reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
U nas niestety nie stosują balonika, tylko kroplówka...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U nas ani balonika ani kroplówki, tylko żel. U jednych działa u innych nie. U mnie żel super, sąsiadka miała podany trzy razy, nic nie ruszyło i robili cc, tez była po terminie.

Kosik No to fajnie ze się pośmialiscie, pozytywne nastawienie jest, teraz tylko czekać na efekty, powodzenia!

Witam.
Dziś odstawili nam lampy, jutro kontrola i jest szansa na wyjście do domu, proszę o kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
O tak wyżywienie w szpitalach, książkę by można pisać. Standardy śniadaniowe 5 kromek chleba, 3 plastry wędliny [emoji23]obiad jeszcze jako tako, kolacja powtórka ze śniadania. Ale najlepsze jest to, ze kolacja jest koło 16:30, a śniadanie koło 9:00. Wiec jest spora przerwa między posiłkami [emoji51]
JA CHCĘ DO DOMU [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

k iuki zaciśnięte. Co do wyżywienia to ja miałam tak: 8 rano śniadanko 3 kromki chleba, masło wędliny na wszystkie kromki plus coś ekstra w stylu dżemu twarogu czy serka. Razem z tym podawali 2 śniadanie ja załapałam się na pieczone jabłka. Obiad dwudniowy, doprawiony i ciepły i dodatkowo podwieczorek budyń czy kisiel. Kolacja podobna jak śniadanie plus jogurcie. Nic a nic nie miałam extra i byłam obiedzona że szok. A i szokiem dla mnie było że przyjechałam w piątek i były dla mnie posiłki.

Niestety rozwarcie w ogóle nie postępuje... Babka mnie tak badala, że myślałam, że umrę, więc nie wiem, jak ja wytrzymam ten poród oO... Jutro kroplówka....

to pewnie pani zafundowała Ci masaż szyjki. Współczuję. Wiem co to za ból

Wyobrazcie sobie, że wczoraj dziewczyna urodzila tu martwe dziecko. I jak ja mam się nie stresować...?:/

nie myśl o tym!!! Zdarza się niestety ale mimo wszystko trzeba być nastawionym POZYTYWNIE!!!!

Ja tez mam niski próg bólu i przy pierwszym porodzie darłam się okropnie. Teraz postanowiłam, ze jak da radę to skupie się na oddechach podczas skurczów i przyznam, ze udało się i uważam, ze trochę traciłam energię przez krzyki. Ale każda kobieta jest inna i niektórym krzyk pomaga rozładować stres czy emocje. Sama będziesz wiedzieć, ci dla Ciebie najlepsze

podobnie było u mnie. Cudowne położne nauczyły mnie jak przechodzić skurcze i jak ból wykorzystać do postępu porodu. Nie można się skupiać na nim tylko na tym że dzięki niemu urodzisz

Ale u nas cyrki na oddziale [emoji23] jedna zaczęła rodzic i jej facet cały czas przy niej siedzi, nawet jak lewatywe miała. Wszystkie położne z nim gadały o wszystkim co się dzieje a tu nagle na oddział wpada mąż tej laski, że jego żona rodzi hahahha

Haha faktycznie macie zabawnie , prawie jak telenowela :D

Ale u nas cyrki na oddziale [emoji23] jedna zaczęła rodzic i jej facet cały czas przy niej siedzi, nawet jak lewatywe miała. Wszystkie położne z nim gadały o wszystkim co się dzieje a tu nagle na oddział wpada mąż tej laski, że jego żona rodzi hahahha

dobre :-) rodziła z pełną obstawą

reklama
Sojnabig - się uśmiałam :d

Jednak nie chce nam się do kina, w domu coś obejrzymy. Taaaakiego pysznego burgera zjadłam, palce lizać! A ostry! Mniam mniam, aż mi się humor poprawił :d

Jak się nachylałam to przez przypadek brzuszkiem dotknęłam stołu, ojj się moje dziecię zezłościło! Soczyste kopniaczki poszły :d

Do góry