Moje w 6tyg 3mmNo właśnie zaczęłam się zastanawiać czy moje jakieś niedorozwinięte bo mój w 7 tygodniu miał 10 mm
reklama
MumToBe ;)
Fanka BB :)
Hej dziewczyny byłam dziś u lekarza porozmawiać o moich plamieniach i dostałam skierowanie na usg. Zrobią mi je w szpitalu więc spodziewam się że będzie szczegółowe. Zawsze to lepiej niż paracetamol hahaha bo tutaj to jest cudowny lek na wszystko
mloda1234
Zaangażowana w BB
Ja dziś wróciłam z L4 do domu, z powodu wysokiego ryzyka zakłucia w zawodzie i kontakcie z wirusami mam siedzieć w domu. Ale idę od środy na półtorej tygodnia na kurs, zeby nie siedzieć na tyłku
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
[
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
[
Drusia2016
Fanka BB :)
Ja się właśnie zastanawiać co zrobić. Ostatnio na wizycie lekarka proponowala mi l4 ze względu na poprzednią stratę ale odmowilam bo chciałabym jak najdłużej utrzymać ta ciążę w tajemnicy :-) tzn do momentu gdy minie największe zagrożenie poronieniem. Ale z drugiej strony czuje się słabo i ciężko mi jest wysiedziec osiem godzin przed komputerem. Poza tym mam stresujaca prace a jak wiadomo stres źle wpływa na dzieciatko. W poprzedniej ciąży ze względu na plemienia od razu poszlam na zwolnienie i gdy wrocilam po dwóch miesiącach nieobecności, po dwóch tygodniach od zabiegu było mi bardzo ciężko. Tym bardziej ze większość wiedziała co się stało mimo ze powiedzialam tylko kierowniczce. Teraz boje się ze sytuacja może się powtórzyć. W czwartek mam wizytę i nie wiem co robić. W połowie lipca mam zaplanowany urlop trzytygodniowy i tak sobie Kombinuje ze najlepiej byłoby mi dotrwać do niego w pracy a po urlopie iść na zwolnienie. Wtedy skończy się drugi semestr to może już zagrożenie będzie mniejsze. Tylko mam wątpliwości czy wytrzymam jeszcze te trzy tygodnie i czy to nie będzie miało złego wpływu na dzidzie. Dziewczyny co radzicie? Ale się rozpisalam, pewnie nieźle namieszalam :-)
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
mloda1234
Zaangażowana w BB
Ja uważam, że jeśli to jest praca w biurze to tylko kwestia radzenia sobie ze stresem. Jeśli potrafisz utrzymać nerwy na wodzy to myślę, że warto pracować. Natomiast jeśli masz naprawdę stresującą pracę (nie wiem co dokładnie robisz, ale wiem, że w niektórych korporacjach jest przeokropnie) to bym nie ryzykowała. Bo jeśli coś się stanie (odpukać w niemalowane, trzy razy splunąć tfu tfu tfu ) to będziesz sobie wyrzucać, że coś się stało. Ja jestem dentystą dziecięcym i myślałam, że dopóki będę się dobrze czuć to będę pracować, ale tak mnie gin dziś nastraszyła, że będę ospała, problemy z koncentracją mogę mieć i do tego jeszcze nieprzewidywalny pacjent na fotelu i nie trzeba dużo żeby się zakłuć. Plus kontakt z wirusami i bakteriami i innymi "żyjątkami"
MumToBe super, że Cię nie zignorowali Ja miałam siostrę wiele lat za granicą to tam wszystko się leczy paracetamolem, a naprawdę ciężkie przypadki aspiryną Mam nadzieję, że na usg wszystko wyjdzie dobrze !
A co do maluszka to moja "kreseczka" na dziś 2 mm, a jest to 5t5dzień wg OM, ale gin powiedziała, że mogłam mieć późno owulację i na wszelki wypadek na usg jestem umówiona na przyszły czwartek - modlę się żeby było widać serduszko
MumToBe super, że Cię nie zignorowali Ja miałam siostrę wiele lat za granicą to tam wszystko się leczy paracetamolem, a naprawdę ciężkie przypadki aspiryną Mam nadzieję, że na usg wszystko wyjdzie dobrze !
A co do maluszka to moja "kreseczka" na dziś 2 mm, a jest to 5t5dzień wg OM, ale gin powiedziała, że mogłam mieć późno owulację i na wszelki wypadek na usg jestem umówiona na przyszły czwartek - modlę się żeby było widać serduszko