reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Wszystkozajete ekstra ze wszystko jest dobrze. Dziewczyny czy Was tez meczy zgaga ? Ja nie miałam tego problemu a dzisiaj od samego rana żyć mi nie daje, w dodatku mam wrażenie jakbym miała zakwasy w okolicy bioder, chyba miednica sie rozrasta. Wczoraj kupiłam pierwsze ciążowe ciuszki bo wszystkie spodnie juz uciskaly brzuch, wiec nie ukrywam, ze nie mogę sie napatrzeć. Z dnia na dzien co raz większy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
NatkaPolka Ja się ze zgaga mecze od poczatku:/ potem doszły poranne mdłości,a zgaga powraca wieczorem.

Wszystkozajete Ja w pierwszej ciąży używałam olejku z Rossmanna na rozstępy, teraz też go mam....Ale zapału nie mam:)

Dobrze, że piszecie o tym libido-bo u mnie wzrosło maksymalnie, no normalnie wystarczy mnie dotknąć bym już wariowała:) Jak czytałam o tym w poradnikach, to nie wierzyłam-zawsze miałam takie średnie chęci na sex..no może przed okresem jakieś gigantyczne, ale teraz to się w głowie nie mieści:)
Co do oliwek i innych mazideł-ja smaruję się od początku rano i wieczorem olejkiem migdałowym, czasem złapię kokosowy-dziewczyny, dbajcie o siebie żeby potem szybko wrócić do formy!!!:) nie ma, że lenistwo!:D
A jak z Waszymi zachciankami? Mi mania na sok grejpfrutowy z plastrem cytryny minęła, wystarczy mi szklanka dziennie... Natomiast ogórki kiszone MMM... codziennie na śniadanie zjadam dwa (kupuję pod blokiem u takiej kobieciny ledwo mogę je donieść do domu tak się ślinię jak je widzę i trzymam w ręku:p).
Ale jakaś mądralińska baba doniosła mi, że nie można jeść tyle kwaśnego i kiszonego, że tzn., że organizm ma za mało wit C i że to wątroba się jej domaga. I tak samo, ze słodkim- że jak ma się gigantyczną ochotę na słodkie organizm ma za mało magnezu. Zastanawia mnie to, ale cholera, dwa małe ogórki dziennie...nie przesadzajmy.
Dziś w Biedronce zakupiłam poduszko-kocyk:) Taka głowa zwierzątka milusia (wybrałam pieska) rozpinana (czyli to jest poduszka), a ze środka wyciąga się kocyk. Po rozłożeniu zostaje kocyk i głowa pieska na środku:)
(Tu załączam przykład z internetu choć w Biedronce o wiele ładniejsze..).
Pozdrawiam Was, udanego czwartku !

Załączniki

• s.jpg
    s.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 61
Hej, ja smaruje po kąpieli, staram się 2-razy dziennie niby to kwestia genów .. Ale wolę wiedzieć, że zrobiłam wszystko by nie mieć rozstępów;) A mimo,,że brzucha jeszcze nie ma smarować trzeba już by skóra była nawilzona i gotowa na rozciąganie;)

Dziewczyny,,a czy któraś z,Was ma to co ja taki przeszywajacy ból w nodze/pośladku coś jak rwa kulszowa?

Dziewczyny czy Was tez meczy zgaga ? Ja nie miałam tego problemu a dzisiaj od samego rana żyć mi nie daje, w dodatku mam wrażenie jakbym miała zakwasy w okolicy bioder, chyba miednica sie rozrasta. Wczoraj kupiłam pierwsze ciążowe ciuszki bo wszystkie spodnie juz uciskaly brzuch, wiec nie ukrywam, ze nie mogę sie napatrzeć. Z dnia na dzien co raz większy :)

Dziewczyny,,a czy któraś z,Was ma to co ja taki przeszywajacy ból w nodze/pośladku coś jak rwa kulszowa?

takie bóle jak opisujecie mam od jakiegoś czasu, w pierwszej ciąży chyba tak nie miałam albo nie pamiętam poprostu.
Jutro idę do swojego lekarza na nfz i mam nadzieję że znowu zobaczę groszka :) dzisiaj zaczynam następny tydzień... ale ten czs leci :)a

Hej, ja smaruje po kąpieli, staram się 2-razy dziennie niby to kwestia genów .. Ale wolę wiedzieć, że zrobiłam wszystko by nie mieć rozstępów;) A mimo,,że brzucha jeszcze nie ma smarować trzeba już by skóra była nawilzona i gotowa na rozciąganie;)

Dzi, ewczyny,,a czy któraś z,Was ma to co ja taki przeszywajacy ból w nodze/pośladku coś jak rwa kulszowa?
Miałam taki ból w poprzedniej ciazy, mnie tak znienacka nachodzil

Dobrze, że piszecie o tym libido-bo u mnie wzrosło maksymalnie, no normalnie wystarczy mnie dotknąć bym już wariowała:) Jak czytałam o tym w poradnikach, to nie wierzyłam-zawsze miałam takie średnie chęci na sex..no może przed okresem jakieś gigantyczne, ale teraz to się w głowie nie mieści:)
Co do oliwek i innych mazideł-ja smaruję się od początku rano i wieczorem olejkiem migdałowym, czasem złapię kokosowy-dziewczyny, dbajcie o siebie żeby potem szybko wrócić do formy!!!:) nie ma, że lenistwo!:D
A jak z Waszymi zachciankami? Mi mania na sok grejpfrutowy z plastrem cytryny minęła, wystarczy mi szklanka dziennie... Natomiast ogórki kiszone MMM... codziennie na śniadanie zjadam dwa (kupuję pod blokiem u takiej kobieciny ledwo mogę je donieść do domu tak się ślinię jak je widzę i trzymam w ręku:p).
Ale jakaś mądralińska baba doniosła mi, że nie można jeść tyle kwaśnego i kiszonego, że tzn., że organizm ma za mało wit C i że to wątroba się jej domaga. I tak samo, ze słodkim- że jak ma się gigantyczną ochotę na słodkie organizm ma za mało magnezu. Zastanawia mnie to, ale cholera, dwa małe ogórki dziennie...nie przesadzajmy.
Dziś w Biedronce zakupiłam poduszko-kocyk:) Taka głowa zwierzątka milusia (wybrałam pieska) rozpinana (czyli to jest poduszka), a ze środka wyciąga się kocyk. Po rozłożeniu zostaje kocyk i głowa pieska na środku:)
(Tu załączam przykład z internetu choć w Biedronce o wiele ładniejsze..).
Pozdrawiam Was, udanego czwartku !
Ja ogólnie po moich ciążach wracam błyskawicznie do formy, tzn szybko tracę te 20+kg, tylko skóra nigdy nie wróciła do formy i juz nie wroci. Ale nie ma się co sugerowa, przyjaciółka ma też 3 dzieci a brzuch jak przed pierwszą ciąża :) tyło ze u niej to już tylko geny, ani nie smarowala, ani nie ćwiczyła, a figura jak u modelki.

Turluturlu widzialam je ale nje wiedzialam, ze to kocyko-poduszki. Chyba się skusze i wezmę dzidziusiowi [emoji4]

Ja probuje sie smarowac ale poki co Dwa razy na tydzien maksymalnie mi sie udaje [emoji20]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

natkaPolka u mnie zgaga do niedawna codziennie, zwłaszcza wieczorem. Ostatnio odpuszcza już, ale i tak co 2-3 dni się pojawia - niezależnie od tego co zjem.

reklama
Do góry