reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Spakowałam ubrania dziecięce, w ogóle nie mam weny do swoich...które przed spakowaniem muszę pomierzyć, żeby nie brać tych, które na mnie nie wchodzą.. Leń mnie dopadł dzisiaj, a jeszcze jakieś zakupy muszę zrobić i coś na obiad wykombinować..
Wszystkozajęte, za Ciebie też trzymam kciuki!

reklama
Hejka :)
Dziewczyny, czy wszystkie robicie usg genetyczne w 11-14 tygodniu?
Mam 25 lat i to moja pierwsza ciąża, ani w mojej rodzinie ani u narzeczonego nigdy nie było żadnych chorób genetycznych ani innych przykrych historii i chyba zrezygnuję z tego usg.
Co o tym myślicie?
Z jednej strony nie widzę potrzeby robić tego badania a z drugiej mam wątpliwości rezygnując z niego, a teraz mam ostatni tydzień żeby to badanie wykonać. Doradźcie coś :)

Nuśkaaa w pierwszej ciąży byłam mając 22 lata, w każdej ciąży to badanie było wykonywane, oboje jesteśmy zdrowi, w rodzinie nie ma przypadków chorób genetycznych. to jedno z NAJWAŻNIEJSZYCH usg i między 11 a 14 tygodniem badanie usg powinno być wykonane obowiązkowo - można sobie nie robić usg w 7-8-9 tygodniu, ale to moim zdaniem powinno być zrobione, tak samo jak to w 20 tygodniu (tzw połówkowe), gdzie sprawdza się dokładnie budowę narządów wewnętrzych oraz pod koniec ciąży, by sprawdzić wydolność łożyska

Zgadzam się prenatalne musi być bo to jest tfu tfu wczesne wykrycie wad

Powodzenia na wizytach

Ja mam dziś taka migrenę ze was podczytuje ale coś słabo z pisaniem

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez bol glowy, to pewnie przez ten wiatr i wczesna pobudka.. teraz po pracy slecze za komputerem,ale jakos mi myslenie nie idzie dzis, taki dzien..

Ja tez uwazam, ze to wazne badanie czy sie ma 20 czy 40 lat itd a jak to jest w Pl, takie genetyczne jest drozsze?

Hejka :)
Dziewczyny, czy wszystkie robicie usg genetyczne w 11-14 tygodniu?
Mam 25 lat i to moja pierwsza ciąża, ani w mojej rodzinie ani u narzeczonego nigdy nie było żadnych chorób genetycznych ani innych przykrych historii i chyba zrezygnuję z tego usg.
Co o tym myślicie?
Z jednej strony nie widzę potrzeby robić tego badania a z drugiej mam wątpliwości rezygnując z niego, a teraz mam ostatni tydzień żeby to badanie wykonać. Doradźcie coś :)

Ja robię. To ważna diagnostyka, a wady zarodka mogą się trafić nawet bez historii chorób genetycznych w rodzinie.

W 100% zgadzam się z jagodka w tej sprawie.

Dzięki Dziewczyny, zapisałam się na piątek ;)
Generalnie ja chciałam tylko wszyscy dookoła twierdzili, że to bez sensu skoro u mnie w rodzinie nic się nie działo jeśli o choroby genetyczne chodzi, że szukam na siłę chorób u Maluszka itp i wzbudzili moje wątpliwości co to tego usg. W ogóle to długa historia ;/
A robicie samo usg czy krew też?

Nuskaaa ja mam obecnie 21lat i też żadnych wad ani u mnie, ani u K, no i pierwsza ciąża też. Postanowiliśmy je zrobić po to by wykryć ewentualne wady. Chociaż przyznam, że 400zl to troche sporo ale jak to moja mama stwierdziła, że przynajmniej gdyby coś sie jednak stalo dziecku to nie będziemy mieli wyrzutów, że mogliśmy to wcześniej wykryć. Może to głupie ale to mnie przekonało. [emoji4]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mhm dwulatek i masa solna.. Nie przejdzie,jeszcze za mały jest, poza tym on w ogóle się nie interesuję takimi zajęciami. Ciągle jest w ruchu. On by narzędzia dziadkowi poprzekladal, śrubki poprzykrecal.. mam nadzieję,że jednak nie będzie tak długo padać

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja malował z synek farbami tymi do malowania palcami
Ja robię. To ważna diagnostyka, a wady zarodka mogą się trafić nawet bez historii chorób genetycznych w rodzinie.

W 100% zgadzam się z jagodka w tej sprawie.
A ja nie robiłam w poprzednich ciazach. W pierwszej nikt mi go nie proponowal (w Pl, miałam 25), w drugiej zrezygnowałam a w tej lekarka nie widziała wskazan do dokładnego badania, zerknela tylko pobieznie. W DE jest z reguly darmowe.

Do góry