reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
O to chyba moje maleństwo ma długie girki,że wczoraj tak nisko czułam [emoji2]jutro mam wizytę u poloznej to się jej podpytam. Szkoda, że moja polozna nie robi usg na każdej wizycie bo z chęcią bym podejrzała malucha. Muszę jeszcze trochę poczekać... Jagódka i Densik trzymam za Was kciuki [emoji106][emoji106] miłego dnia Wszystkim mamusią [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja połowkowe dopiero 29 i też już nie mogę się doczekać.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
tez mam polowkowe 29 i juz nie moge sie doczekac [emoji3]
a propos ruchow, to ja czuje Malutka wszedzie, raz przy spojeniu,raz przy pepki,raz po prawe stronie, za chwile po lewej.A aktualnie kopie na srodeczku [emoji7]

8599e6ydh9ss8jgy.png

Ja tu nie widzę nic śmiesznego, to jest raczej chore niż śmieszne. No to oby Twoje dziecko nigdy nie zachorowało na tyle, by ten punkt widzenia zmienić..A chorego dziecka nigdy do przedszkola nie prowadziłam i zawsze dziwią mnie rodzice, którzy to robią. Skoro mamy tak idiotyczna politykę zastępstw, a raczej jej nie mamy wcale, to nic dziwnego, że przedszkola to wylegarnia calego syfu.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Więc to ze mną jest coś nie tak że nigdy nawet nie pomyślałam żeby obwiniać nauczycielkę z katarem o to że w nocy wioze dziecko do szpitala...
Nigdy nie pomyślałam o tym żeby zrobić awanturę rodzicom którzy przyprowadzili chore dzieci za to że moje w tym czasie leży w szpitalu...
No to ja jestem dziwna :-)
Rotawirusem zarazil się na placu zabaw i pierwszy miesiąc przedszkola przelezal pod kroplowka w szpitalu....powinnam zadzwonić na policje żeby zamknęli plac zabaw?
Nie rozumiem ;-) a na przedszkole najłatwiej zrzucic bo dziecko jest codziennie, codziennie mija się w przejściu z dziećmi z innych grup. Jest większe statystycznie prawdopodobieństwo spotkania tam kogoś chorego ale równie dobrze można się zarazić mijając jedną chorą obcą osobę na mieście ;-)
I co powinnam dzisiaj zrobić? Jeszcze mam trochę katar i boli mnie gardlo ale jak nie pójdę na 12 to 20 dzieci w tym niepełnosprawne będą siedziały same na sali....

Misia nie będę odpowiadać na głupie zaczepki. Wyraziłam tylko swoje zdanie - dla mnie to skrajna nieodpowiedzialność, EOT. Zdrowiej szybko.
Dzięki Dziewczyny, mam nadzieję, że lekarz da mi coś, co postawi mnie na nogi, bo tak bujać z katarem i kaszlem mogę się jeszcze tydzień.. Jutro mam alergologa z Klaudią, w środę miałam iść na rzęsy i nie wiem teraz czy odwołać. Nienawidzę chorować. Dobrze, że to malowanie mamy już za sobą. Pokoje wyglądają super, za 3 tygodnie wejdą stolarze i będzie można wszystko uporządkować. Jeszcze muszę łóżka dla córci poszukać, chciałam jakieś fajne z szufladami na pościel.

Dziewczyny, ratunku.
Opryszczka na ustach.
Ostatnia 2 miesiące temu (to nie pierwsza w moim życiu, przed ciążą bardzo ich wiele miałam.)
Od lekarza mam Heviran - 5x dziennie przez 5 dni.
Kurna, wiem, że powinnam słuchać swojego lekarza, ale się naczytałam że to niezłe świństwo jest.
W lipcu jak miałam to smarowałam Hascovirem, lekarz powiedział że dobrze zrobiłam ale dał Heviran.
Łykać to? :(

reklama
Ja bym nie łykała. Ja stosuję zawsze plasterki, w ciąży też można ich używać, wtedy nie swędzi i szybciej się obsusza.

Do góry