reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny u mnie to jeszcze pootrwa na pewno sporo, mam takie przeczucie. Zresztą innych symptomów brak. Ale miłe urozmaicenie, że w końcu jakaś oznaka zbliżającego się porodu [emoji16]

Zastanawia mnie tylko to, ze towarzyszyly temu uplawy jakby wody, mocz to na pewno nie jest. Na śluz ani troche nie wygląda. Bylo tego niewiele. To taki normalny objaw czy powinnam obserwować te uplawy?
Może wody Ci odchodzą :D :D

reklama
Iza no niee, to chyba za mala ilość. Chociaz caly czas czuje, ze po kropelce ta woda leci [emoji19]

Niekoniecznie, wody mogą odchodzić po troszku... może podejdź do apteki po te paski do sprawdzania pH i będziesz wiedzieć czy to to. Moja koleżanka była w szpitalu 3 tyg przed porodem bo tak właśnie się jej wody sączyły powolutku

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

klauduska - ty cos pieczesz z okazji odchodzenia czopu, a ja chyab cos upieke z powodu braku symptomow. A taks ie cieszylam z 2 tyg temu, ze zaczelo bolec jak na okres, ze to moze to? I tak sobie boli, skurcz raz za czas i tyle. Termin w pon..

Kasia.zosia dobry pomysł!

Monsku jeszcze wczoraj na wizycie lekarz powiedzial, ze podwozie mam pozamykane na cztery spusty więc cieszę się nawet z niewielkiej ilosci galaretki na bieliźnie [emoji23] Tak sobie zartujac.

Ellie a powiedz jak tam odwiedziny w szpitalu? Dali Wam jednak spokój?
Co do karmienia, nawet rozbierz się do pasa, niunia do pieluszki i pod kołderkę, tulcie się, przystawiajcie co jakiś czas, niech sobie powisi na piersi

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za rady, teraz potrzebuje jak najwiecej dotyczacych karmienia bo niestety jest to proste tylko technicznie :)

Tesciowa byla na sali porodowej przed znieczuleniem i po narodzinach ale tylko na troszke bo mi malego od razu zabrali...
A tak to tylko ona nas odwiedzila i meza siostra wiec mozna powiedziec ze udalo sie :) najgorxej bo na porodowce uslyszalam ze kuzynka ma z corka przyjechac a wiem ze dzieci w wieku przedszkolnym j szkolnym nie powinny odwiedzac i sie zdenereowalam i mowilam ze nir chcr ze nie moga... i dobrze bo okazalo sie ze wszyscy maja grype !!! A podobno grypa najbarddiej zaraza zanim pojawia sie objawy .... w zeszlym roku w lutym tez wszyscy chorowalismy , ja 3 tyg z lozka nie moglam wyjsc wiec jakos nawet teraz odwiedziny mi sie nie usmiechaja...
Kupilam tantum rosa ale w szpitalu uzywalam takich platkow jak do demakijazu tylko nasaczonych czyms i jak sie przyklada to nie czuc bolu .. wzielam jeszcze do domu :)

Grabcia123 ja też do tej pory byłam BARDZO nastawiona na poród SN, ale niedawno dowiedziałam się, że będzie cc. Nie wszystko jest tak, jak byśmy chciały. Ani Ty, ani ja nie wybrałyśmy sobie cesarki na życzenie, tylko z konieczności. Dlatego myślę, że nie ma sensu zadręczanie się negatywnymi myślami! :)
Myszka7_2005 miałaś kontrolę z ZUSu? Jak to wyglądało?
Ellie123 super, że już jesteście w domku :) karmienie też na pewno ruszy pełną parą! Jaki jest rozmiar tego kombinezonu? ;)
Rozmaryn, super_mysz17 to już prawie macie maluszki przy sobie! :)
sojnabig kurczę, chyba powinno być jednak tak, że Ci lekarze ustalają coś między sobą, a nie każdy gada i robi co innego :/

Ja mam większość ubranek 56, mam nadzieję, że mała nie urodzi się większa i chociaż ze 2 tygodnie w tym "pochodzi" :p ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi, jakaś taka niekumata pielęgniarka mi pobierała i mnie boli do tej pory :/

Gamka u nas nie ma na cm rozmiaru ... bylo napisane dla 0-3 miesiaca... ale kupilam duzo body dla newborn i tez wszystko za duze :) nawet te bluzeczki co w szpitalu nam dali...

reklama
Ja wczoraj byłam na męża wkurzona. Potwierdziło się ze jak facet wyniesie śmieci to myśli z cały dom posprzątał... Jak byłam tydzień w szpitalu to mnie wyjątkowo pozytywnie zaskoczył bo nie było wielkiego bałaganu ale stres mam zawsze jak go z dziećmi zostawiam samego. Nie dlatego że nie umie się nimi zająć tylko dlatego ze im na wszystko pozwala, karmi słodyczami, bajki włącza a mnie szlag trafia

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Haha kasia.zosia to tak jak moj pochwalilam go pierwszego dnia przy porodzie to juz stwierdzil ze zrobil swoje i od 3 dni swietuje z kolegami narodziny

Do góry