reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kruczyca, dzieki, ale jak mi w najblizszym czasie nie przejdzie, to zwolnie sie w drugiej czesci dnia, bo nie mam na nic sily...

2nn3yx8dg37nn3lj.png
Pewnie jeśli masz taką możliwość :) dziecko najważniejsze :)

7u223e3k88z714o0.png

reklama
Rozmaryn, gratulacje i podwójne szczescie masz :-) moja beta wczoraj 12230 dzis jest 5tyg 3d wg rozpiski 5-6 tydzien to sie zgadza, jutro powtorze, a od wczoraj czuje sie koszmarnie, zawroty glowy, mdlosci koszmarne, ledwo moglam zasnac :-( lekarz umowiony na czwartek moze juz cos uda sie podpatrzec :-)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ewpa, nie ma jednego scenariusza, możesz wcale nie mieć mdłości. To twoje pierwsza ciąża? Nie ogarniam jeszcze kto jest w pierwszej, a kto już ma dzieci Ja w pierwszej ciązy nie miałam typowych wymiotów, a jakieś wstręty i smrody to mi się pojawiły chyba około 8 tygodnia. Był dramat, bo pracowałam w restauracji i co chwilę smażyłam krewetki z czosnkiem, jakieś orientalne sosy, cebula, masaaaaakra. A już najgorszy z najgorszych był elektryczny grill do pieczenia kurczaka.. Masakra. Jeszcze rok później mi się robiło niedobrze jak przypomniałam sobie ten zapach palącego się tłuszczu

Moja pierwsza ciaza :) Czyli mowisz Ayran, ze jeszcze mam jeszcze mam czas na mdlosci :p o przerabane, miec mdlosci i pracowac w restauracji, pewnie niezle Ci to dalo w kosc.

Arflix - to mamy podobnie :)

Hej nieśmiało się witam jako lutówka i mam zamiar rozgościć się tu na długo. O ciąży dowiedziałam śię przypadkiem na USG nerek zaraz zrobiłam test i są 2 kreski. Totalne zaskoczenie bo się w ogóle nie staraliśmy
O nieźle :) Podwójne gratulacje! Skrycie marzą mi się bliźniaki :)

Wczoraj powiedzialiśmy mojej mamie i rodzicom męża. Wszyscy bardzo sie ucieszyli :)
Za dwa tyg będę w Polsce, to akurat będzie 7 tyg. Moja mama jest pielęgiarką i załatwi mi wizytę u ginekologa :) Już się doczekać nie mogę

Dziewczyny, a czy któraś z Was ćwiczy, chodzi na jakieś zajęcia sportowe?
Chodzę na różne zajęcia grupowe i nie bardzo wiem czy powinnam i na ile mogę sobie pozwolić

Załączniki

• upload_2016-6-7_11-8-58.png
    upload_2016-6-7_11-8-58.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 96
  • upload_2016-6-7_11-8-58.png
    upload_2016-6-7_11-8-58.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 95
Moja pierwsza ciaza :) Czyli mowisz Ayran, ze jeszcze mam jeszcze mam czas na mdlosci[emoji14]o przerabane, miec mdlosci i pracowac w restauracji, pewnie niezle Ci to dalo w kosc.

Arflix - to mamy podobnie :)

O nieźle :) Podwójne gratulacje! Skrycie marzą mi się bliźniaki :)

Wczoraj powiedzialiśmy mojej mamie i rodzicom męża. Wszyscy bardzo sie ucieszyli :)
Za dwa tyg będę w Polsce, to akurat będzie 7 tyg. Moja mama jest pielęgiarką i załatwi mi wizytę u ginekologa :) Już się doczekać nie mogę

Chodzę na różne zajęcia grupowe i nie bardzo wiem czy powinnam i na ile mogę sobie pozwolić
Ewpa organizm sam Ci pokaze na ile możesz sobie pozwolić. Wiadomo że żadnego silowego wysiłku. Na yt znajdziesz też ćwiczenia dla kobiet w ciąży podzielone na trymestry

