reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Kruczyca Mnie dziś zeslabilo nad ziemniakami młodymi. ..Jezu ja 3kg muszę obierać bo 4 osoby w domu. Też mam dosc dzis dnia. Głodna jestem, próbuje jeść i okazuje się ze nie to. Woda na ziemniaki słona fuj sok pomarańczowy za kwaśny A ja chce słodki, serek waniliowy mi w buzi rośnie....no żyje woda z witaminą rozpuszczalna.

Licja To my obie dziś odzywione;) ale fakt jabłka mi się chciało. Kupię jutro więcej bo mi zaparcia dokuczaja bardzo.

Miciurka Doczytałam ze od ok 7tyg może być już tak duszno bo dziecko potrzebuje większego zapotrzebowania na tlen. Z chęcią pod tlen bym się podłączyła, szczególnie w czasie stania w garach.
Ja tez żyje na wodzie z elektrolitami do rozpuszczania bo taka zwykła woda juz rośnie w buzi a moglam pic litrami, a gazowana zawsze była dla mnie słona.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Totalnie nie wiem o czym Wy mówicie :D ja dziś patrzyłam na moje 9tygodniowe Maleństwo i słuchalam jego serduszka a do tej pory gdyby nie te usg to bym nie wiedziała że jestem w ciąży...
Kruczyca - mi się ostatnio śniło że poronilam...

Dziś mam straszny dzień... Mam tyle roboty a nie mogę się zebrać w sobie. Ryczalam przez cały czas jak robilam marchewkę z groszkiem.jutro przyjedzie nowe łóżko a trzeba wywieźć stare i biurko które jest jeszcze pełne papierów, karnisz spadł mi na głowę i zrobił dziurę w ścianie... K kupił frytki do obiadu bo jak dzwonił to mu płakałam że muszę ziemniaki jeszcze obrać i znow będzie mi niedobrze no to młode... Jeszcze mialam durny sen że byłam na prenetalnych a lekarz mówi że serduszko nie bije id dawna. Niech się ten tydzień już kończy.

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wczoraj miałam taki paskudny dzień....

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Airfix - to normalne że nam się takie rzeczy śnią :) czy odkąd się dowiedziałas o ciazy czy był bociany jeden dzień w którym o niej nie myślałaś?:D

Ale wam hormony szaleją :D

Sojnabig też by mi sie przydało jakieś usg, bo czuję sie tak kompletnie normalnie, że to aż dziwne ; )

W ogole to Hania ciągle po mnie skacze, nie mam pojęcia jak to ograniczyć, bez zbytniego "odrzucania" jej. Tylko usiądę na kanapie to ona już jest na mnie. Rano to samo, zawsze po obudzeniu jeszcze ją biorę do łóżka i nigdy nie miała takich zapędów - a teraz to odrazu kładzie się całym ciałem na mnie :p Jeszcze nic złego jak tylko się położy, ale ona się wierci, kopie we wszystkie strony, przewala po mnie ;) :p Boję sie ze coś się stanie. A dodam jeszcze że ona nie była nigdy zbytnią przylepką, a odkąd jestem w ciąży to akurat ciągle chce być na rękach, tulić się. Nie wiem skąd jej się to wzięło :p ok, to jest kochane, ale ciut uciążliwe :)

A mi się ostatnio nic nie śni, bo śpię co drugą noc :D Bo jak nie mogę zasnąć i się gapię w sufit pół nocy, to następnego dnia padam na twarz taka zmęczona, że nawet nic mi się nie śni

Młoda - otwórz okno może sama wyleci i nie będzie trzeba się wysilac :))

Kruczyca - musisz zjeść coś sprawdzonego przez co nie będziesz ryczec co będzie miało niezmienny smak - np. Jak ja przed chwila delicje i lody :D hehe, strasznie ale to strasznie mam chęć na taki full wypas deser lodowy, z owocami, posypka , galaretka i cala reszta :D

Kalea- witaj, no to zależy skąd jesteś :) ,

Sojnabig- zazdroszczę Ci kobieto ! Ja właśnie leżę bo czuję się fatalnie, jakbym miała zemdlec zaraz ciągle narzekam tylko ledwie łapie o co chodzi ogólnie ,

Ayran- u mnie to samo z tym skakaniem ale zachęcam żeby siadł kolo mnie ze się potulimy ale tak obok siebie, bo ja przez to ze mam tego krwiaka się boję ze mały mnie kopnie i coś się stanie , delikatnie to musisz zrobić, zaproponuj zabawę albo czytanie książek a nie skakanie- ja z reszta mowie do małego ze mamusie brzusio boli i nie wolno skakać, i ostatnio do mnie przyszedł i pytał czy brzusio boli hihi tak z sam z siebie - czyli pamięta coś tam ;)

Jej mam taka ochotę na naleśniki z twarogiem i polewa na słodko ze zaraz padne - taki slinotok mam hahah[emoji14]

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie, bo to nie była żywa krew tylko brązowe. Czytałam, że jak będzie żywa krew to szybko do lekarza. Ja zwaliłam to na implantację i to było w czasie, kiedy miałam mieć okres. Ktoś tu miał plamienia, bo miał jakiegoś krwiaczka.

Tak, to ja mam siniaka po implantacji. Powiedzieli mi, że będę plamiła póki siniak nie zjedzie. Następne usg mam dopiero 1 sierpnia (!!!) I mam nadzieję, że już go nie będzie!

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry