reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dzięki :)
Jednak zapisałam się na wizytę w piątek bo tsh w ciąży powinno być niby do 2.5 a ja już mam górna granice. W dodatku mój endokrynolog wyjeżdża na wakacje i bd dopiero w drugiej połowie miesiąca.

Fabimama no to czekam na relacje z reakcji chłopców :)

Kami super,że wizyta udana. Gabinet fajny. Ja e prywatnym ośrodku też mam takie luksusy. :p

No j właśnie się bije z myślami gdzie się do gina zapisać. Ostatnio chodziłam prywatnie i byłam zadowolona. Jednak teraz w moim laboratorium ceny podnieśli i za dwa badania tarczycy samej wyszło mi 60 zł. Siedzę i bije się z myślami czy na nfz się nie zapisać. Choć przyznam, że w tym wypadku lekarz byłby wybierany na chybił trafił, bo żeby móc sobie wybrać to bym musiała się w lutym / marcu zapisać

Elenna ja tez z myślami długo sie biłam czy leczyć sie na NFZ, czy prywatnie. Badania laboratoryjne są bardzo drogie, wizyty tez. Ja w dwa tygodnie już ponad 6 stow na wizyty i badania wydałam,jak nie więcej, bo w sumie nie liczyłam bety żadnej, a za każdym razem to 30zl, dwa razy tez progesteron (aż może przestane sie doliczać bo w depresje wpadnę). Ale komfort jaki mam mając prywatne telefony endokrynologa i gin i moc w każdej chwili sie skonsultować jest bezcenny. Chociażby tak jak dziś, napisałam rano smsa gin i już za godzine byłam na usg w gabinecie... Poza tym jakość sprzętu - za często czytałam, ze dziewczyny najadły sie strachu bo gin powiedzial, ze z dzidziusiem coś nie tak, a potem sie okazywało na lepszym usg, że wszystko dobrze. Trudno. Mam nadzieje, ze nie zbankrutujemy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

[

3jgxikgn3c7ux2cm.png

reklama
Kami - fajny gabinecik, masz fajna opiekę ,
Aż tak optymistycznie myslalas ze będzie 4 dla nas ;) ..,no co ty :)

Ja to max 2:1 dla nas liczyłam ewentualnie 1:1 ,

Elenna-skoro i tak chcesz chodzić prywatnie to nie zaszkodzi trochę kaski oszczędzić i chodzić na zmianę na nfz tez żeby mieć za darmo cokolwiek :).

Ja właśnie byłam robić pobranie krwi na własną rękę i za sam profil tarczycowy -tsh, ft3, ft4, żelazo i morfologia , zapłaciłam 66 euro! Myślę że trochę sobie liczą , masakra .

Młoda - dzieki za przepisy , z karpatki skorzystam napewno , w sumie to mi ochoty narobiłaś ze hej, tylko robić nie ma komu hahha :), no tak z głowy mu wyleciało ze mąż przyszły za 2 miesiące ;).

Jeny mi Już brzuch odstaje - co to będzie ...!

Ja meczu nie oglądam bo W. Wziął małego a ja odpoczywam i obiecałam ze nie obejrzę żeby później on się źle nie czuł ze ja znam wynik a on nie hehehe :) - solidarność ;) :D .

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Magdziocha czekamy i zaciskamy mocno kciuki !!! Bądź dobrej myśli !!! JESTEŚMY Z TOBĄ!!!

Ja dzisiaj byłam na wizycie bo umówiłam się do lekarza na NFZ bo już się nie mogłam doczekać do następnej wizyty u swojej lekarki a mam dopiero 5 lipca, za długo czekania jak dla mnie!

O dziwo lekarz był naprawdę super miły i wszystko dokładnie sprawdził. Widziałam moją fasolkę serduszko pięknie bije szybko i miarowo dzidzia 7 tydz. 3 dzień ma 1.2 cm i ma się dobrze :) tak bardzo się ciesze :)

Martinek - ja powiem szczerze że odkąd się dowiedziałam to przez 3 tygodnie wypościłam siebie i męża strasznie.. Ale na kolejnej wizycie jak jeszcze serca nie widziałam to gin powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ja i tak się bałam, kilka dni pozniej usłyszałam serduszko i jakoś się przelamalam. I nie żałowałam :) nie bez powodu mówią że seks w ciąży jest lepszy bo wszystko jest bardziej ukrwione. To prawda ;) fakt że później latalam w nocy i sprawdzałam czy nie plamie ale nic nie było :) mimo tego od tamtej pory i tak ostrożnie do tego podchodzę, mąż rozumie ale ja też nie zostawiam go niezaspokojonego ;)

reklama
Do góry