7u223e3k88z714o0.png

W pierwszej ciazy chodzilam na basen w drugim trymestrze,bardzo dobrze mi to robilo. Pozniej juz nie dawalam rady przeplynac nawet 50m :p Cwiczenia sa na yt i na szkole rodzenia,jesli zamierzasz chodzic,ja sie czulam pewniej i spokojniej przed porodem dzieki tym zajeciom. Teraz pewnie nie bedzie czasu na takie rzeczy.. Umowilam sie do gin na 16 czerwca,to za tydzien,a czuje jakbym miala czekac wieki ;)

W pierwszej ciazy chodzilam na basen w drugim trymestrze,bardzo dobrze mi to robilo. Pozniej juz nie dawalam rady przeplynac nawet 50m[emoji14]Cwiczenia sa na yt i na szkole rodzenia,jesli zamierzasz chodzic,ja sie czulam pewniej i spokojniej przed porodem dzieki tym zajeciom. Teraz pewnie nie bedzie czasu na takie rzeczy.. Umowilam sie do gin na 16 czerwca,to za tydzien,a czuje jakbym miala czekac wieki ;)
Ooo basen na mój kregoslup to będzie zbawienie

7u223e3k88z714o0.png

Koniec porannych mdlosci !!! dajcie jesc :-)
ja przed ciaza chodzilam na zumbe, jezdzilam rowerkiem stacjonarnym i zwyklym, biegalam pi 8 km, cwiczylam aerobik.... a teraz jedynie spacerki i basen, ewent. krotki dystans rodzinnie rowerami

2nn3yx8dg37nn3lj.png

W pierwszej ciazy chodzilam na basen w drugim trymestrze,bardzo dobrze mi to robilo. Pozniej juz nie dawalam rady przeplynac nawet 50m[emoji14]Cwiczenia sa na yt i na szkole rodzenia,jesli zamierzasz chodzic,ja sie czulam pewniej i spokojniej przed porodem dzieki tym zajeciom. Teraz pewnie nie bedzie czasu na takie rzeczy.. Umowilam sie do gin na 16 czerwca,to za tydzien,a czuje jakbym miala czekac wieki ;)
Basen w ciąży to najlepsze rozwiązanie.
Koniec porannych mdlosci !!! dajcie jesc :-)
ja przed ciaza chodzilam na zumbe, jezdzilam rowerkiem stacjonarnym i zwyklym, biegalam pi 8 km, cwiczylam aerobik.... a teraz jedynie spacerki i basen, ewent. krotki dystans rodzinnie rowerami

2nn3yx8dg37nn3lj.png
O ja... mega aktywna byłaś! Ja od 2 miesięcy jeździłam na rolkach... teraz to mogę zapomnieć o tym ... Ale dobro dzidzi najważniejsze. Będą długie spacery i ćwiczenia dla kobiet w ciąży :)

34bwcsqvxs7xh9od.png

Fabimama, bo jak sie wielki tylek mialo, to trzeba bylo go ruszac ;-)
dieta mż plus multum ruchu i przez pol roku 19 kg mniej :-) od nowego roku utrzymuje wage, plus/minus 1 kg

2nn3yx8dg37nn3lj.png

reklama
Moja pierwsza ciaza :) Czyli mowisz Ayran, ze jeszcze mam jeszcze mam czas na mdlosci :p o przerabane, miec mdlosci i pracowac w restauracji, pewnie niezle Ci to dalo w kosc.

O tak, w domu nie wymiotowałam, a w pracy latałam co chwile.....
Ja właśnie zanim dowiedziałam się o ciąży, małam zamiar zacząć chodzic na basen. I teraz nie wiem... Dobrze by było, ale pewnie już się nie zmobilizuje :)

Do góry