reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Dobę mnie tu nie było a rozpisałyście się na 8 stron ;)

Witajcie dziewczyny, wlasnie sie zarejestrowalam. Wczoraj zrobilam test-pozytywny,ale druga kreska bardzo blada, dzis znow pozytywny i juz ciut mocniejsza.. Powoli dociera do mnie,ze to dzieje sie naprawde bo nie planowalismy drugiego dziecka wczesniej niz za 4 lata,a tu taka niespodzianka Mam synka 16mies.,dopiero co zaczelam wracac do zycia, za rok chcialam isc do pracy no i chyba nici z planow.. Maly jest mega do mnie przywiazany, najbardziej boje sie zazdrosci i tego,ze zejdzie na 2gi plan,a chcialam poswiecic mu do 3r.z 100% siebie.. Czytam na forach,ze roznica 2l jest zazwyczaj dobra dla dzieci,ale i tak mam miliony obaw. Do lekarza jeszcze nie ide,to chyba za wczesnie. Po weekendzie moze zrobie bete. Pozdrawiam Was serdecznie (niestety nie mialam czasu nadrobic postow,wiec bede probowala polapac sie na biezaco ;)

Będzie dobrze ! Moja córka będzie miała 2 lata i 9 miesięcy jak urodzi się jej młodsze rodzeństwo :) Poki co sama jest jeszcze bobasem, ale wierzę że uda mi się ją na tyle angażować w "pomoc" przy maluchu, ze nie poczuje się zepchnięta na 2 plan :) Będziemy dużo tłumaczyć i nie pozwolę na to żeby poczuła się mniej kochana :) A też jest do mnie baaardzo przywiązana, zwykle mocno przeżywa wszelkie rozstania

W poprzedniej ciazy tez korzystalam z forum, pozniej przenioslysmy sie na fb,tam bezpieczniej. Sa dziewczyny z calej PL i jedna z Irlandii. To wsparcie innych mam jest bezcenne.

Też mamy ukryta grupę na fb z dziewczynami z pierwszej ciąży, tam jest super, bo wiadomo że tylko my czytamy to o czym rozmawiamy, a na forum może wejść każdy. Mam nadzieję ze za pare miesiecy poznamy się na tyle, że zrobimy sobie tam zamkniętą grupkę :) Do dzisiaj, a minęło już 2 lata i 9 miesiecy (majówki 2014 ) codziennie tam rozmawiamy na różne dzieciowe i nie-dzieciowe tematy :)

Miciurka,masz o tyle dobrze,ze synek juz w przedszkolu ;) ja chyba bede musiala pomyslec o jakims klubiku malucha na pare godz. dziennie. U mnie od 3tyg wscieklizna(myslalam,ze to pms..),a od paru dni pobolewanie brzucha. Piersi mnie nie bola,a w pierwszej ciazy byly baardzo tkliwe.

Też myślę o tym, ale jednak boję się chorób :/ Dzieci ze żłobków przynoszą tyle zarazków, ze chyba jednak bałabym się mieć noworodka i dziecko które dopiero co poszło po klubiku/żłobka i jeszcze nie zdarzylo sie wychorowac. Ale mimo to, też bedziemy musieli rozwazyc tą opcję...

Kiedy macie zamiar wtajemniczac dzieci i rodzinę??

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Już wszyscy poinformowani :D

Ostatnia edycja:
reklama
Wczoraj organizowałam swoje spóźnione urodziny. Robiliśmy ognisko w plenerze i nanosiłam się palet żeby zrobić siedzenia, nosiłam drewno,torby z żarciem, i w ogole dość aktywnie spędziłam popołudnie. Miałam poźniej stresa czy nie przesadziłam, ale chyba wszystko w porządku....
Nie mogę doczekać się wizyty u lekarza i pluję sobie w brodę że z własnej woli umówiłam się dopiero na 14 czerwca. ;)

A jeszcze co do smarowania to tym razem muszę tego pilnować! W pierwszej ciąży nie smarowałam się regularnie i wstrętne rozstępy wylazły mi na tydzień przed porodem :/ Teraz są już bladziutkie, ale pewnie tylko czekają żeby wyskoczyć i zrobić mi niespodziankę ;)

Sudenly Ja tak..Krakow:) synek 7,5r :)

Miciur-ka Duzo by opowiadać o rodzinie męża. Niech wystarczy tylko to ze babcia wnuka widziała jak miał 9miesiecy ostatnio A mieszka blisko. Po prostu jej nie po drodze było zawsze. Więc mi też przestało być po drodze

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ayran- wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :) no co ty kobieto nie przesadzaj z tym noszeniem toreb itp.

Jeśli chodzi o tajna grupę to ja tak samo dalej gadamy od listopada 2012! Masakra! Dobry pomysł z ta grupa w późniejszym czasie ;) .

Wiesz co u mnie mały idzie do małego montessori gdzie jest łącznie 12 dzieci w grupie wiec nie tak tragicznie i to tylko jedna grupa jest - takie domowe . Wiec chyba z chorobami nie będzie tragedii.

Ja będę się smarować oliwka jak i poprzednio - z rossmana :).

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Miciur-ka :*
No to może faktycznie nie będzie źle w takim małym przedszkolu. Myślę że moja Hania pojdzie do przedszkola we wrześniu 2017, ale jak to faktycznie będzie to zobaczymy. Też mamy takie niewielkie prywatne w pobliżu.

Witaj :) podziwiam w takim razie,chyba jestes do tego stworzona ;) Gdzie mieszkacie? Tak pytam orientacyjnie. W poprzedniej ciazy tez korzystalam z forum, pozniej przenioslysmy sie na fb,tam bezpieczniej. Sa dziewczyny z calej PL i jedna z Irlandii. To wsparcie innych mam jest bezcenne.
Dobry pomysł tym fb,jestem za.

reklama
Do góry