reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Peri86 przykro mi z powodu taty a mamie tez chcialabym juz powiedziec

wrr a moja wizyta dopiero w lipcu. Mieszkam w Finlandii, tutaj nie pobierają krwi, a usg dopiero w 10-12 tyg

Super pomysły :) ja to najchętniej bym powiedziała po porodzie ;)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
No co Ty! Haha po porodzie!!!? Musiałabym się nieźle ukrywać.
Moim przyjaciolka dam butelke wina z napisem 'best friends get promoted to aunties' a tesciowa dostanie zdjecia coreczki mojgo meza z napisem 'i'm gonna be a big sister' [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super... ;)
Peri86 przykro mi z powodu taty a mamie tez chcialabym juz powiedziec

wrr a moja wizyta dopiero w lipcu. Mieszkam w Finlandii, tutaj nie pobierają krwi, a usg dopiero w 10-12 tyg
U mnie w Ie to mamo.. spotkanie z położna i gp a później czekanie na list ze szpitala.. z pierwszym usg.zazwyczaj około 12 tyg choć w pierwszej ciąży miałam dopiero pierwsza wizytę w szpitalu w 17tyg. Ale wcześniej chodziłem do polskiego ginekologa.

My powiemy wszystkim dopiero po 12 tyg... za 2 tyg dzieci starsze jadą na wakacje do swojej mamy.. a nie chcemy im mówić przed wyjazdem. Dowiedzą się jak wroca czyli w połowie sierpnia. Jak im powiemy to dopiero potem dowie się całą resztą rodziny ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wie maz, mama i jej siostry. Dziecko tez wie, ale jakoś nie draży tematu i wie ze nikomu ani słowa :) a rodziny męża nie mam zamiaru informować ani teraz, ani po porodzie. I mam nadzieje ze uda sie ukryć wszystko aż do dnia porodu. U mnie wypada 4tydz i 3dni chyba, czekam na usg co by wiedzieć dokładnie, bo kalendarze mi każdy liczy inaczej.

Miciur-ka Ja roznosze wszystkich na strzępy kto sie tylko nawinie [emoji35] i zastanawiam sie czy dla kobiet w ciazy sa łagodniejsze kary hahaha

Fabimama- ja na pierwszą wizytę idę prywatnie zobaczyć co i jak, idę do Ahmeda, a później pójdę do GP i niech mi daje list, w sierpniu będę w PL to chce iść tez w PL,wiec tak naprawdę nie spieszy mi się tu bo i tak pójdę na więcej usg sama niż mi oni dadzą w szpitalu przez całą ciążę ;). Ja małemu chyba zacznę tłumaczyć w 2 trymestrze i pokazywać brzuch ze tam dzidzia itp.ale on nie wie o co chodzi bo juz mówiłam ze będzie dzidzia i a on "uśmiech i nieeee" :) także myślę że jak się brzuch zacznie pokazywać to będzie łatwiej wyjaśnić bo on ma niecałe 3 lata. A tak to siostra juz wie i W.ma kilka sióstr i tez juz wiedzą i jego rodzice wiedzą , moi rodzice nie wiedzą jeszcze nic i poczekam po usg im powiem.

Peri- ja podobnie mowie, robię małemu koszulkę z napisem "big bro" i zrobię jemu zdjęcie, i taki kolaż ze zdjęciem usg I może małemu tez pokaze foto żeby trzymał :). Przykro mi z powodu taty,

Ewpa- u mnie też to samo ja też z Irl jak i Fabimama :). Ja idę prywatnie na wizytę 13 czerwca, tu strasznie późno biorą na jakiekolwiek usg i takie podejście mają "lajtowe"

Airfix - czemu nie chcesz mówić rodzinie męża ? :) - czyżby "ulubieńcy " twoi haha ;) ?! Ja to bym moim z chęcią powiedziała po porodzie ale będę w pl w sierpniu to jeśli im nie powiem to tez istnieje możliwość ze po prostu się pokaże i niech mają zaskok heh. Mam nadzieje ze dla ciężarnych są łagodniejsze kary ;)

Suddenly- u mnie syn jeszcze nie w przedszkolu ale pójdzie zanim dzidzia się urodzi bo juz go zapisałam w marcu i od września idzie, u mnie dziś pokazuje
5 tydz 6 dzień - czyli 6 tydzień ogółem :) mi niby wychodzi termin koniec stycznia początek lutego ale dowiem się po usg dokładnie .

Jezu ja znowu leżę ! Przegięcie jakieś po prostu !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry