reklama
Sojna powodzenia. Obyś przynajmniej poród miała łatwy dziewczyny mam dziś taki fatalny nastrój tyle dziewczyn urodziło już i większość parę dni przed terminem a u mnie ten dzień i nic co ze mną nie tak
Nic nie tak. Przeciez ciaza donoszona jest pomiędzy 38-42 tyg i jest to normalne. Kazdy dzidzius jest gotowy do wyjścia w innym czasie. Rzedko kto rodzi w terminie.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Iza181
Fanka BB :)
Wiem wiem że do 42...Ale zdecydowana większość rodzi do dnia terminu. Widać to nawet po dziewczynach na forum.Nic nie tak. Przeciez ciaza donoszona jest pomiędzy 38-42 tyg i jest to normalne. Kazdy dzidzius jest gotowy do wyjścia w innym czasie. Rzedko kto rodzi w terminie.
Iza181
Dobra nie ma się co użalać...tylko irytujące jest to że leżałam w szpitalu na podtrzymaniu ze względu na przedwczesne skurcze ponad miesiąc temu. Później do 38 tyg też już tylko leżenie i ten strach czy mały nie urodzi się za wcześnie. A teraz jak przyszedł czas to nic się nie dzieje. Dlatego tak stwierdziłam że ze mną chyba coś nie tak
kasia.zosia
Moderatorka
Wiem wiem że do 42...Ale zdecydowana większość rodzi do dnia terminu. Widać to nawet po dziewczynach na forum.
Nigdy w sumie nie zastanawiałam się czy częściej się rodzi przed czy częściej po. Zawsze mi się wydawało ze po. Tu rzeczywiście dużo dziewczyn urodziło przed terminem. W każdym razie nie będziesz sama Sojna już po, Monsku już po (chyba ze w nocy urodziła ), ja tez pewnie będę po i to 3 raz
Dobra nie ma się co użalać...tylko irytujące jest to że leżałam w szpitalu na podtrzymaniu ze względu na przedwczesne skurcze ponad miesiąc temu. Później do 38 tyg też już tylko leżenie i ten strach czy mały nie urodzi się za wcześnie. A teraz jak przyszedł czas to nic się nie dzieje. Dlatego tak stwierdziłam że ze mną chyba coś nie tak
Ja tez jeszcze kilka dni przed, ale zagrożenie przedwczesnym porodem wystąpiło u mnie w 26 tygodniu. Teraz od tygodnia zdjęty pessar i nic sie nie dzieje, ale nie sądzę ze cos ze mną nie tak [emoji23] przeciez urodzimy
kasia.zosia
Moderatorka
Link do: Dziś urodzę! Termin porodu a rzeczywistość
70% kobiet rodzi do 10 dni od terminu
70% kobiet rodzi do 10 dni od terminu
kasia.zosia
Moderatorka
Ja tez jeszcze kilka dni przed, ale zagrożenie przedwczesnym porodem wystąpiło u mnie w 26 tygodniu. Teraz od tygodnia zdjęty pessar i nic sie nie dzieje, ale nie sądzę ze cos ze mną nie tak [emoji23] przeciez urodzimy
Asienka ja tez miałam takie zagrożenie, choć niewielkie (bardziej chyba panika lekarki) w 26 tygodniu. A tez u mnie nic się nie dzieje, termin w piątek
reklama
Rodosek
Wiem wiem że do 42...Ale zdecydowana większość rodzi do dnia terminu. Widać to nawet po dziewczynach na forum.
nie ma co tak myśleć, przyjdzie czas i urodzisz, najważniejsze jest zdrowie malucha i Twoje, a zastanów się ile dziewczyn rodzi wcześniaki i co myślisz, że one by nie wolały jednak dotrwać do terminu, a nawet po terminie rodzić, niż spędzać czas w szpitalu i niejednokrotnie nawet nie móc utulić swojego maluszka? ja po pierwszym cc też zastanawiałam się co ze mną nie tak, że nawet dziecka urodzić nie potrafiłam - dopiero z czasem dotarło do mnie, że na szczęście żyję w czasach, w których miałam możliwość cc i życia, bo jakby to był nawet początek XX wieku, to pewnie umarłabym razem z dzieckiem...Dobra nie ma się co użalać...tylko irytujące jest to że leżałam w szpitalu na podtrzymaniu ze względu na przedwczesne skurcze ponad miesiąc temu. Później do 38 tyg też już tylko leżenie i ten strach czy mały nie urodzi się za wcześnie. A teraz jak przyszedł czas to nic się nie dzieje. Dlatego tak stwierdziłam że ze mną chyba coś nie tak