reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja się dawno nie odzywałam, ale wczoraj był ważny dzień, więc Wam opowiem!
Byłam na badaniach prenatalnych, na USG. Wypadły równo 11 tygodni + 6 dni.
Mały człowiek ma 57 mm i jest płci nieznanej - niestety nic nie było widać :D Zdrowy, machał mi rękami, podskakiwał - no po prostu cudowność :) Lekarz nagrał mi badanie na DVD, więc będzie fajna pamiątka!
Zrobiłam też jest PAPPa, lekarz nie miał jeszcze wczoraj wyniku, ale już powiedział, że na jego oko ryzyko będzie niewielkie, więc się cieszę (na zapas) :)
W trakcie badania oglądaliśmy dokładnie wszystkie części jego ciała - jest kompletny :D Najlepsze było jak liczyliśmy mu palce u rąk - normalnie się dało! Niesamowite :)
Super przeżycie! Całą noc spać nie mogłam, bo mi się to badanie śniło!

reklama
Mi z kalkatora wychodzi 3 kg za malo, ale bez obaw, nadrobimy :-)
my genetyczne mamy za rowne 2 tyg i nie mozemy sie doczekac.
A dzis 5 rocznica koscielnego <3

8599e6ydh9ss8jgy.png

Alola26 Podobno podróż samolotem najlepsza jest w drugim trymestrze, a od któregoś tygodnia tj.bliżej końca wymaga to zgody lekarza i pilota. Info na stronie przewoźnika są;) My chcemy we wrześniu lecieć;) Daj znać co lekarz powie.

Hej dziewczyny :)

Airfix - ja bułki maślane z nutella hahha nic nie wchodzi innego :/

MarysiaKasia- witaj :) , gratuluję udanego usg - niezły twoja dzidzia ma wymiar , moja miała w 11 tyg 2 dni 4,46 cm , chyba musze zacząć więcej jeść :) , hehe , świetne są przeżycia z usg uwielbiam :), pewnie długo jeszcze będziesz przeżywać - ja mam tak samo tez mi się po nocach śni :D

Alaola- a orientujesz się może ile taki adapter do pasów kosztuje ? Musze sobie sprawić :) , gadałam z moim gin. I mówił ze najlepiej podróże samolotem w 2 trym. Wiec spokojnie możesz lecieć, ja w poprzedniej ciąży leciałam w 8 tyg czy coś i było ok. Tez, syn zdrowy cały ;) ,

A z lotami jest tak ze zależy od przewoźnika ze w bardziej zaawansowanej ciąży juz trzeba mieć zaświadczenie lekarza a chyba Ryanair pozwala ciężarnej latac do 33-34 tyg czy coś . To każdy ustala indywidualnie warto spr.

Anna- wszytskiego Najlepszego z okazji rocznicy ślubu wiele wiecej lat w szczęściu

Ja wczoraj poszłam. Z W. Na lody obok był next i kupiłam czapeczke i pajac po samym przeczuciu co do płci nas obojga - ciekawe czy mamy racje ;)

1469183708888.jpg

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1469183708888.jpg
    1469183708888.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 301
densik zwykle w ciąży TSH szaleje, ja w pon mam kolejną wiztę u endo. Przed ciążą 0,8 mniej więcej, zaraz na początku 5tc ponad 2, a w szpitalu 7tc 0,44! Karuzela!
Alola26 jak ciąża fizjologiczna bez powikłań to w II trymestrze śmiało.

Nie wiecie dziewczyny jak to jest z podróżami samolotem w ciąży? Chcielibyśmy z mężem udać się w podróż poślubną chociaż na tydzień i wolelibyśmy samolotem bo to oszczędność czasu i energii. Internet nie jest zgodny co do tego tematu, a mój lekarz nie odebrał tel (chyba już ma mnie dosyć, bo jestem jego pacjentką drugi miesiąc, a to już był 4 telefon ;) ). Byłabym wtedy w 13 tygodniu ciąży. Czy któraś z Was podróżowała samolotem w tak wczesnej ciąży? Co o tym sądzicie?
Ja leciałam ponad 5 godzin w 9 tygodniu i teraz w 13 będę lecieć znów - jak narazie żaden lekarz mi nie odradzał. Na kolejne loty dostałam jednak zastrzyki przeciwzakrzepowe ;)
Plan mam taki, że będę latać dopóki zdrowie (i lekarz) mi pozwolą!

Ogólnie w trakcie lotu czułam się całkiem nieźle, ale dużo spacerowałam. W razie czego, koniecznie bierz miejsce od przejścia - to duże ułatwienie :)

Airfix - generalnie to nie komplecik tylko czapeczka na lato i body na od razu po ur. A wiesz co my stwierdziliśmy ze i tak co już siedzi to siedzi i i tak już nie zmieni się płci hyh, zobaczymy co to za orzeszek tam siedzi czy ona czy on ;) .ubranko I tak wiem ze się nie zmarnuje

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja nawet nie chce patrzec na ten kalkulator :) a co do pasa to wogole nie wiem o co biega, moze poczytam.. Moj brzuch jest raczej wzdeciowo-spozywczy, co wkurza, bo wieczorem mam wrazenie, ze mnie rozerwie, choc nic specjalnie wzdymajacego nie jem!

Elenna - powodzenia na wizycie!

Ja też mam taki brzuch jakbym przytyła i w większości to kwestia wzdęć :p. Jak odchamie lustro to może w weekend cyknę selfie.

Ja po wizycie. Krwiak się zmniejszył ale nadal jest. Dzidzia ma się dobrze zaraz wrzucę fotkę na odpowiedni wątek.
Niestety ze względu, że babcia odparzyła Alicji pupke do tego stopnia, że we wt idę z nią do pediatry, rezygnuje z dalszych wyjazdów małej. Jakoś bd musiały dać sobie radę ze sobą nienaruszając przy tym tego wstrętnego krwiaka.

Do góry