reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Sojna powodzenia. Obyś przynajmniej poród miała łatwy :) dziewczyny mam dziś taki fatalny nastrój:( tyle dziewczyn urodziło już i większość parę dni przed terminem a u mnie ten dzień i nic :( co ze mną nie tak

reklama
Sojna powodzenia. Obyś przynajmniej poród miała łatwy :) dziewczyny mam dziś taki fatalny nastrój:( tyle dziewczyn urodziło już i większość parę dni przed terminem a u mnie ten dzień i nic :( co ze mną nie tak

Nic nie tak. Przeciez ciaza donoszona jest pomiędzy 38-42 tyg i jest to normalne. Kazdy dzidzius jest gotowy do wyjścia w innym czasie. Rzedko kto rodzi w terminie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dobra nie ma się co użalać...tylko irytujące jest to że leżałam w szpitalu na podtrzymaniu ze względu na przedwczesne skurcze ponad miesiąc temu. Później do 38 tyg też już tylko leżenie i ten strach czy mały nie urodzi się za wcześnie. A teraz jak przyszedł czas to nic się nie dzieje. Dlatego tak stwierdziłam że ze mną chyba coś nie tak :(

Wiem wiem że do 42...Ale zdecydowana większość rodzi do dnia terminu. Widać to nawet po dziewczynach na forum.

Nigdy w sumie nie zastanawiałam się czy częściej się rodzi przed czy częściej po. Zawsze mi się wydawało ze po. Tu rzeczywiście dużo dziewczyn urodziło przed terminem. W każdym razie nie będziesz sama :) Sojna już po, Monsku już po (chyba ze w nocy urodziła :D), ja tez pewnie będę po i to 3 raz :D

Dobra nie ma się co użalać...tylko irytujące jest to że leżałam w szpitalu na podtrzymaniu ze względu na przedwczesne skurcze ponad miesiąc temu. Później do 38 tyg też już tylko leżenie i ten strach czy mały nie urodzi się za wcześnie. A teraz jak przyszedł czas to nic się nie dzieje. Dlatego tak stwierdziłam że ze mną chyba coś nie tak :(

Ja tez jeszcze kilka dni przed, ale zagrożenie przedwczesnym porodem wystąpiło u mnie w 26 tygodniu. Teraz od tygodnia zdjęty pessar i nic sie nie dzieje, ale nie sądzę ze cos ze mną nie tak [emoji23] przeciez urodzimy :)

Ja tez jeszcze kilka dni przed, ale zagrożenie przedwczesnym porodem wystąpiło u mnie w 26 tygodniu. Teraz od tygodnia zdjęty pessar i nic sie nie dzieje, ale nie sądzę ze cos ze mną nie tak [emoji23] przeciez urodzimy :)

Asienka ja tez miałam takie zagrożenie, choć niewielkie (bardziej chyba panika lekarki) w 26 tygodniu. A tez u mnie nic się nie dzieje, termin w piątek :)

reklama
Wiem wiem że do 42...Ale zdecydowana większość rodzi do dnia terminu. Widać to nawet po dziewczynach na forum.
nie ma co tak myśleć, przyjdzie czas i urodzisz, najważniejsze jest zdrowie malucha i Twoje, a zastanów się ile dziewczyn rodzi wcześniaki i co myślisz, że one by nie wolały jednak dotrwać do terminu, a nawet po terminie rodzić, niż spędzać czas w szpitalu i niejednokrotnie nawet nie móc utulić swojego maluszka? ja po pierwszym cc też zastanawiałam się co ze mną nie tak, że nawet dziecka urodzić nie potrafiłam - dopiero z czasem dotarło do mnie, że na szczęście żyję w czasach, w których miałam możliwość cc i życia, bo jakby to był nawet początek XX wieku, to pewnie umarłabym razem z dzieckiem...

Do góry