reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Peri86 przykro mi z powodu taty a mamie tez chcialabym juz powiedziec

wrr a moja wizyta dopiero w lipcu. Mieszkam w Finlandii, tutaj nie pobierają krwi, a usg dopiero w 10-12 tyg

Super pomysły :) ja to najchętniej bym powiedziała po porodzie ;)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
No co Ty! Haha po porodzie!!!? Musiałabym się nieźle ukrywać.
Moim przyjaciolka dam butelke wina z napisem 'best friends get promoted to aunties' a tesciowa dostanie zdjecia coreczki mojgo meza z napisem 'i'm gonna be a big sister' [emoji1]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Super... ;)
Peri86 przykro mi z powodu taty a mamie tez chcialabym juz powiedziec

wrr a moja wizyta dopiero w lipcu. Mieszkam w Finlandii, tutaj nie pobierają krwi, a usg dopiero w 10-12 tyg
U mnie w Ie to mamo.. spotkanie z położna i gp a później czekanie na list ze szpitala.. z pierwszym usg.zazwyczaj około 12 tyg choć w pierwszej ciąży miałam dopiero pierwsza wizytę w szpitalu w 17tyg. Ale wcześniej chodziłem do polskiego ginekologa.

My powiemy wszystkim dopiero po 12 tyg... za 2 tyg dzieci starsze jadą na wakacje do swojej mamy.. a nie chcemy im mówić przed wyjazdem. Dowiedzą się jak wroca czyli w połowie sierpnia. Jak im powiemy to dopiero potem dowie się całą resztą rodziny ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie wie maz, mama i jej siostry. Dziecko tez wie, ale jakoś nie draży tematu i wie ze nikomu ani słowa :) a rodziny męża nie mam zamiaru informować ani teraz, ani po porodzie. I mam nadzieje ze uda sie ukryć wszystko aż do dnia porodu. U mnie wypada 4tydz i 3dni chyba, czekam na usg co by wiedzieć dokładnie, bo kalendarze mi każdy liczy inaczej.

Miciur-ka Ja roznosze wszystkich na strzępy kto sie tylko nawinie [emoji35] i zastanawiam sie czy dla kobiet w ciazy sa łagodniejsze kary hahaha

Fabimama- ja na pierwszą wizytę idę prywatnie zobaczyć co i jak, idę do Ahmeda, a później pójdę do GP i niech mi daje list, w sierpniu będę w PL to chce iść tez w PL,wiec tak naprawdę nie spieszy mi się tu bo i tak pójdę na więcej usg sama niż mi oni dadzą w szpitalu przez całą ciążę ;). Ja małemu chyba zacznę tłumaczyć w 2 trymestrze i pokazywać brzuch ze tam dzidzia itp.ale on nie wie o co chodzi bo juz mówiłam ze będzie dzidzia i a on "uśmiech i nieeee" :) także myślę że jak się brzuch zacznie pokazywać to będzie łatwiej wyjaśnić bo on ma niecałe 3 lata. A tak to siostra juz wie i W.ma kilka sióstr i tez juz wiedzą i jego rodzice wiedzą , moi rodzice nie wiedzą jeszcze nic i poczekam po usg im powiem.

Peri- ja podobnie mowie, robię małemu koszulkę z napisem "big bro" i zrobię jemu zdjęcie, i taki kolaż ze zdjęciem usg I może małemu tez pokaze foto żeby trzymał :). Przykro mi z powodu taty,

Ewpa- u mnie też to samo ja też z Irl jak i Fabimama :). Ja idę prywatnie na wizytę 13 czerwca, tu strasznie późno biorą na jakiekolwiek usg i takie podejście mają "lajtowe"

Airfix - czemu nie chcesz mówić rodzinie męża ? :) - czyżby "ulubieńcy " twoi haha ;) ?! Ja to bym moim z chęcią powiedziała po porodzie ale będę w pl w sierpniu to jeśli im nie powiem to tez istnieje możliwość ze po prostu się pokaże i niech mają zaskok heh. Mam nadzieje ze dla ciężarnych są łagodniejsze kary ;)

Suddenly- u mnie syn jeszcze nie w przedszkolu ale pójdzie zanim dzidzia się urodzi bo juz go zapisałam w marcu i od września idzie, u mnie dziś pokazuje
5 tydz 6 dzień - czyli 6 tydzień ogółem :) mi niby wychodzi termin koniec stycznia początek lutego ale dowiem się po usg dokładnie .

Jezu ja znowu leżę ! Przegięcie jakieś po prostu !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry