jesli o jelita chodzi, biegunki itp to w ciazy 9i zreszta zawsze) polecam wegiel leczniczy, nie wchlania sie do organizmu, dziala tylko w zołądku i jelitach, i powstrzytmuje biegunki oraz wchłania wiekszosc trucizn.

reklama
Japko gratuluję synka :) oj w lutym drużyna piłkarska się nam szykuje :)

Ellie123 dźwięk serduszka dla uszu mamy bezcenne :) super wieści

Kasia.Zosia bawcie się dobrze :)

No ja w kurtkę się nie dopinam mam 2 grube długie swetry to jeszcze na teraz mogą być ale trzeba będzie też się za kurtka rozejrzeć :) Jagódka pochwal sie zakupem :)

Do góry